Stralingshygienist

Stralingshygienist

Geplaatst Deadline Locatie
14 okt 14 dec Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de TU Delft doen we volop onderzoek met ioniserende stralingsbronnen. Zorg jij als stralingsdeskundige dat dit veilig blijft voor alle mensen op onze campus en daarbuiten?

Functieomschrijving

Jij bent een van de helden die ons beschermt tegen te veel straling. Dat doe je samen met collega’s van de Stralingsbeschermingsdienst voor de universiteit, de protonenkliniek HollandPTC en het Reactor Instituut Delft. Jouw hoofdtaak? Zorgen dat we met z’n allen de wettelijke normen goed naleven. Willen wetenschappers een experiment met straling doen? Dan vragen ze bij jou een vergunning aan. Is het plan veilig, dan geef je die af. Zo niet, dan moet je helaas ‘nee’ verkopen. Tijdens de experimenten kom je inspecteren. Dan zie je erop toe dat alles volgens de regels gebeurt, wijs je mensen op risico’s en overtuig je ze op een vriendelijke maar doortastende manier van het belang om de regels na te leven.

Wat het stralingswerk bij de TU Delft extra leuk maakt, is dat het enorm veelzijdig is. Wist je bijvoorbeeld dat wij naast het beheer van radioactief materiaal ook afval verwerken, omgevingsmonsters nemen, bestralingen voor klanten doen, kalibraties uitvoeren en analyseapparatuur technisch onderhouden? Ook in die taken draai je mee. Wie wat precies oppakt, bepalen we in overleg. Heb jij bijvoorbeeld veel interesse in beveiliging? Dan mag je, in samenwerking met de bedrijfsbeveiliging, onze HASS bronnen gaan beheren.

Of je nu ervaren bent of nog nooit iets met straling hebt gedaan; bij ons is er door de variëteit van het werk altijd wel een nieuwe uitdaging te vinden. Je ontdekt al snel wat voor bijzondere dingen we hier allemaal doen. Zo houden we bijen naast onze reactor en controleren we de honing op radioactiviteit. Biomonitoring noemen we dat! En – laten we het niet hopen – áls er ergens op aarde een kernongeval plaatsvindt, zijn wij een van de officiële instituten in Nederland kan controleren wat hiervan in de lucht is terug te vinden. Zie jij jezelf al werken in zo’n uitzonderlijke omgeving? Dan ontmoeten we je graag.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Herken je jezelf in het volgende profiel, dan nodigen we je graag uit om te solliciteren:

  • Je hebt minimaal een hbo-diploma in een fysische, chemische, medische of technische richting.
  • Je bent gemotiveerd om het diploma stralingshygiëne niveau CD te halen. Of nog beter: je hebt dit diploma al.
  • Je werkt nauwkeurig, legt makkelijk contact en durft mensen aan te spreken op risico’s.
  • Je kunt goed samenwerken, weet je werk goed te plannen en schakelt makkelijk tussen verschillende werkzaamheden en rollen.

Als Stralingsdeskundige heb je een vertrouwensfunctie waarvoor een veiligheidsonderzoek door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) moet  worden verricht.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Het salaris is afhankelijk van kennis, leeftijd en ervaring, gebaseerd op schaal 9 (met een maximum van € 4.257,-- bruto p/m). Op termijn is uitloop naar schaal 10 (maximuum van € 4.670,-- bruto p/m) mogelijk. Bij de Stralingsbeschermingsdienst draai je mee in de consignatiedienst. Dat houdt in dat je eens in de paar weken één week 24/7 oproepbaar en beschikbaar bent.

Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

  • Een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een toelage voor bereik- en beschikbaarheidsdienst.
  • De mogelijkheid om voor een deel zelf je arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
  • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
  • Deelname aan het Health Coach Program van de TU Delft en korting bij zorgverzekeraars en op je sportabonnement.
  • Uitstekende pensioenregeling.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.
Challenge. Change. Impact!

 

Afdeling

Afdeling

Het Reactor Instituut Delft (RID), onderdeel van de Technische Universiteit Delft, is het Nederlandse kenniscentrum voor aan straling gerelateerd onderzoek en onderwijs. Het beheert een unieke onderzoeksreactor (2.3 MW), bestralingsfaciliteiten en straling gerelateerde onderzoeksinstrumenten. In nauwe samenwerking met de Afdeling Radiation Science & Technology (RST) van de Faculteit Technische Natuurwetenschappen, faciliteert het RID onderzoekers en gebruikers van verschillende onderzoeksdisciplines. Het onderzoek van RST richt zich voornamelijk op materialen voor energieconversie en -opslag, en gezondheidstechnologie voor beeldvorming, diagnose en therapie met radionucliden en protonen. Het RID en RST verzorgen onderwijs aan studenten van verschillende opleidingen binnen de TU Delft en aan professionals.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • max. 38 uur per week
  • €3098—€4257 per maand
  • HBO+
  • TUD02813

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you