Arts-onderzoeker met promotieonderzoek

Arts-onderzoeker met promotieonderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
26 okt 8 jan Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De OMIG-onderzoeksgroep heeft een Europese beurs toegekend gekregen om de behandeling en diagnostiek van patiënten met inflammatory bowel disease (IBD) te verbeteren, en daarom zijn wij op zoek naar een arts-onderzoeker!

Patiënten worden meestal gediagnosticeerd met IBD aan het begin van hun volwassen leven, wat veel invloed heeft op hun dagelijks kwaliteit van leven. De behandeling van IBD is vaak complex vanwege de heterogeniteit van de ziekte en de verschillende nieuwe geneesmiddelen die beschikbaar zijn. Onder leiding van MDL-arts Prof. dr. Wouter Nagengast zullen we moleculaire fluorescentie endoscopie gebruiken om meer inzicht te krijgen in de distributie en werkingsmechanisme van deze nieuwe medicijnen. Met behulp van deze techniek willen we toewerken naar een aanpak van ‘personalized medicine’. En daar lever jij een belangrijke bijdrage in!
Het onderzoek zal in samenwerking zijn met het Erasmus MC in Rotterdam, het Helmholtz Zentrum in München en Statice in Besançon, Frankrijk.

Wat ga je doen:
Je includeert patiënten en coördineert het onderzoek. Deze onderzoeksgegevens analyseer je om meer inzicht te krijgen in de distributie en het werkingsmechanisme van deze nieuwe medicijnen, hierover schrijf je wetenschappelijke artikelen en geef je voordrachten op (internationale congressen). Uiteindelijk leidt dit tot een promotie.

Hiervoor ga je:
- klinische trials opzetten en uitvoeren;
- patiënten met een chronische darmziekte voorlichten en includeren voor moleculaire fluorescentie endoscopie onderzoeken naar medicijndistributie;
- contact onderhouden met de patiëntenpopulatie tijdens het onderzoek;
- nauw samenwerken met apothekers in het UMCG en technici in Rotterdam, München en Besançon.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- een afgeronde opleiding Geneeskunde;
- aantoonbare interesse in klinisch-wetenschappelijk onderzoek;
- enthousiasme voor klinische implementatie van nieuwe technologische ontwikkelingen;
- goede communicatieve en contactuele vaardigheden;
- uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.


Arbeidsvoorwaarden

- een PhD-positie in een grote onderzoeksgroep met >10 collega-PhD-studenten met uitzicht op promotie;
- vele kansen om jezelf te ontwikkelen tot een zelfstandig onderzoeker door het volgen van verschillende cursussen en aanwezigheid op verschillende (internationale) congressen;
- een onderzoeksplek voor 3 jaar, startdatum in overleg;
- je wordt onderdeel van een grote onderzoeksgroep om op terug te vallen, ervaringen mee uit te wisselen én waarmee regelmatig onderzoekmeetings, borrels of andere sociale activiteiten worden georganiseerd.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding (3 jaar), 36 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal €4.800,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Afdeling

Maag-Darm-Leverziekten

Je komt te werken binnen de multidisciplinaire OMIG-onderzoeksgroep. Je komt terecht in een team met jonge onderzoekers, bestaande uit apothekers, technisch geneeskundigen, biomedisch wetenschappers en artsen van Maag-, Darm- en Leverziekten, Chirurgie en Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie. Binnen deze groep doen we onderzoek naar fluorescente beeldvorming. Die kan zich richten op het identificeren en adequaat verwijderen van tumoren, maar ook op bijvoorbeeld medicijndistributie. Sinds 2011 bouwen wij al ervaring op in dit veld waardoor we ondertussen een goed opgebouwd netwerk en analytisch framework hebben ontwikkeld. Daarnaast is het één van de weinige onderzoeksgroepen in Nederland waar dit soort onderzoek gedaan wordt en binnen de endoscopische beeldvorming zelfs de enige. Kijk vooral eens op onze site: www.omig.nl.

Werken bij het UMCG
Als grootste werkgever van Noord-Nederland biedt het UMCG een grote diversiteit aan functies en specialismen. Voor ieder wat wils kun je wel zeggen. Met al onze verschillen is er ook duidelijk iets gemeenschappelijks: de mensen van het UMCG zijn bevlogen en hebben liefde voor hun vak. We zoeken elkaar op en bereiken samen onze doelen. Een belangrijke kernwaarde is 'zie de mens'. Dit geldt niet alleen voor patiënten, maar ook voor elkaar als collega's. En daar zijn we trots op.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €3047 per maand
  • Universitair
  • 220768

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you