AV Helpdesk medewerker – Media Support Center (1FTE)

AV Helpdesk medewerker – Media Support Center (1FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
14 nov 30 nov Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Onderwijs verzorgen en onderzoek uitvoeren verandert snel. Dit betekent grote ambitieuze programma’s, continue vernieuwing, veel en juiste informatievoorziening en het leveren van uitstekende kwaliteit. Het optimaal aanbieden van de (digitale) Media Diensten van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is daarbij cruciaal.

Vandaar zijn we op zoek naar een enthousiaste en proactieve Helpdesk medewerker voor het Media Support Center (MSC) van de EUR. Het MSC is verantwoordelijk voor de business continuïteit van zo’n 400 college-en vergaderzalen, alle onlineactiviteiten voor onderwijs en events, een productiestudio, AV inkoop, Design etc.

Functieomschrijving

Je komt te werken binnen het domein Onderwijs bij de afdeling MSC van de dienst EDIS (IT & CIO). Als helpdesk medewerker ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de eerstelijns AV ondersteuning aan docenten, studenten, medewerkers en bezoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De functie bestaat onder andere uit:

 • Het oplossen van (technische) AV verstoringen en vragen die per mail of telefoon binnenkomen;
 • Het registreren, bewaken en afhandelen van verstoringen in het registratiesysteem Planon;
 • Fysieke ondersteuning en assistentie op locatie in de collegezalen;
 • Plaatsen van extra microfoons, audio-installaties en andere AV apparatuur;
 • Informeren van de betrokkenen omtrent de voortgang van de werkzaamheden;
 • Het actief monitoren van collegezalen en weblecture opnames.

Het streven van MSC is om verstoringen die telefonisch gemeld worden direct op afstand op te lossen. Is de verstoring niet op afstand op te lossen dan gaan we naar de locatie toe voor een oplossing. Is er geen oplossing mogelijk dan zorgen we voor een alternatieve oplossing of een andere onderwijslocatie. Het doel is dat het onderwijs altijd doorgang van vinden.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent een enthousiaste, leergierige en inventieve teamplayer met minimaal MBO denk- en werkniveau die (pro)actief meedenkt de optimale continuïteit en doorontwikkeling van de diensten van het MSC te realiseren. Daarnaast breng jij het volgende mee.

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met vaste AV-installaties;
 • Een natuurlijke klantgerichte en gastvrije houding; 
 • Je bent representatief, stressbestendig, zelfstandig, flexibel en denkt in oplossingen; 
 • Kennis en ervaring van Utelogy, AMX, Lightware is een pre, evenals ervaring met videoconferencing systemen (o.a. Polycom, Logitech);
 • Je bent communicatief vaardig en kunt goed schakelen tussen verschillende type mensen op verschillende niveaus (Nederlands C2, Engels C1);

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke functie voor een periode van een jaar, waarna een vast dienstverband tot de mogelijkheden behoord.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.818, - en € 3.764 - bruto per maand (schaal 8), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

EDIS

De dienst EDIS van de EUR draagt zorgt voor de dienstverlening op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Dit betekent dat de dienst enerzijds verantwoordelijk is voor de virtuele werkplek van de EUR, waardoor medewerkers 'any time', 'any place' en op 'any device' kunnen werken. Anderzijds stelt IT Services de faculteiten en andere EUR-organisatieonderdelen in staat om succesvol diensten te verlenen aan studenten, medewerkers en bestuurders/management. Zij heeft capaciteit en kennis in huis om de noodzakelijke IT-ontwikkeling, integratie en projectleiding inhoud te geven. IT Services bestaat uit een aantal domeinen waaronder Research, Education, Business Operations en Generic Services.

Specificaties

 • IT
 • max. 40 uur per week
 • €2818—€3764 per maand
 • MBO
 • PRO/EDIS/20221114

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you