Lector Biobased Transities

Lector Biobased Transities

Geplaatst Deadline Locatie
8 nov 7 jan Breda

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Je identificeert kansrijke circulaire en biobased toepassingen door methode-ontwikkeling, participatie van markt en keten, en door het opstellen van economische business cases. Zo ondersteun je innovatie via onderzoek.

Functieomschrijving

Mooi werk

In de Circulaire Biobased Delta (regio West-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland) zet men al 10 jaar flink in op de ontwikkeling van duurzame biobased technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om fossiele grondstoffen te vervangen door grondstoffen van recente plantaardige herkomst. Nu willen we met die technologie ook business realiseren, zodat het nog meer toegevoegde waarde krijgt.

Je doet onderzoek, geeft voorlichting en stimuleert zo het adoptieproces van innovatieve en al bestaande biobased toepassingen in de productieketens en ook later in de keten bij inkopende consumenten en overheden.

Je richt een kenniskring in met docenten, onderzoekers, experts uit het bedrijfsleven en studenten. Vanuit deze kenniskring ondersteun je ondernemers met hun innovatieve producten, via o.a. objectieve en betrouwbare business cases.

Je motiveert de diverse kenniskringleden en bewaakt en bevordert de inhoudelijke en methodologische kwaliteit van alle activiteiten die het lectoraat ontwikkelt, waaronder onderzoek. Je ontwikkelt relevante, aantrekkelijke, uitdagende en herkenbare onderzoeksprojecten, voert ze uit en valoriseert ze. Dankzij je grote, relevante netwerk creëer je een moeiteloze wisselwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en wetenschap. Zo zorg je onder andere voor bekendheid van onderzoeksresultaten via publicaties, lezingen, demonstraties en allerlei vormen van onderwijs.

Jouw plek als Lector Biobased Transities binnen CoE BBE

Je vindt je plek binnen het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE). Dit is een samenwerkingsverband van Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. We zijn een internationaal team met zo’n 90 bevlogen collega’s, die echt overal vandaan komen. Dat betekent dat we naast Nederlands ook in het Engels communiceren. De sfeer is toegankelijk en vol humor. We doen niet aan hiërarchie, waardoor we ook echt korte lijnen creëren. Zelf ben je verbonden aan het nieuwe lectoraat Biobased Transities (zie onze lopende onderzoeksprojecten op www.coebbe.nl/onderzoek)

Vanuit CoE BBE helpen we bedrijven hun biobased ambities waar te maken door met hen het hbo-onderwijs te vernieuwen en praktijkgericht onderzoek uit te voeren dat er toe doet.Onze missie is professionals op te leiden die de transitie naar de nieuwe wereld, ‘De Biobased Economy’, vorm kunnen geven. We hebben hiervoor verschillende activiteiten, projecten en programma’s met 3 pijlers: onderwijs, onderzoek en business support.

Specificaties

Avans Hogeschool

Functie-eisen

Jij past bij ons

Als ware inspirator ben je het boegbeeld van het lectoraat en toon je anderen de waarde van jouw ideeën. Je manier van communiceren op verschillende niveaus zorgt ervoor dat je samen met anderen resultaten bereikt. Je bent diplomatiek en tegelijk duidelijk. Verder: 

  • Ben je gepromoveerd op een voor dit kennisdomein relevant onderwerp, zoals bijvoorbeeld economie of bedrijfskunde.
  • Heb je een duidelijke visie op de biobased transitie en dan vooral de economische waardeketen. Ook heb je bewezen ervaring met het vertalen van deze visie naar praktijkgerichte onderzoeksvragen.
  • Ben je actief in het bedrijfsleven of heb je daar ervaring opgedaan, waardoor je ook een groot relevant netwerk meebrengt.
  • Schakel je moeiteloos tussen de verschillende rollen die je als lector vervult; van boegbeeld naar inspirator, naar onderzoeker.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.

We bieden je

Een mooie rol waarin je impact maakt op de verbinding tussen onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk. Je krijgt veel vrijheid om dingen te ontdekken en te verbeteren, zo haal je het beste uit jezelf. En door jezelf te ontwikkelen, draag je ook bij aan onze verdere vakinhoudelijke professionalisering. Verder bieden we je:

  • Een maandsalaris van minimaal € 6.149, - tot maximaal € 7.940, - bruto bij een fulltime aanstelling (schaal 15 cao hbo).
  • Een eindejaarsuitkering, die ongeveer gelijk is aan een 13de maand.
  • Een tijdelijke aanstelling voor een periode van 4 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.
  • Een goede werk-/privébalans en fijne werkplekken.
  • Een goede pensioenregeling en collectieve ziektekostenverzekering.

Werkgever

Vernieuwend Avans

Groot, maar kleinschalig. Betrokken. Persoonlijk. Dat is Avans. Hier kun je jezelf zijn. Je krijgt met jouw unieke ideeën en inzichten bij ons alle ruimte. Dat past bij ons lerende en ondernemende karakter. We bieden optimaal flexibel onderwijs en onderzoek in co-creatie met het werkveld. En we veranderen continu mee met de wereld om ons heen. We willen steeds meer maatwerk aanbieden, waarbij studenten gedeeltelijk zelf hun eigen leerroute bepalen. Dat is onze Ambitie voor 2025.

Ontdek Avans als werkgever via deze verhalen

Specificaties

  • Lector; Universitair hoofddocent; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Economie
  • 24—28 uur per week
  • €6149—€7940 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT AV 20221108

Werkgever

Locatie

Hogeschoollaan 1, 4818 CR, Breda

Bekijk op Google Maps

Interesting for you