(Meewerkend) Teamhoofd Contractmanagement

(Meewerkend) Teamhoofd Contractmanagement

Geplaatst Deadline Locatie
11 nov 25 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een inspirerende leidinggevende met een visie op Contractmanagement? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Als meewerkend teamhoofd contractmanagement werk je vanuit een coachende rol samen met de teamleden en vervul je ook de rol van contractmanager voor enkele contracten. Je ondersteunt bij inkooptrajecten en contractconflicten en ben je sparringpartner inzake contract gerelateerde vraagstukken. Je stemt af met verschillende afdelingen en stakeholders en hebt een coördinerende of uitvoerende rol bij contract-overstijgende vraagstukken. Het team waaraan je leiding geeft bestaat uit vijf contractmanagers en een contractbeheerder.

Het team Contractmanagement is verantwoordelijk voor het managen en beheren van ruim 120 contracten met onze externe leveranciers voor facilitaire dienstverlening, huisvesting, onderhoud van vastgoed en installaties.
Contractmanagement maakt de vertaalslag van visie en doelstellingen naar contractafspraken en prestatie doelstellingen, alsook van de operationele uitvoering naar een theoretische kader (PVE) voor het inkopen van dienstverlening en producten. Contractmanagement beslaat het volledige proces van contractinitiatie binnen het inkoopproces tot aan contractevaluatie bij een aflopend contract. Hieronder valt o.a. het opstellen van programma's van eisen, contractafspraken en service level agreement, het monitoren van contractafspraken en het beoordelen van prestatiedoelstellingen, communicatie met diverse stakeholders en het verzorgen van contractadministratie.
  • je bent een inspirerend en coachend leidinggevende en verantwoordelijk voor het team
  • je bent (eind)verantwoordelijk voor de totale contractadministratie en aanverwante besluitvorming
  • je bewaakt, samen met het team, o.a. de leveranciersprestaties (KPI's), contractafspraken en risico's en anticipeert op onverwachte en nieuwe ontwikkelingen
  • je managet een eigen contractenportefeuille van A tot Z
  • je legt verantwoording af over voortgang en budget door o.a. begroting, jaarplan en rapportages
  • indien nodig initieer je aanbestedingen voor je team en treedt je op als projectleider
  • je houdt (markt)ontwikkelingen, wet- en regelgeving, bij van het vakgebied en het facilitaire werkveld

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

Wij vinden het belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt, zowel mondeling als schriftelijk. Daarnaast ben je goed in plannen, organiseren en het bewaken van de voortgang. Je werkt integer en kunt flexibel handelen en staat voor verbindend leiderschap. Tevens ben je organisatiesensitief, omgevingsgericht. Kortom, een echte netwerker die over de nodige overtuigingskracht beschikt.
  • HBO/WO werk- en denkniveau, aangevuld met vakinhoudelijke opleiding(en) zoals Nevi, CATS, leergang aanbestedingsrecht zijn een pré
  • minimaal 5 jaar relevante ervaring binnen een complexe omgeving waarvan in ieder geval 3 jaar in een leidinggevende rol
  • kennis van Planon en Servicenow is een pré
  • je kunt je mondeling goed uitdrukken in de Engelse taal

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €4.814 (schaal 12) en maximaal €6.181 (schaal 12) bruto per maand. De functie staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid volgt een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • goede en voordelige sportfaciliteiten
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
  • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Facilitaire Campus Organisatie
De Facilitaire Campus Organisatie (FCO) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de moderne stadscampus van de Vrije Universiteit: VU Campus. Wij hebben als missie een gastvrije, inspirerende en duurzame campus te creëren waar wetenschappelijk onderwijs en onderzoek excelleren en waar medewerkers, studenten, patiënten en gasten zich thuis voelen.

De werkterreinen van FCO zijn zeer divers: nieuwbouw, herhuisvesting, bouwprojecten, aanpassingen in bestaande gebouwen, ontwikkelen en uitvoeren van facilitaire dienstverleningsconcepten. Bij FCO werken ca. 200 enthousiaste en betrokken medewerkers die bijdragen aan een inspirerende omgeving waar werken, leren en ontmoeten centraal staan.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Management
  • 30.4—38 uur per week
  • €4814—€6181 per maand
  • HBO
  • 13147

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you