Onderzoeker

Onderzoeker

Geplaatst Deadline Locatie
27 sep 14 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zoeken een onderzoeker die ons team wil komen versterken. Kennis van of affiniteit met kwantitatief onderzoek is daarbij een pré.

Functieomschrijving

Onderzoekers bij de Boekmanstichting signaleren kansen om kennis binnen de culturele sector te versterken en verrichten onafhankelijk onderzoek. De opgedane kennis stellen zij op een toegankelijke manier beschikbaar. Met jouw komst willen we de kwantitatieve onderzoeksvaardigheden binnen het team versterken.

 • Je verzamelt, combineert en interpreteert cultuurcijfers voor de Cultuurmonitor en onderzoek in opdracht;
 • Je draagt bij aan het schrijven van analyses en onderzoeksrapportages;
 • Je verbindt verschillende bronnen om een zo rijk mogelijk beeld te geven van de culturele en creatieve sector in al zijn verscheidenheid. Voorbeelden zijn: onderzoek naar de culturele arbeidsmarkt, naar culturele vrijetijdsbesteding en onderzoek rondom diversiteit en inclusie in de sector;
 • Je signaleert de bredere maatschappelijke context van het onderzoek dat wij verrichten;
 • Je werkt samen met onze kennisbank, en levert inhoudelijke input voor het tijdschrift Boekman en onze publieksactiviteiten.

Specificaties

Boekmanstichting

Functie-eisen

Wij zoeken een proactieve collega, die affiniteit heeft met de creatieve en culturele sector, cultuurbeleid en cultuurdata. Het liefst heb je aantoonbare ervaring met kwantitatief onderzoek. Maar een sterke motivatie om je binnen deze functie daarin verder te ontwikkelen is ook een mogelijkheid. Je kan goed schrijven en onderzoeksresultaten communiceren. Je stelt je collegiaal op, werkt graag in een team en kunt snel schakelen. Daarbij is een nieuwsgierige, resultaat en oplossingsgerichte houding zeer welkom.

Ook onderzoekers met een niet-universitaire opleiding zijn uitgenodigd om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie in een kleine, informele culturele organisatie in het hart van Amsterdam. Een aantrekkelijke en dynamische werkplek met veel eigen verantwoordelijkheid.

Salariëring geschiedt volgens de salarisschalen van de Boekmanstichting en is mede afhankelijk van aantoonbare vaardigheden en werkervaring. Deze functie is ingeschaald op Boekmanschaal 11 (€3.254-€5.000). Wij bieden een tegemoetkoming in thuiswerken en telefoonkosten, een NS (trein-vrij) abonnement, vakantiegeld van 8% en ruime opleidingsmogelijkheden.

Als organisatie zijn wij op zoek naar meerstemmigheid in ons onderzoek, publicaties en team. Voldoe je niet aan alle criteria, maar ben je ervan overtuigd dat deze functie bij jou past? Schroom dan niet contact op te nemen. Een opleidingstraject binnen je werkuren om kwantitatieve onderzoeksvaardigheden te versterken is bespreekbaar.

Werkgever

De Boekmanstichting is een kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid. Wij doen actief onderzoek naar ontwikkelingen binnen de culturele en creatieve sector en delen kennis via de cultuurmonitor en onze kennisbank. En wij zoeken de verbinding met het veld met ons tijdschrift Boekman en onze publieksactiviteiten. Samenwerking met partners uit de culturele en creatieve sector is voor ons belangrijk. Wij ambiëren daarbij kritisch te kijken naar de kennisstructuren waar wij in werken en zoeken naar meerstemmigheid en veelzijdigheid in ons onderzoek, publicaties en activiteiten.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Taal en cultuur
 • 32—40 uur per week
 • €3254—€5000 per maand
 • Universitair
 • SP BO 20220927

Werkgever

Locatie

Herengracht 415, 1017 BP, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you