Junior Trainer - Onderwijskundig Adviseur

Junior Trainer - Onderwijskundig Adviseur

Geplaatst Deadline Locatie
10 nov 2 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Krijg jij energie van docentprofessionalisering en onderwijsvernieuwing en wil je werken bij een van de meest vooraanstaande universiteiten van Europa? Voor het Teaching and Learning Centre (TLC) van de Faculteit Maatschappij en Gedragswetenschappen (FMG) zoeken wij ter uitbreiding van ons team een trainer/onderwijskundig adviseur.

Als junior trainer/onderwijskundige ben je verantwoordelijk voor het geven van reeds ontwikkelde cursussen en het opzetten van passende trainingen en workshops voor de professionalisering van onze docenten. Daarnaast adviseer je docenten over het geven van (online) onderwijs. Je neemt hierbij wisselend de rol aan van adviseur en trainer en werkt nauw samen met betrokkenen binnen de verschillende onderdelen van de FMG en de andere TLC's van de UvA.

De FMG is een complexe organisatie met vier domeinen. Er werken meer dan duizend medewerkers die Nederlands en Engelstalig onderwijs geven. De TLC- FMG bestaat uit een kerngroep die initiatieven voor docenten ontwikkelt en ondersteunt waarin kennisdeling, docentprofessionalisering en innovatie van het onderwijs centraal staan. Je werkt direct samen met ervaren trainers en een coördinator om de doelen van het TLC te behalen.

Wat ga je doen

Als trainer/onderwijskundige draag je vanuit je expertise bij aan de activiteiten van het TLC-FMG.

Je bent verantwoordelijk voor het:
  • adviseren en begeleiden van (vooral junior) docenten en het geven van didactische trainingen;
  • adviseren over en het geven van hands-on trainingen met diverse aspecten van de digitale leeromgeving van de UvA, zowel in het Nederlands als in het Engels
  • begeleiden van intervisiebijeenkomsten voor docenten;
  • adviseren van senior docenten bij het begeleiden van startende docenten;
  • mede ontwikkelen en uitvoeren van deze professionalisering;
  • verzamelen en delen van kennis en ervaring en het samenwerken met de andere TLC's binnen de UvA en het (mede)ontwikkelen van faculteit overschrijdende activiteiten en trainingen/programma's.
De onderwerpen van professionalisering zijn divers; in de komende periode is er vooral aandacht nodig voor vermindering van werkdruk in lesgeven, mentaal welzijn, feedback, (digitaal) toetsen, online en hybride onderwijs en inclusief onderwijs.

Jij kan deze onderwerpen verwerken in de specifieke trainingsvragen vanuit de vier domeinen waarbij in elke training rekening wordt gehouden met de behoefte van ieder uniek domein, op zowel bachelor, master als research master niveau voor docenten met variërende expertise van junior tot senior niveau.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je bent zelfstandig, proactief, innovatief, georganiseerd, kan snel schakelen, voelt je thuis in een complexe organisatie en je beschikt over:
  • een voltooide wo-opleiding in Onderwijskunde of andere relevante opleiding;
  • ervaring in het trainen van junior docenten is een pré, alsook het werken in een divers samengesteld team;
  • kennis van en bij voorkeur ervaring met (de transitie naar) online lesgeven;
  • goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels;
  • bij voorkeur een afgeronde BKO;
  • aantoonbare affiniteit met verandering van onderwijsorganisaties.
Daarnaast is praktijkervaring met digitale onderwijssystemen (o.a. Canvas, Ms Teams, digitaal toetsen, Perusall, Kaltura etc.) en kennis van het wetenschappelijk onderwijs en de UvA een pré, zodat jij docenten kunt adviseren en begeleiden op basis van praktijkgerichte kennis van hun werksituatie en de beschikbare (digitale) middelen.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband van 32-36 uur per week voor de duur van een jaar met een proeftijd van twee maanden, bij voorkeur per direct. Bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde organisatorische ontwikkelingen en voldoende formatieruimte zal de arbeidsovereenkomst worden omgezet in onbepaalde tijd. Het UFO profiel Opleider 2 is van toepassing.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal €2.960 en maximaal €4.670 bruto per maand bij een volledig dienstverband van 38 uur per week (conform schaal 10). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Werkgever

Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—36 uur per week
  • €2960—€4670 per maand
  • Universitair
  • 10847

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you