Communicatieadviseur International Office EUR (0,8 – 1,0 fte)

Communicatieadviseur International Office EUR (0,8 – 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
11 nov 27 nov Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een communicatietalent die een stevig advies kan geven maar tegelijkertijd een echte hands on mentaliteit heeft? Ben je een verbinder met een passie voor het hoger onderwijs? Wil jij werken in een dynamische, internationale omgeving te midden van ruim 30.000 studenten met een scala aan achtergronden? Wil jij ervoor zorgen dat toekomstige en huidige (internationale) studenten goed ingelicht zijn, zich thuis voelen en wil je werken aan het verbeteren van diverse communicatieprocessen? Lees dan gauw verder, misschien word jij straks onze nieuwe collega!

Functieomschrijving

In deze functie ben je verantwoordelijk voor alle marketing en communicatie van het centrale International Office. Dat betekent dat jij de communicatie verzorgt voor toekomstige en huidige internationale studenten. Daarnaast bewaak je alle webpagina's en ben je zowel betrokken bij het schrijven van als het adviseren over teksten. Je bent ook een belangrijke sparringpartner en adviseur voor het afdelingshoofd van het International Office, voor de faculteiten en verschillende diensten op het gebied van communicatie, internationalisering en huisvesting voor internationale studenten.

Verder zien je taken er als volgt uit:

  • Je geeft communicatieadvies over diverse onderwerpen met betrekking tot internationalisering in het hoger onderwijs.
  • Je signaleert waar behoefte aan is en je bent in staat om daar een gedegen communicatieplan voor op te stellen.
  • Je bent verantwoordelijk voor goede vindbaarheid van de EUR-pagina’s via Google door middel van tagwoorden en het bijhouden van Google Datastudio.
  • Je bedenkt en ontwerpt diverse communicatie uitingen en promotiemiddelen.
  • Je helpt collega’s van jouw team bij het onder de aandacht brengen van events, beurzen en andere belangrijke informatie.
  • Je stuurt en coacht een student assistent en communicatiemedewerker die jou ondersteunen tijdens de dagelijkse werkzaamheden.
  • Samen met jouw student assistent ben je verantwoordelijk voor de social mediakanalen van het International Office.
  • Je onderhoudt contact met diverse (communicatie) collega’s van de universiteit.
  • Je bent aanspreekpunt voor externe partijen, bijvoorbeeld voor zorgverleners.
  • Je beantwoordt dagelijks vragen van studenten die binnenkomen via onze diverse communicatiekanalen over algemene zaken en vragen met betrekking tot huisvesting.
  • Je geeft voorlichting tijdens evenementen.
  • Je ondersteunt de persvoorlichters bij het formuleren van antwoorden.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent open, enthousiast en staat stevig in je schoenen. Je draait er je hand niet voor om een passend communicatieadvies te geven. Je bent in staat jouw visie met betrekking tot communicatieprojecten over te brengen aan diverse collega’s. Dat doe je als overtuigend adviseur die het leuk vindt om strategisch met vraagstukken aan de slag te gaan maar tegelijkertijd ook zelf in staat is om tekst en beeld te verzorgen. Daarnaast deins je er niet voor terug actief met social media bezig te zijn en zelf in beeld te komen.

Daarnaast heb je het volgende in huis:

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Minimaal 3 jaar ervaring als communicatiemedewerker;
  • Een mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en het Engels (beide aantoonbaar op minimaal C1 niveau, Common European Framework);
  • Kennis van diverse Adobe ontwerptools;
  • Kennis van en ervaring in het hoger onderwijs is een pré;
  • Kennis van CMS-systemen is een pré;
  • Je weet wat de doelgroep van morgen boeit en hoe je ze kunt bereiken;
  • Je bent in staat om een netwerk op te bouwen en te onderhouden;
  • Werkervaring in complexe organisaties zoals een universiteit of een andere (semi) overheidsinstelling is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden worden omgezet naar onbepaalde tijd.

Het betreft een dienstverband voor 32 tot 40 uur per week waarbij de uren flexibel zijn in te delen. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling maximaal € 4.670,- bruto per maand (schaal 10, CAO NU).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3%, een persoonlijk carrièrebudget en een zeer ruime verlofregeling (41 dagen per jaar bij een fulltime aanstelling). Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Er zijn uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden en de mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden flexibel in te zetten. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Dienst Education & Student Affairs (E&S)

De dienst E&S bestaat uit een gezamenlijk secretariaat en vijf afdelingen: te weten: Studentenadministratie, Studentenvoorzieningen en Advies en Beheer Onderwijssystemen, Staf en International Office. Er werken zo’n 125 medewerkers (90 FTE) in resultaatverantwoordelijke teams waarbij zij veel eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen.

International Office EUR

Het centrale International Office van de Erasmus Universiteit heeft als missie de ondersteuning van internationalisering van onderwijs zo klantgericht en efficiënt mogelijk uit te voeren, en deze continue te verbeteren. Samenwerking met de faculteiten en in de keten is daarbij vanzelfsprekend, evenals het erkennen en herkennen van individuele facultaire nuanceringen m.b.t. internationalisering.

In totaal werken ongeveer 16 fte (inclusief tijdelijke- en projectmedewerkers) met bevlogenheid en plezier aan de toelating, immigratie en het verwelkomen van internationale studenten, het coördineren van mobiliteitsbeurzen en het beheren van universiteitsbrede uitwisselingsovereenkomsten. Ook ondersteunen ze internationale studenten bij het vinden van huisvesting, en geven ze voorlichting over studeren in het buitenland.

Er is ruimte voor het ‘nieuwe werken’ wat betekent dat er vrijheden worden gegeven in het zelf indelen van je uren, thuis werken en het bepalen van je eigen ontwikkelingspad.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • 30.4—40 uur per week
  • €2960—€4670 per maand
  • Universitair
  • PRO/E&S/221111

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you