PBK-Modelleur | RIVM

PBK-Modelleur | RIVM

Geplaatst Deadline Locatie
11 nov 5 jan Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Vind jij het ook belangrijk dat het voedsel in de schappen veilig is? Jij kunt daaraan bijdragen! We bieden meerdere unieke banen.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar meerdere nieuwe medewerkers met hart voor het publiek belang en de volksgezondheid in het bijzonder.

Doel van de functie

Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen in ons dynamische vakgebied. We hebben bijvoorbeeld te maken met vervanging van wegwerpplastic door uiteenlopende nieuwe materialen, we hebben aandacht voor gelijktijdige blootstelling aan meerdere stoffen en verhoogde aandacht voor milieucontaminanten zoals PFAS en microplastics. Daarnaast spelen we internationaal een rol bij het implementeren van nieuwe technieken en gegevens in de risicobeoordeling. Onze ambitie is voorop te blijven lopen in deze ontwikkelingen. Daarvoor is een substantiële uitbreiding van de afdeling nodig en versterking van verschillende expertises en competenties.

Werkzaamheden en taken

Als PBK-modelleur bij de afdeling Voedselveiligheid ga je in een multidisciplinair team werken aan (model)berekeningen van interne blootstelling van de mens aan chemische stoffen uit voedsel en drinkwater. Dit werk omvat ontwikkeling van humane modellen, maar ook van modellen voor de overdracht van stoffen uit diervoeder naar landbouwhuisdieren. Ook draag je actief bij aan QIVIVE onderzoek, met experts binnen en buiten het RIVM. Je bent betrokken bij of geeft leiding aan een of meerdere projecten in opdracht van de ministeries van VWS of LNV of in opdracht van de NVWA. Je gaat ook mee weken aan een groot en ambitieus Europees project over de beoordeling van de veiligheid van chemische stoffen (zie: PARC).

Je vormt een brug tussen de risicobeoordelaars en IT-specialisten. Je modelleert op basis van wetenschappelijke gegevens de processen die de interne blootstelling aan chemische stoffen beschrijven en beantwoord daarmee vragen vanuit de opdrachtgevers over risico’s van stoffen. Dit alles doe je in verbinding met een bredere groep modelleurs in het RIVM en met samenwerkingspartners zoals Wageningen Food Safety Research.

Afhankelijk van je ervaring kun je een leidende rol spelen bij het werven en aansturen van internationale projecten. Je werkt dan samen met bijvoorbeeld de EFSA, de Europese Commissie en zusterinstituten uit andere landen.

Uniek aan deze baan

Je werk op het snijvlak tussen wetenschap en beleid, je werk heeft zodoende direct impact in de samenleving.

De zorg van morgen begint vandaag

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

In verband met uitbreiding hebben we binnen de afdeling voedselveiligheid diverse vacatures. 

Om in aanmerking te komen voor een functie van PBK-modelleur heb je in ieder geval:

  • Ervaring met het mathematisch modelleren van fysisch-chemische en biologische processen.
  • Ervaring met mathematische software en programmeertalen als R, Python, Mathematica en C++.
  • Een afgeronde universitaire opleiding in bijvoorbeeld fysica of (toegepaste) wiskunde, of in de biochemie of biologie in combinatie met praktische ervaring met PBK-modelleren.

Daarnaast zien we graag dat je ervaring hebt met projectmatig werken. Van onze ervaren collega’s verwachten wij ook professioneel projectleiderschap en relatiebeheer.

Je kunt je zowel schriftelijk als mondeling begrijpelijk uitdrukken voor verschillende doelgroepen, van professionals tot leken.

Afhankelijk van je ervaring bieden wij functies in de salarisschalen 10 t/m 12.

Heb je veel ervaring als toxicoloog of ervaring met humane biomonitoring? Of ben je goed in het leiden van grote complexe projecten? Ben je door de wol geverfd op het gebied van beleidsadvisering en communicatie? Er zijn meerdere functies beschikbaar waarin je die expertise kunt toepassen. Zie daarom ook deze vacatures:

  • Expert Humane Biomonitoring #492 
  • Toxicoloog junior/medior/senior #483

Dit is jouw kracht:

  • Je bent ondernemend en neemt verantwoordelijkheid voor de voortgang van het onderzoek. Je maakt heldere werkafspraken en betrekt andere medewerkers bij de opzet en uitvoering van je werk.
  • Je hebt oog voor maatschappelijke opgaven en ontwikkelingen en bent in staat om die te betrekken in de uitvoering van je werk. Je deelt en ontwikkelt graag je eigen kennis.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: vooruitlopend op een contract voor onbepaalde tijd.

  • Salarisniveau: schaal 10, schaal 11, schaal 12
  • Salarisomschrijving: S10-S12: inschaling is afhankelijk van ervaring.
  • Maandsalaris: Min €2.957 – Max. €6.045 (bruto)
  • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
  • Contractduur: Voor de duur van 12 maanden (vooruitlopend op een contract voor onbepaalde tijd)
  • Minimaal aantal uren per week: 32
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

De afdeling Voedselveiligheid van het RIVM richt zich op het internationale speelveld van risicobeoordeling van chemische stoffen in voedsel, diervoeder en drinkwater. We vormen een samenhangende en collegiale afdeling van bijna dertig mensen. Onze dagelijks werk loopt uiteen van het uitvoeren van risicobeoordelingen van stoffen in voedsel, ontwikkeling van methoden hiervoor zoals blootstellings- en dosis-responsmodellering, deelname aan internationale expertgroepen, tot inzet in grote EU projecten.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • 32—36 uur per week
  • €2957—€6045 per maand
  • Universitair
  • AT RY 20221111

Werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you