Onderwijsadviseur

Onderwijsadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
11 nov 20 dec Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij de onderwijsadviseur die onze onderwijsprofessionals kan adviseren over het ontwerpen, uitvoeren en evalueren van onderwijs? Zodat we samen ons onderwijs naar een nog hoger niveau kunnen tillen? Dan hebben we jou nodig! De Radboud Universiteit zoekt een onderwijsadviseur die van aanpakken houdt.

Onze docenten, opleidingscoördinatoren en examencommissieleden, maken regelmatig gebruik van advies of scholing bij het creëren van blended onderwijs voor hun cursus, bij het vormgeven van hun opleidingsprogramma of bij het ontwerpen van een passende manier van toetsen. Dat is waar jij in het spel komt. Je zit samen met de onderwijsprofessional aan tafel en zoekt samen naar een oplossingsrichting. Een andere keer geef je training over een activerend onderwijsontwerp of over studentbegeleiding bij een scriptie.

In opdracht van faculteiten werk je samen met docenten, opleidingscoördinatoren, ICT-ondersteuners en beleidsmedewerkers aan de ontwikkeling van het onderwijs. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om vragen over toetsing, kwaliteitszorg of onderwijsontwerp. Sinds de coronacrisis heeft de inzet van digitale middelen in het universitaire onderwijs een vlucht genomen, hier ga jij mee aan de slag.

Je werk is uitdagend en veelzijdig. Binnen de Radboud Universiteit word je deel van een gedreven team van onderwijsadviseurs en onderwijskundige trainers die zich betrokken voelen bij het onderwijs op de faculteiten en hier graag aan bijdragen. Er is een goede werksfeer en contact en samenwerking binnen en buiten het team is laagdrempelig. 

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt een opleiding onderwijskunde of een aanverwante master in de Sociale Wetenschappen afgerond.
  • Je hebt een aantal jaar ervaring als adviseur in het onderwijs of trainer van (startende) docenten, zowel in de Nederlandse als de Engelse taal.
  • Je hebt expertise op het gebied ICT in het onderwijs inzetten en/of op het gebied van toetsen en examineren. 
  • Je bent in staat om vanuit onderwijskundig perspectief advies te geven over de invulling van academisch onderwijs. Zo zet je vragen en gesignaleerde knelpunten om in passende verbeteracties.
  • Je kan goed samenwerken, maar ook zelfstandig resultaatgericht invulling geven aan je werk. 
  • Je hebt een goed gevoel voor verhoudingen binnen de academische context en bent organisatiesensitief.
  • Je bent nieuwsgierig naar nieuwe vormen van onderwijs en gaat graag uitdagingen aan om vernieuwingen te vertalen naar praktische handvatten voor onderwijsprofessionals.
  • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel Nederlands als Engels.
  • Je hebt bij voorkeur een BKO of andere didactische aantekening/kwalificatie.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

  • Het betreft een dienstverband van 0,6 - 0,8 fte.
  • Je ontvangt een salaris van minimaal € 2.960 en maximaal € 5.439 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10 of 11). Je inschaling is afhankelijk van werkervaring en daarmee het takenpakket dat je gaat uitvoeren.
  • Er is ruimte voor twee nieuwe collega's.
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

Radboud Services omvat de centrale ondersteunende diensten van de Radboud Universiteit. Academic Affairs is één van de zes divisies van Radboud Services. De divisie Academic Affairs is de strategische beleidsadviseur van het college van bestuur, faculteiten en instituten en is tevens verantwoordelijk voor het verlenen van verschillende ondersteunende services op het gebied van onderzoek, onderwijs en studenten.

Education Support is een afdeling binnen Academic Affairs. Hier komen de centrale diensten voor de ondersteuning van het onderwijs aan de Radboud Universiteit samen. Onder meer onderwijsdidactiek, onderwijsvernieuwing, beheer en ontwikkeling van ICT-functionaliteiten gericht op onderwijs, (proces)coördinatie van digitaal toetsen en in toenemende mate de centrale regie op onderwijslogistiek. De afdeling is in 2021 ontstaan uit een reorganisatie en is nog volop in ontwikkeling. De afdeling Education Support bestaat uit drie teams van circa 10 medewerkers.

Het team Educational Advice and Teacher Development (EATD) is één van de teams binnen de afdeling Education Support en bestaat uit negen onderwijsadviseurs. Vanuit onze onderwijskundige expertise werken we samen met opleidingen en docenten aan vraagstukken rond uitvoering, vormgeving en ontwikkeling van het onderwijs. Een belangrijk deel van ons werk bestaat uit het ondersteunen van docenten (middels training en coaching) in hun verdere ontwikkeling. Hierin werken we nauw samen met het Radboud Teaching and Learning Centre (TLC).



Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Onderwijs
  • €2960—€5439 per maand
  • Universitair
  • 1200029

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you