Docent rechtstheorie en juridische vaardigheden

Docent rechtstheorie en juridische vaardigheden

Geplaatst Deadline Locatie
9 nov 30 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Is het jouw ambitie om te doceren aan aan academische instelling? En heb je rechtstheoretische belangstelling? Solliciteer dan bij de afdeling Rechtstheorie en Rechtsgeschiedenis van de Faculteit Rechten aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

FTE...

Functieomschrijving

De taken van de docent zijn primair gericht op het voorbereiden en verzorgen van werkgroeponderwijs voor een aantal vakken op het terrein van de rechtstheorie en juridische vaardigheden die door de afdeling Rechtstheorie en Rechtsgeschiedenis worden aangeboden. Daarnaast zal de docent betrokken zijn bij het nakijken en nabespreken van tentamens.
De rechtsfilosofische vakken van de afdeling (Encyclopedie I en II) bieden een eerste kennismaking met belangrijke (rechts)filosofen en laten zien wat hun relevantie is voor het denken over het recht in de huidige tijd. Bij de vakken Juridische vaardigheden van de afdeling oefenen studenten met de analyse van juridische argumentaties en het herkennen van drogredenen en framing (onderdeel A) en met het schrijven van een rechtswetenschappelijke beschouwing (onderdeel B). Tot slot biedt het vak Inleiding in de rechtswetenschap aan studenten een allereerste kennismaking met de verschillende rechtsgebieden, mede vanuit een rechtstheoretische invalshoek, en met de belangrijke juridische vaardigheid van het lezen van arresten.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

Kandidaten beschikken op het moment van aanstelling over een doctoraal of master Rechtsgeleerdheid. Onderwijservaring en/of een BKO strekken tot aanbeveling. Bij voorkeur beschikken kandidaten over een aantoonbare interesse in of affiniteit met rechtstheorie, rechtsfilosofie en juridische vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.960 (schaal 10) en maximaal €4.670 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband,
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgt bacheloropleidingen op drie gebieden: Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan masteropleidingen en contractonderwijs. Ons onderwijs en onderzoek richten zich op de maatschappelijke functie en relevantie van het recht: van verbintenissen in de platformeconomie tot het nieuwe werken, van koloniaal onrecht tot medische aansprakelijkheid, van gezinshereniging tot burgerinspraak, van zedendelicten tot gijzelsoftware. Ons onderzoek heeft vaak een internationaal en multidisciplinair karakter.

Werken bij de faculteit Rechtsgeleerdheid is werken in een actieve en inspirerende academische omgeving. Samen met je collega's draag je in een goede onderlinge werksfeer bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. De faculteit telt ruim 300 medewerkers en 4.500 studenten.

Over de afdeling
De afdeling Rechtstheorie en Rechtsgeschiedenis biedt een dynamische en inspirerende werkomgeving. De afdeling hecht grote waarde aan de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek en aan een goede onderlinge werksfeer. De sectie Rechtstheorie verzorgt onderwijs op het terrein van de rechtsfilosofie en de methodologie van recht en rechtswetenschap binnen de opleidingen Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie.

Specificaties

  • Lector
  • 30.4—38 uur per week
  • €2960—€4670 per maand
  • Universitair
  • 13140

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you