Strategisch adviseur directie (24-32 uur)

Strategisch adviseur directie (24-32 uur)

Geplaatst Deadline Locatie
31 okt 30 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Een boeiende functie midden in het kloppend hart van de wetenschap
 
Nikhef zoekt een
Strategisch adviseur directie (24-32 uur)

De organisatie:
Nikhef is het nationaal instituut voor subatomaire fysica in Nederland. Op Nikhef werken ongeveer 220 natuurkundigen en 75 technici samen in een open en internationale wetenschappelijke omgeving. Samen verrichten zij theoretisch en experimenteel onderzoek op het gebied van deeltjes- en astrodeeltjesfysica. Nikhef is een samenwerkingsverband tussen zes Nederlandse universiteiten en de Stichting NWO-I, de institutenorganisatie van de Nederlandse Onderzoeksfinancier NWO. Nikhef participeert in grote internationale wetenschappelijke samenwerkingsverbanden. Zo is Nikhef nauw betrokken bij een aantal experimenten op CERN in Geneve, een aantal astrodeeltjesfysica-experimenten waaronder neutrino-onderzoek met KM3NeT en toekomstig onderzoek naar zwaartekrachtgolven bij de Einstein Telescope. Er zijn ook wetenschappelijke groepen voor Theorie, wetenschappelijke dataverwerking en Detector R&D.

De positie
Als Strategisch adviseur bied je hoogwaardige ondersteuning aan het driekoppige Nikhef directieteam en fungeer je als de rechterhand en trusted advisor van de directie. Je beweegt mee en adviseert in het complexe veld waarin Nikhef opereert. Je onderhoudt relaties met de stakeholders binnen en buiten het instituut. Denk hierbij aan de Nikhef partneruniversiteiten, NWO en de internationale samenwerkingsverbanden. De hiervoor benodigde strategische overleggen worden door jou georganiseerd, bijgewoond en vastgelegd. 

Je adviseert gevraagd en ongevraagd de directie en biedt denkkracht om overzicht, prioriteiten en aanpak te bepalen. Je bent een sparringpartner en verbindende factor op zowel inhoud als proces.

Belangrijkste activiteiten:

  • (strategische) Ondersteuning van de Nikhef directie in het Einstein Telescope project, een grote wetenschappelijke infrastructuur voor zwaartekrachtsgolven onderzoek, mogelijk te realiseren in Zuid Nederland;
  • Voorbereiding, organisatie en verslaglegging van (internationale) bijeenkomsten voor KM3NeT, een internationaal onderzoeksproject in de Mediterrane regio;
  • Contactpersoon namens Nikhef voor de komende (2023) strategische evaluatie (SEP) van het Nikhef samenwerkingsverband ;
  • Inhoudelijke voorbereiding van overleg van de wetenschappelijke Programmaleiders.
  • In- en externe ambassadeur van het wetenschappelijk onderzoek van het instituut.

Specificaties

Nikhef

Functie-eisen

Profiel
Het betreft een nieuwe functie met veel ruimte voor eigen inbreng. We zoeken een analytische en doortastende kandidaat met ervaring als strategisch beleidsadviseur op directieniveau. Je bent een verbindende en inspirerende gesprekspartner die vraagstukken op strategisch en tactisch niveau benadert. Je voelt je thuis in een pragmatische, platte organisatie met korte lijnen. Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor verhoudingen. Je communicatieve vaardigheden (mondelinge en schriftelijk) zijn uitstekend.

Je hebt sterke affiniteit met het onderzoek van Nikhef, bij voorkeur blijkend uit ervaring als wetenschapper. Als je bent gepromoveerd bij Nikhef strekt dat tot aanbeveling. Je hebt aantoonbaar ervaring met internationale wetenschappelijke organisaties of samenwerkingsverbanden. Je hebt, na je academische vorming, ervaring opgedaan als beleidsadviseur en bent bekend met de dynamiek die dat met zich meebrengt.

Nikhef staat meer dan open voor nieuwe collega’s die onze community nog diverser maken dan we al zijn, bijvoorbeeld als het gaat om gender of achtergrond. Bij de selectie zal hiermee rekening worden gehouden.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou
We bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de periode van twee jaar, met uitzicht op een verlenging bij wederzijdse tevredenheid. Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, maximaal € 6.230 bruto per maand, op basis van 40 uur per week. De uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten, naast 8% vakantietoeslag, onder meer een volledige dertiende maand, ruim 8(!) weken verlof per jaar en deelname aan het ABP pensioenfonds.

Bij Nikhef krijg je volop mogelijkheden je verder te ontwikkelen via studie, opleiding of cursussen.

Informatie en solliciteren:
Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Stan Bentvelsen, directeur (tel. 06-51111284) of stuur een e-mail naar s.bentvelsen@nikhef.nl. Meer informatie over het instituut is te vinden op onze website: www.nikhef.nl.

Ben je op zoek naar een baan in een stimulerende omgeving met veel vrijheid en flexibiliteit, en voldoe je aan de functie-eisen? Solliciteer dan, via de knop onderaan deze pagina. De sluitingsdatum is 30 november 2022.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf
  • max. 32 uur per week
  • 1199393

Locatie

Science Park 105, 1098 XG, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you