Universitair docent Health Systems & Insurance (1,0 fte)

Universitair docent Health Systems & Insurance (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
9 nov 5 dec Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij (bijna) gepromoveerd als (gezondheids)econoom of gezondheidswetenschapper? Of in andere discipline maar heb je affiniteit met de organisatie en financiering van gezondheidszorg? En ben je op zoek naar een uitdagende academische baan? Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde en enthousiaste nieuwe collega die bij Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) het onderzoek en onderwijs van onze afdeling Health Systems & Insurance (HSI) komt versterken!

Functieomschrijving

Als Universitair Docent (UD) bij de sectie HSI van ESHPM combineer je onderzoek en onderwijs. Je krijgt een divers en uitdagend takenpakket. Voor je onderwijstaken, die jaarlijks ongeveer 35% van je werktijd in beslag nemen, word je als werkgroep- en/of hoorcollegedocent en afstudeer/scriptiebegeleider ingezet bij ons onderwijs voor de studenten van de bachelor ingezet bij ons onderwijs voor de studenten van de bachelor “Gezondheidswetenschappen, Beleid & Management Gezondheidszorg, BMG”, de premaster “Gezondheidswetenschappen, BMG” en de master “Health Economics, Policy & Law”.
Bovendien denk je ook mee over onderwijsvernieuwing. De resterende ongeveer 65% van je werktijd verricht je – naast beperkte bestuurs- en begeleidingstaken – voornamelijk wetenschappelijk onderzoek binnen één of meerdere van onze overkoepelende onderzoeksthema’s “Risicoverevening”, “Waardegedreven bekostiging van zorgaanbieders” en “Marktordening en regulering in de zorg” (een volledig overzicht van onderwerpen is te vinden op onze website). Daarbij wordt zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij je persoonlijke interesses en bestaat er veel ruimte voor eigen creativiteit en inbreng.

Vanwege de beoogde inzet in ons bachelor- en premasteronderwijs alsmede de sterke oriëntatie van de sectie HSI op het functioneren van het Nederlandse zorgstelsel is een goede beheersing van de Nederlandse taal aanbevolen.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Voor deze functie is vereist dat je:

 • een proefschrift hebt afgerond of aantoonbaar in de afrondende fase van je promotietraject bent;
 • affiniteit hebt met de organisatie en financiering van gezondheidszorg;
 • kwalitatief hoogwaardige artikelen in wetenschappelijke tijdschriften hebt gepubliceerd;
 • ervaring hebt met het geven en ontwikkelen van hoger onderwijs;
 • over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands beschikt en daarnaast in staat bent om in het Engels op academisch niveau te communiceren en te schrijven;
 • de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) hebt behaald of bereid bent deze kwalificatie op korte termijn te behalen (bij – en op kosten van – de Erasmus Universiteit);
 • in staat bent om tweede en/of derde geldstroomonderzoeksprojecten uit te voeren en aan te trekken, in samenwerking met anderen;
 • zowel zelfstandig als in teamverband kan werken.

In aanvulling op bovenstaande eisen is ruime ervaring met statistische en/of econometrische onderzoekstechnieken een pluspunt.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Het betreft een dienstverband van 1,0 fte voor in eerste instantie 1 jaar. Deze tijdelijke aanstelling zal bij gebleken geschiktheid aansluitend leiden tot een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, bij een voltijdsaanstelling minimaal € 3.974,- en maximaal €6.181,-bruto per maand (schaal 11 of 12 cao-NU).

In aanvulling hierop heeft de EUR aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners en een persoonlijk opleidingsbudget. Medewerkers kunnen daarnaast gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

De EUR wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om diens volledige potentieel te benutten. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. De EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus University Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een sterke maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook “Creating positive societal impact”. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Erasmiaanse waarden fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.  Voor meer informatie over de EUR zie www.eur.nl.

Afdeling

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM)

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is toonaangevend binnen Nederland met haar onderwijs- en onderzoeksactiviteiten, gericht op beleids- en managementonderwerpen in de gezondheidszorg. ESHPM biedt een bacheloropleiding, vijf masteropleidingen, een schakelprogramma voor zij-instromers en postacademisch onderwijs.

Bij ESHPM zijn onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verbonden. Kennis en ervaring uit verschillende wetenschappelijke disciplines zoals economie, recht, sociaal-medische wetenschappen, organisatiekunde en bestuurskunde worden er samengebracht en toegepast op de gezondheidszorg. Deze multidisciplinaire benadering van onderwijs en onderzoek in de gezondheidszorg is uniek.

ESHPM is gehuisvest in het Bayle (J)-gebouw op campus Woudestein van de EUR in Rotterdam. Bij ESHPM studeren meer dan 1500 studenten en werken 160 medewerkers. Internationalisering staat bij ESHPM hoog in het vaandel. Het aantal studenten, docenten en onderzoekers uit het buitenland is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen en hebben ons programma verrijkt.

Health Systems & Insurance (HSI)
De universitair docent wordt binnen ESHPM aangesteld bij de sectie HSI, een relatief kleine sectie met circa 20 medewerkers. Het onderwijs en onderzoek van HSI is primair gericht op vraagstukken die de structuur en de financiering van de gezondheidszorg betreffen. Een belangrijke vraag is hoe de sector zodanig geordend kan worden dat zorg kwalitatief goed, betaalbaar, doelmatig en toegankelijk is. Centraal hierbij staat de rol en het functioneren van zorgverzekeraars als intermediair tussen vragers en aanbieders van zorg. De sectie heeft een internationaal vooraanstaande positie als het gaat om onderzoek naar een adequaat systeem van risicoverevening. Andere prominente onderwerpen zijn onder andere de vormgeving en effecten van bekostigingssystemen van zorgaanbieders, het keuzegedrag van zorggebruikers en verzekerden, en marktordening in de zorgsector. Een volledig overzicht van onderwerpen is te vinden op onze website.

Specificaties

 • Universitair docent; Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid; Economie
 • 38—40 uur per week
 • €3974—€6181 per maand
 • Gepromoveerd
 • ESHPM/HSI/09112022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you