Promovendus 'Leren van verhalen in de medische vervolgopleiding’

Promovendus 'Leren van verhalen in de medische vervolgopleiding’

Geplaatst Deadline Locatie
11 nov 8 dec Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Om te komen tot verbetering of innovatie van de zorg is het noodzakelijk om onderliggende leerprocessen goed te begrijpen en in te zetten. Daarom is het van groot belang om onderzoek te doen naar leren en leeromgevingen in onze zorgpraktijken. Kom jij als promovendus ons team versterken?

Wij zijn per direct op zoek naar een onderzoeker voor onderzoek naar transformatief actieleren in de medische vervolgopleiding. We willen een platform opzetten waarbinnen wordt geleerd van verhalen. Deze verhalen worden met elkaar (artsen, patiënten en onderzoekers) opgehaald en vormgegeven in een gezamenlijk leerproces. Dit moet bijdragen aan een meer persoonsgerichte zorg en de ontwikkeling van gezonde en zelfkritische gezondheidszorg professionals van de toekomst. Als onderzoeker ga je samen met betrokken stakeholders in een iteratief proces van ontwerpen en uitvoeren de leeromgeving ontwikkelen en onderzoeken.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Helpen opzetten van het platform transformatief actieleren door middel van verhalen.
  • Bijdragen aan de uitvoering van het onderwijs/opleiding.
  • Participeren in de begeleiding van de onderzoekers/stagiaires.
  • Verdiepen in en uitvoeren van kwalitatieve en kwantiatieve onderzoeksmethodieken.
  • Opzetten, uitvoeren en coördineren van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van transformatief actieleren in samenwerking met de faculteiten sociale- en communicatie wetenschappen.
  • Schrijven van artikelen uitmondend in een proefschrift.
De directe begeleiding valt onder verantwoordelijkheid van dr. Bart Post, opleider neurologie en vice voorzitter COC en dr. Jur Koksma, onderzoeksleider transformatief leren bij de Radboudumc Health Academy. Prof. dr. Jacqueline de Graaf, internist, opleidingsdirecteur medische vervolgopleidingen, lid DB COC is lid van het begeleidingsteam.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Ben jij die enthousiaste onderzoeker die zich 4 jaar wil verdiepen in het thema transformatief actieleren en dan met name in de omgeving van de medische vervolgopleidingen binnen het ziekenhuis? We maken graag kennis met je!

Je kan goed samenwerken binnen verschillende teams-samenstellingen en je hebt interesse in kwalitatief (onderwijskundig) onderzoek. Je hebt de ambitie om het leren van verhalen en transformatief actieleren op de kaart te zetten in de opleiding tot medisch specialist. Tevens wil je de uitdaging aangaan om op het grensvlak van de medische wetenschappen en sociale wetenschappen en de praktijk van onderwijs en opleiding onderzoek te doen.

Bovendien is het belangrijk dat je echt geïnteresseerd bent in anderen. Je bent nieuwsgierig naar de drijfveren van professionals en je hebt hart voor mensen. Je hebt frisse ideeën en weet deze ook om te zetten in concrete acties en resultaten. Anderen enthousiasmeren kun jij als geen ander. Een goed humeur en positieve instelling zijn voorwaarden.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:
  • Een afgeronde universitaire masteropleiding op een relevant werkterrein (geneeskunde, gedragswetenschappen, onderwijskunde, filosofie, gezondheidswetenschappen, managementwetenschappen, e.g.).
  • Relevante ervaring in de gezondheidszorg, of je hebt aantoonbaar affiniteit met de zorg.
  • Onderwijservaring, je houdt van onderwijs geven en ontwikkelen.
  • Beschikt over goede onderzoeksvaardigheden en kunt uit de voeten met kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden.
  • Beschikt over uitstekende schrijfvaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Inschaling is afhankelijk van vooropleiding. Voor een basisarts is schaal 10 van toepassing; voor overige studierichtingen geldt inschaling in schaal 10A. Startdatum is in overleg per direct mogelijk.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
  • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
  • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
  • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
  • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
  • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

In het Radboudumc worden 37 verschillende medische specialistische vervolgopleidingen aangeboden. De Centrale Opleidingscommissie (COC) is het orgaan dat bij wet- en regelgeving verantwoordelijk is voor het bewaken van de kwaliteit van deze medische (specialistische) vervolgopleidingen (MVO). De opleidingsdirecteur MVO is leidinggevende van het team MVO binnen de RHA en lid van het dagelijks bestuur van de COC.

De ambitie voor de Medische Vervolgopleidingen is het opleiden van goed gekwalificeerde, toekomstbestendige medisch specialisten die 'a significant impact on healthcare' hebben en die op basis van persoonlijk en medisch professioneel leiderschap samen met inhoud geven aan de medisch specialistische zorg van de toekomst. Zij werken persoonsgericht en innovatief samen voor én met de patiënt. Persoonsgerichte communicatie is hiervoor voorwaardelijk en essentieel.

Op de afdeling Neurologie werken 25 neurologen die de best mogelijke zorg aan de neurologische patiënt leveren door optimale verpleegkundige en paramedische zorg en gespecialiseerde medische kennis te bundelen. De afdeling Neurologie houdt zich binnen patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs specifiek bezig met drie aandachtsgebieden: neuromusculaire aandoeningen, neurodegeneratieve aandoeningen en bewegingsstoornissen en neurovasculaire ziekten. Daarnaast richten ze zich op de algemene neurologie, kinderneurologie en neurologische oncologie. Ze werken samen met het Radboudumc Centrum voor Oncologie en de collega's van de Neuro-oncologie. In het Amalia kinderziekenhuis werkt een gespecialiseerd team voor kinderen met een neurologische aandoening. Er is een nauwe samenwerking met meerdere andere specialismen, waaronder het multidisciplinaire duizeligheidsspreekuur met KNO. Daarnaast werken we samen met verschillende (academische) ziekenhuizen en universiteiten ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek. Wij bieden een prettige werksfeer in een goed georganiseerde neurologische opleidingskliniek, met uitermate leerzame en aantrekkelijke mogelijkheden voor aios. De supervisie is goed georganiseerd en er is een nauwe samenwerking met o.a. SEH-artsen.

De Radboudumc Health Academy (RHA) is hét centrum voor onderwijs, opleiden en ontwikkelen voor de leven lang lerende health professional. De RHA heeft een divers opleidingsaanbod voor verschillende doelgroepen: artsen, verpleegkundigen, paramedici en onderzoekers. Binnen de RHA komen professionals al tijdens de opleiding met elkaar in contact en worden vanuit één gedachte opgeleid. Hierbij staat ons kernkompas centraal: ruimte voor leren op de werkplek, innovatief aanbod, persoonsgerichte leertrajecten, interprofessioneel leren en persoonlijk leiderschap. We ontwikkelen samen met de praktijk en de patiënt. We geloven in continue professionele ontwikkeling van zorgprofessionals en daar hoort een leven lang leren bij om patiënten dagelijks de beste zorg te kunnen bieden.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health(care). We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken. Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • PhD
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2631—€4800 per maand
  • Universitair
  • 172683-P1104200-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you