Centrale Specialist Wetenschappelijke Bibliotheekcollectie (fulltime)

Centrale Specialist Wetenschappelijke Bibliotheekcollectie (fulltime)

Geplaatst Deadline Locatie
29 okt 30 nov Eindhoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij werken aan de wereld van morgen? Bijdragen aan baanbrekende innovaties en ontwikkelingen in de technische kennis? Ben je een klantgerichte teamplayer die zich thuis voelt in een internationale en multidisciplinaire omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

De TU Eindhoven (TU/e) is een internationaal vooraanstaande technische universiteit, gespecialiseerd in Engineering Science & Technology. De TU/e campus ligt midden in het centrum van de stad en is een open en toegankelijke community voor technologisch onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en kennisvalorisatie. Een aantrekkelijke en levendige hotspot in Brainport Regio Eindhoven waar studenten, onderzoekers, ondernemers en high-tech bedrijven elkaar ontmoeten en samenwerken. Stap in de wereld van morgen en neem deel aan de ontwikkeling van vernieuwde technologieën en toepassingen die oplossingen bieden voor grote maatschappelijke vraagstukken. De TU/e is dé plek 'Where innovation starts'.

Een ambitieuze universiteit vraagt om geëngageerde ondersteuning voor haar studenten en wetenschappers. Binnen de dienst Library and Information Services (LIS) is de bibliotheek (www.tue.nl/library) verantwoordelijk voor het een brede dienstverlening. Een kerntaak is het samenstellen en beheren van de wetenschappelijke collectie van informatiebronnen die essentieel zijn voor het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs van de TU/e. De collectie omvat een omvangrijk pakket aan - voornamelijk digitale - tijdschriften, boeken en databases, afgestemd op de behoefte van de universiteit. Ontwikkelingen op het gebied van open science en de diversiteit aan leveranciers maken dit een dynamisch en veranderend werkgebied, waarbij lezen en publiceren met elkaar vervlochten raakt en ook vraagt om innovatie en doorontwikkeling van onze huidige dienstverlening.

De functie

Wij zijn op zoek naar een klantgerichte professional die in staat is de collectiebehoefte (voor zowel lezen als publiceren) van de faculteiten binnen de universiteit op hooflijnen te overzien, het aankoopbeleid hierop af te stemmen en hierover op een proactieve wijze contact te onderhouden met de faculteiten en andere stakeholders. Je hebt oog voor internationale trends en ontwikkelingen, waaronder de toenemende invloed van open science, en weet dit proactief om te zetten in innovatie binnen de dienstverlening. Je werkt in deze functie nauw samen met de contractmanager van de bibliotheek en onze open science specialisten. Samen profileren jullie de bibliotheek en verzorg je de informatievoorziening met betrekking tot de collectie. Je rapporteert aan het afdelingshoofd Library Services en werkt nauw samen met collega's binnen de dienst LIS.

Werkzaamheden
 • Vorming en ontwikkeling van de wetenschappelijke collectie van de TU/e.
 • Proactief contact onderhouden met faculteiten, hun behoefte ten aanzien van de wetenschappelijke collectie (lezen en publiceren) in kaart brengen, hierover adviseren en het aankoopbeleid en dienstverlening hierop afstemmen.
 • In samenwerking met de contractmanager en open science specialisten zorgdragen voor de best mogelijke prijs-kwaliteit verhouding van TU/e wetenschappelijke collectie.
 • Regulier evalueren van de bestaande collectie en de dienstverlening.
 • Innovatiekansen zien en benutten voor doorontwikkeling van de bestaande bibliotheekdienstverlening.
 • Actief uitdragen van de beschikbare dienstverlening en informatie aangaande de collectie.
 • Het verzorgen van informatiekanalen voor gebruikers (zoals de website) en het onderhouden van informatiebronnen ten behoeve van dienstverlening.
 • In samenwerking met collega's een passende ketendienstverlening verzorgen voor onderzoekers en studenten.

Specificaties

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Functie-eisen

Wij zoeken een kandidaat die voldoet aan de volgende eisen:
 • Je hebt een afgeronde Master of PhD opleiding, bij voorkeur binnen de bèta of technische wetenschappen.
 • Je bent breed georiënteerd en je hebt affiniteit met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.
 • Je bent klantgericht, communicatief vaardig, analytisch, proactief en een teamplayer.
 • Je bent je bewust van de soms tegenstelde belangen van alle stakeholders en je houdt hiermee rekening in je besluitvorming en de communicatie.
 • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van Nederlandse en de Engelse taal, aangezien de formele voertaal binnen de TU/e Engels is.
 • Je hebt affiniteit met het werken met moderne informatiesystemen.

NB: voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar boeit de baan je wel, reageer dan gerust, we kijken graag naar je profiel.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband voor de periode van één jaar met de intentie om na 1 jaar het dienstverband te verlengen of om te zetten in een vaste aanstelling. Het fulltime bruto salaris per maand bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 2.960,-  en maximaal € 4.670,- (conform schaal 10 CAO NU). De eindejaarsuitkering bedraagt 8,3% van het jaarsalaris (overeenkomend met een maandsalaris). De vakantie-uitkering bedraagt 8 % van het jaarsalaris. De TU/e biedt verder uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. kinderopvang, minimaal 41 verlofdagen bij een 40-urige werkweek en uitstekende sportfaciliteiten).

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • max. 38 uur per week
 • Universitair
 • V86.6034

Werkgever

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Rondom 70, 5612 AP, Eindhoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you