Adviseur strategie en beleid ten behoeve van College van Bestuur

Adviseur strategie en beleid ten behoeve van College van Bestuur

Geplaatst Deadline Locatie
3 nov 20 jan Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een strategisch adviseur met kennis van en ervaring met de wereld van universitair hoger onderwijs en onderzoek? Kan jij door alerte en gerichte advisering nieuwe kansen creëren en externe ontwikkelingen koppelen aan interne mogelijkheden? Tilburg University zoekt een senior strategisch adviseur die ervoor zorgt dat Tilburg University goed kan inspelen op strategische ontwikkelingen in de regio, Den Haag en Brussel en daarmee de eigen strategie tot verdere wasdom kan laten komen. Kortom, een echte professional en strateeg die kansen ziet, mensen verbindt en resultaten behaalt.

Functieomschrijving

Ter versterking van de strategische ondersteuning van het College van Bestuur zijn we op zoek naar een adviseur strategie en beleid. Tilburg University heeft te maken met multidimensionale vraagstukken en met diverse in- en externe stakeholders met verschillende belangen en visies. Om het College van Bestuur hier goed in te ondersteunen en zo de kansen en mogelijkheden te vergroten, is er behoefte aan een strategisch adviseur die in staat is om proactief en in samenhang te adviseren, over de grenzen van faculteiten en divisies heen. Een adviseur die trends en ontwikkelingen kan agenderen en integreren in de beleidsopties van onze universiteit.  Inhoudelijk betreft dit onderwerpen van een strategisch complex niveau en met een multidisciplinair karakter over de domeinen onderwijs, onderzoek, impact en bedrijfsvoering heen. 

De adviseur strategie en beleid krijgt onder meer als opdracht om:

  • de (bestuurlijke) informatiepositie van Tilburg University te versterken binnen relevante netwerken en (ambtelijke) overleggremia;
  • proactief te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen door het actief analyseren van externe trends en issues, het kaderen van deze kansen en deze intern bespreekbaar te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de introductie van en de omgang met het Nationaal Groeifonds, rolling grants, periodieke bestuursakkoorden en sectorplannen of trends op bijvoorbeeld het gebied van flexstuderen of life long learning;
  • het actief beïnvloeden van discussies en processen door het genereren en agenderen van strategische issues en het ondersteunen en voorbereiden van bestuurlijke initiatieven van het College van Bestuur en het overleg van College en Decanen;
  • het actief volgen van relevante bestuurlijke ontwikkelingen en het daarover gevraagd en ongevraagd adviseren van het College van Bestuur en de Secretaris van de Universiteit en College.

In deze rol ben je inhoudelijk en strategisch sparringpartner voor het College van Bestuur en werk je nauw samen met de programmamanager strategie, de bestuurssecretarissen, de projectleider ecosystemen, alsmede het hoofd Policy Staff en de beleidsdirecteur Research en Grant Support van Academic Services. 

Het betreft een nieuw functie bij de divisie Executive Services. De precieze inbedding van de verschillende strategische functies wordt de komende periode verder vorm gegeven. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

  • Academisch denk- en werkniveau (min. een afgeronde universitaire opleiding);
  • Tenminste 5-10 jaar aantoonbare ervaring in het hoger onderwijs;
  • Kennis van het politieke systeem en een actief netwerk voor onze universiteit relevante netwerken en instituties;
  • Een netwerker in hart en nieren die energie krijgt uit het onderhouden van contacten met verschillende universiteiten, maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven;
  • In staat om informatie snel te analyseren en op gepaste wijze binnen de universiteit te delen;
  • In staat om externe kansen en ontwikkelingen te vertalen in  concrete handelingsopties;
  • Integer, analytisch sterk en resultaatgericht met een hands on-mentaliteit;
  • Kennis van politieke- en bestuurlijke besluitvormingsprocessen; 
  • Uitstekende schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels. 
  • Je bent bereid te reizen tussen Tilburg, Den Bosch, Den Haag en in voorkomende gevallen Brussel.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht onbepaalde tijd.

Het betreft een functie voor 0.8 fte – 1.0 fte (32-38 uur per week) van de volledige werktijd. 
 
Het salaris bedraagt afhankelijk van de ervaring en competenties van de kandidaat minimaal € 5.506 en maximaal € 7.362 bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel / Coördinator externe samenwerking 1 of 2 (schaal 13 of 14 Cao Nederlandse Universiteiten). Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring.  
 
Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar.
 
Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 
 
Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap.
 
Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.
 
Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Services

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • 32—40 uur per week
  • Universitair
  • 21123

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you