Docent Elektrochemie

Docent Elektrochemie

Geplaatst Deadline Locatie
7 okt 5 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Jij bent expert op het gebied van elektrochemie en weet hoe deze in de praktijk ingezet kan worden om stroom te genereren. Dit is jouw kans om jouw specialisme te delen met de onderzoeksanalisten van de toekomst: onze (jouw) studenten! Dus start met de proef op de som van jouw eigen potentieel!

Functieomschrijving

Bij ons onderwijscluster Life Sciences en Chemistry leiden we laboratoriumonderzoekers op in de duurzame chemie. Onze studenten willen graag op moleculair niveau een bijdrage leveren aan o.a. de energietransitie waar we als maatschappij in zitten. Onze studenten willen morgen doen wat zij gisteren nog niet konden. En jij gaat ze helpen bij het realiseren van die ambitie! 

De opdrachten van het werkveld zorgen ervoor dat onze studenten werken aan verschillende, actuele vraagstukken die bijdragen aan oplossingen die er toe doen. Met de kennis van elektro- en polymeerchemie worden materialen ontwikkeld en getest om oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken te genereren.

Voor het docententeam van onze hbo-opleiding Chemie zijn wij op zoek naar een nieuwe collega met ruime kennis binnen de elektrochemie.

Jouw rol
In jouw nieuwe baan als docent bij Inholland geef je, uiteraard, les. Ook help je bij het ontwikkelen van nieuw onderwijs met een sterke focus op elektrochemie. Naast het geven van theorielessen, verzorg je 1 dag per week praktijkonderwijs in onze laboratoria. Je brengt studenten vaardigheden bij op het gebied van experimenteren met technieken en apparatuur, onderzoeken en rapportage. 

Hier kun jij jouw expertise goed kwijt, want de focus in deze lessen ligt op elektrochemie, fysische chemie en materiaalkunde. De interactie tussen docent en student belangrijk: door jouw begeleiding stimuleer je de student om te onderzoeken en ontdekken. 

Je inspireert studenten met jouw kennis van de praktijk. Je coacht hen bij het opdoen van werkervaring tijdens (afstudeer-)stages. Dat heeft voor jou als voordeel dat je steeds aangehaakt blijft bij wat er in het werkveld ontwikkeld wordt en bovendien bouw jij zo (verder) aan ons professionele netwerk. 

Die verbinding met de beroepspraktijk kun je bij Inholland verder uitbouwen. Wij zouden het fantastisch vinden als jij deze nieuwe ontwikkelingen omarmt en daarin proactief participeert. Je draagt bij aan de ontwikkeling van innovatieve leerlijnen binnen de elektrochemie. De (unieke) wisselwerking en samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk draagt bij aan maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. Bij Inholland worden samenwerkingsvormen beproefd binnen ‘Centers of Expertises’ (kenniswerkplaatsen & living labs). Onze lectoren, ondernemers, onderzoekers uit publieke en private instellingen, docenten en studenten werken hierin steeds vaker en intensiever samen. Je ziet: jouw verbinding met de beroepspraktijk biedt voor jouzelf en voor ons allerhande mogelijkheden. 

Tot slot: naast docent ben je ook collega en inhoudsdeskundige. We kijken er enorm naar uit om met jou te gaan samen werken. Want onderwijs ontwikkelen doen wij sámen. En jij kunt ook écht iets bijdragen, want we zijn actief bezig met onze onderwijsvernieuwing. Samen met het werkveld bepalen we wat de inhoud van de opleiding moet zijn: wat moet de student straks kunnen en kennen om een bijdrage te leveren, bijvoorbeeld aan de energietransitie waar we nu voor staan. 

Is dit jou op het lijf geschreven? Solliciteer dan nu, we gaan heel graag met jou in gesprek!

Specificaties

Hogeschool Inholland

Functie-eisen

Wij willen natuurlijk dat jij succesvol wordt in deze baan. Om ons in staat te stellen jou bij ons een passende rol aan te bieden, zien wij in jouw CV in ieder geval terug dat jij:

 • In het bezit bent van een afgeronde masteropleiding in chemie. 
 • Beschikt over ruime laboratoriumervaring! Zo kun jij op basis van jouw eigen ervaring in het lab gevoel studenten inspireren en begeleiden in wat er van hen verwacht wordt. 
 • Een netwerk hebt in het werkveld. Je bent ervaren en succesvol in het opzoeken en benutten van jouw netwerk, waardoor jij de verbinding tussen praktijk en onderwijs weet te leggen.
 • (Onderzoeks-)ervaring hebt binnen de elektrochemie (fysische chemie is een pré).
 • De Nederlandse taal goed beheerst: ons onderwijs wordt verzorgd in het Nederlands.

Het zou helemaal fantastisch zijn als je al ervaring hebt in het begeleiden/coachen van studenten. Dit is overigens geen harde eis. Heb je dit niet, dan zal ons team je hierin zeker gaan begeleiden en ondersteunen. Jouw ruime praktijkervaring is het belangrijkst.  

Als we met elkaar in gesprek gaan wordt tijdens een gesprek uit jouw voorbeelden duidelijk dat jij:

 • Goed kunt schakelen tussen zelfstandig werken en samenwerken. Als docent ben je immers deels solist: je staat ‘alleen’ voor de groep. Dat vraagt een bepaalde stevigheid van jou en ook dat je verbindt en denkt in kansen. 
 • Studenten en collega’s weet te enthousiasmeren door jouw presentatie, persoonlijke overtuiging en uitstraling (competentie impact).
 • Beschikt over het vermogen om te schakelen in rollen en stijlen, waardoor het jou o.a. lukt om vertrouwen te winnen, stakeholders te verbinden en hen te enthousiasmeren (competenties stijlflexibiliteit/rolflexibiliteit).
 • Jouw werk systematisch, effectief en efficiënt organiseert, de voortgang van jouw lessen en activiteiten bewaakt en zo nodig actie onderneemt (competentie organiseren en monitoren).
 • Gericht bent op het realiseren van resultaten en het behalen van de doelen (van de studenten en de hogeschool) en zoekt naar mogelijkheden om de resultaten te verbeteren (competentie resultaatgerichtheid).
 • De samenwerking zoekt en jouw omgeving ondersteunt. Je toont betrokkenheid met onze gezamenlijke doelen en handelt daarnaar. Je deelt informatie en kennis.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: met uitzicht op een vast dienstverband.

 • Het betreft een tijdelijk dienstverband van 18 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris van maximaal € 5.332,48 bruto per maand, schaal 11, bij een fulltime dienstverband. 
 • Een werkweek van 32 – 40 uur per week.
 • Een goed te bereiken werkplek in Amsterdam. Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Je ontvangt een NS Businesscard. Reis je af en toe met eigen vervoer, weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
 • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Een thuiswerkvergoeding van €3,- per thuisgewerkte dag van minimaal 4 uur. 
 • Een goede pensioenregeling bij ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs).
 • Een ruime verlofregeling waarin je je eigen keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur per week heb je jaarlijks 428 verlofuren. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen.
 • Je krijgt van ons genoeg ruimte (tijd) en ruime middelen (geld) voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. 
 • Je bent bij ons verzekerd tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

Onze hogeschool volgt de cao hbo, een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk hier de volledige arbeidsvoorwaarden van Inholland.

Werkgever

Werken bij Hogeschool Inholland: ontwikkelen met een open blik

Samen met jouw collega’s moedig je studenten aan om uit te groeien tot zelfverzekerde professionals die een betekenisvolle bijdrage leveren aan de inclusieve wereld van morgen. Tegelijkertijd draag je bij aan de ontwikkeling van onze hogeschool, het onderwijs en ook ons praktijkgericht onderzoek. 

Multidisciplinair werken we samen met het werkveld aan creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Trots kijken we om ons heen, zien kansen en durven deze op te pakken. We verrijken ons werk en voelen ons thuis in meerdere rollen. Je krijgt bij ons de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen, om te blijven groeien als professional én als mens. Want we weten elkaar te vinden, hebben aandacht voor elkaar. 

Onze hogeschool voelt als thuis, waar je jezelf kunt zijn. Want studenten staan centraal, maar onze collega’s zijn net zo belangrijk! En of je nu aan de slag gaat als docent, onderzoeker of ICT’er, werken bij onze hogeschool is ontwikkelen met een open blik! Nieuwsgierig naar jouw toekomstige collega's? Ontdek hier hoe zij het werken bij onze hogeschool ervaren! Zij vertellen jou meer over onze cultuur, bijzondere samenwerkingen binnen en buiten de hogeschool, de ruimte om te experimenteren en hun eigen ontwikkeling.  

Afdeling

Bij ons cluster Life Sciences & Chemistry leiden we onderzoekers op die op microniveau inzoomen op grote, vernieuwende thema's in biologie, voeding en chemie, zoals de energietransitie en gemodificeerd DNA voor betere gewassen. 
 
Binnen ons profilerende thema ‘’Werken aan duurzame oplossingen’’ werken onze lectoren en onderzoekers onder andere aan onderzoek naar ‘’Leven, Gezondheid en Voedsel voor de Metropool’’. De oplossingen en innovaties die voortkomen uit deze onderzoeken, leveren niet alleen een belangrijke bijdrage aan de beroepspraktijk, maar helpen ook bij het opleiden van onze toekomstige professionals die succesvol kunnen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. 
 
Je vindt bij ons een ontspannen werksfeer waarbij je een persoonlijke, warme band hebt met collega’s en je leidinggevende, die jou vanaf dag één terzijde staan en wegwijs maken, waardoor je je al snel thuis voelt.  Je kunt bij ons een concrete bijdrage leveren aan duurzame oplossingen en een gezonde samenleving. Dit doe je door op zoek te gaan naar uitdagingen, verbeteringen en innovaties in het werkveld en te vertalen naar actuele vraagstukken voor onderwijs en onderzoek waarbij jouw studenten zich kunnen richten op beroepsproducten, ondernemerschap en co-creatie.  Wil je meer weten over Agri, Food & Life Sciences? Bekijk dan hier ons werkgeversverhaal: Werken bij Agri, Food & Life Sciences  (inholland.nl) 

Specificaties

 • Universitair docent; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Techniek / laboratorium
 • Natuurwetenschappen
 • 32—40 uur per week
 • max. €5332 per maand
 • Universitair
 • SP Docent Elektrochemie

Werkgever

Hogeschool Inholland

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1109, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you