Investmentmanager (0,8 - 1,0 fte)

Investmentmanager (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
7 nov 25 nov Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij zelfstandig en wil jij het primaire aanspreekpunt zijn voor aanvragers, co-financiers en business developers? Dan is dit je nieuwe uitdaging!

Functieomschrijving

De Investmentmanager zorgt voor de uitvoering van een gestructureerd investeringsproces om potentiële investeringen, portfoliobeheer en exits in goede banen te leiden. De Investmentmanager beheert het financieringsinstrumentarium van Utrecht Holdings, waaronder het Utrecht Health Seed Fund. Als Investmentmanager beoordeel je innovaties, (business) opportunity’s en risico’s. Je toetst investeringsaanvragen aan de fondscriteria alleen of in samenwerking met de investment-analist. Je begeleidt due diligence-trajecten, onderhandelt en structureert de transacties met ondernemers, aandeelhouders en medefinanciers. Je stelt investeringsvoorstellen op die worden voorgelegd aan het investeringsteam. Daarnaast bouw en onderhoud je een relevant netwerk met wetenschappers, ondernemers, investeerders en financiers (cofinanciers, ROM Regio Utrecht, EFRO Kansen voor West).

Voor de nabije toekomst hebben we de ambitie om het financieringsinstrumentarium van Utrecht Holdings uit te breiden. De Investmentmanager zal hier een leidende en sturende rol in hebben en werkt hierin nauw samen met zowel interne als externe stakeholders.

De Investmentmanager rapporteert aan de directeur van UMC Utrecht Holding, en legt auditverantwoording af aan EFRO-Kansen voor West (co-financier van UHSF).

De taken bestaan verder uit:
  • het aantrekken en ontwikkelen van een pipeline van potentiële investeringen;
  • de uitvoering van het investeringsproces: gestructureerd transparant proces om potentiële investeringen, portfoliobeheer en exits in goede banen te leiden;
  • het beoordelen van investeringsaanvragen: inhoudelijke analyse en afgewogen oordeelsvorming over een investeringsaanvraag;
  • het opstellen van investeringsvoorstellen en voorstellen voor exits: adequate besluitvorming investment committee;
  • beheer van portfoliobedrijven: monitoring en support van portfoliobedrijven als aandeelhouder met feedback, kennis en netwerk;
  • beheer van fondsen: adequate en zorgvuldige informatie zodat inzichtelijk is of doelen gehaald worden en er tijdige maatregelen genomen kunnen worden, inzicht en actief beheer/allocatie van fondsvermogen;
  • het leiden van projecten: nieuwe en/of verbeterde financiële instrumenten (w.o. fondsen) met doel te investeren in maatschappelijk en economisch impactvolle spin-offs.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

In deze functie ben je primair aanspreekpunt voor aanvragers, co-financiers en business developers. Je legt verantwoording af aan de directeur Holdings. De belangrijkste kaders worden gevormd door het Fondsreglement en vastgesteld beleid op strategisch en tactisch niveau. De functie wordt zelfstandig uitgevoerd. We zijn op zoek naar een collega die het volgende meebrengt:
  • Je beschikt over een relevante academische opleiding in life sciences/health of technologie, bijvoorbeeld biomedische wetenschappen.
  • Je hebt tenminste 5 jaar relevante ervaring met het beoordelen van businessplannen en/of het opstellen van investeringsvoorstellen.
  • Je hebt sterk ontwikkelde analytische en financiële vaardigheden, opgedaan in een professionele ondernemende omgeving.
  • Je bent in staat je snel een nieuw expertisegebied eigen te maken, middels lezen van wetenschappelijke publicaties en/of gesprekken met experts.
  • Je krijgt energie van werken met ondernemers en start-ups.
  • Je werkt uitstekend samen in een team, maar ook zelfstandig werk je goed.
  • Je hebt uitstekende communicatieve en netwerkvaardigheden.
  • Je bent een overtuigende persoonlijkheid.
  • Je hebt een goed ontwikkeld omgevingsbewustzijn en inlevingsvermogen in ondernemers en ondernemerschap.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
  • een professionele leer- en werkomgeving, een leuk team van collega's, en een passend salaris conform cao UMCU met 13de maand;
  • een rol met veel impact: waarbij je de wereld van morgen verwezenlijkt middels het realiseren van investeringen, en waarbij je werkt met inspirerende wetenschappers en ondernemers.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

Utrecht Holdings is de Knowledge Transfer Office (KTO) van de kennisinstellingen UMC Utrecht en Universiteit Utrecht. Beide organisaties hebben als kerntaken: onderwijs, onderzoek, patiëntenzorg en kennisvalorisatie. Wij richten ons als Utrecht Holdings op deze laatste kerntaak, door het naar de maatschappij brengen van academische onderzoeksresultaten vanuit een commercieel perspectief.


Wij ondersteunen wetenschappers en medewerkers bij het beschermen van hun vindingen, octrooien en verstrekken in dat kader licenties aan externe partijen. Onze bijzondere aandacht ligt op het vlak van Life Sciences, Digital Innovations (o.a. AI) en Sustainability. We richten regelmatig, vaak met externe partijen, nieuwe bedrijven (spin-offs) op, voortkomende uit de beide kennisinstellingen. Tenslotte investeren wij via onze fondsen in veelbelovende spin-offs met doel deze te ondersteunen in de eerste fase van ontwikkeling. Naast de tweehoofdige directie doen wij dit alles met een team van business developers, een investment manager, businessanalist, juristen en supportstaf, in totaal zo’n 15 medewerkers.

Een van onze investeringsfondsen is het Utrecht Health Seed Fund (UHSF). Het UHSF is een vroege-fase-investeringsfonds van 5,5 miljoen euro, opgezet om start-ups vanaf zeer vroege fase te financieren die een schaalbare technologie ontwikkelen in de life sciences & health. Het fonds is opgezet door het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht, en investeert zowel in spin-offs binnen die instituten, maar ook in start-ups daarbuiten. Het fonds heeft op dit moment vijf investeringen gedaan.

Specificaties

  • Management
  • 32—40 uur per week
  • €5506—€6702 per maand
  • HBO
  • 1199702

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you