Functioneel beheerder studenteninformatiesysteem (0,8 - 1,0 FTE)

Functioneel beheerder studenteninformatiesysteem (0,8 - 1,0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
15 nov 4 dec Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling functioneel beheer SOZ is verantwoordelijk voor het functioneel beheer van de systemen die de lifecycle van de student ondersteunen. De afdeling is onderverdeeld in drie teams: Aanmelden, Toelaten, Inschrijven & Exchange (ATIE), Digitale leeromgeving (DLO) en Onderwijslogistiek & Studievoortgang (O&S). Voor het team ATIE en O&S zijn we op zoek naar drie functioneel beheerders. Van welk team jij de nieuwe functioneel beheerder wordt? Dat bespreken we graag met jou en hangt mede af van je ervaring en interesse.

Team ATIE

Het team ATIE richt zich voornamelijk op de ondersteuning van de processen aanmelden, toelaten, inschrijven van (aankomende) studenten en exchange. Ook spelen ze een belangrijke rol bij Studiekeuzecheck, de selectie van studenten aan de poort en het gebruik van Studielink binnen de organisatie.

Het team bestaat uit 4 consulenten en 7 functioneel beheerders. Onder aansturing van een teamleider zorgt het team ervoor dat studenten zo soepel mogelijk worden ingeschreven bij de Universiteit Leiden. Daarnaast ondersteunen ze de logistiek van studenten die tijdens hun studie in het buitenland gaan studeren en van buitenlandse studenten die voor een deel van hun studie in Leiden komen studeren.

Team O&S

Het team O&S richt zich voornamelijk op de ondersteuning van de processen onderwijsplanning, roostering, inschrijven op onderwijs, studiebegeleiding, resultaatverwerking & diplomering.

Het team bestaat uit 3 consulenten, 7 functioneel beheerders en 4 studenten-assistenten en is opgedeeld in 2 domeinen. Hoewel de domeinen in elkaar zijn verweven, werken de medewerkers binnen één domein dagelijks nauw samen. Onder aansturing van een teamleider zorgt het team voor een optimale ondersteuning aan de studievoortgang van studenten.

Wat ga je doen?
  • Het beheer van het studenteninformatiesysteem uSis (Oracle Peoplesoft Campus Solutions) en andere gekoppelde systemen en integraties;
  • Het analyseren en oplossen van gebruikersproblemen;
  • Het opstellen en uitvoeren van testplannen;
  • Het signaleren en implementeren van verbeteringen om de ondersteuning op processen te optimaliseren en waar mogelijk te automatiseren;
  • Je werkt intensief samen met verschillende stakeholders & ketenpartners binnen en bu

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Wat breng je mee?
  • Je hebt affiniteit met onderwijssoftware en beheerprocessen;
  • Kennis van en ervaring met een studenteninformatiesysteem is een pré;
  • Je bent aantoonbaar in staat om binnen een keten de samenwerking op te zoeken en toont assertiviteit en ondernemerschap in de samenwerking;
  • Je beschikt over minimaal HBO/WO werk- en denkniveau;
  • Je beschikt over mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (B2 niveau volgens het CEFR);
  • Je beschikt over de volgende competenties: accuratesse, analytisch vermogen, klantbetrokkenheid, organisatiesensitiviteit & proactief.

Arbeidsvoorwaarden

Diversiteit en inclusie

Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Ons aanbod

Een functie in een organisatie volop in beweging. Mensen maken het verschil in onze organisatie en daarin willen we ook investeren. Een dienstverband vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal €3.098,- en maximaal € 4.257,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 9).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

In deze functie is het mogelijk om gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk op kantoor te werken (hybride werken). Meer informatie over Universiteit Leiden kun je vinden op: https://www.universiteitleiden.nl.

Verklaring omtrent het gedrag (VOG)
Voor deze functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar je staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed. Een uitgebreide beschrijving van de VOG is hier te vinden.

Werkgever

Universiteit Leiden

Als expertisecentrum SOZ motiveren en ondersteunen wij studenten om hun academische en persoonlijke vaardigheden optimaal te ontwikkelen vanuit mentaal, fysiek, en sociaal welzijn. Het is onze ambitie dat alle studenten hun studie- en studententijd met succes en plezier doorlopen.
Aan zowel studenten, begeleiders als partners bieden wij informatie, ondersteuning en voorzieningen en werken we samen met elkaar, in en buiten de universiteit. Alleen samen kunnen we onze dienstverlening steeds vernieuwen en verbeteren om een fijne en optimale studie- en studententijd te faciliteren.

De afdeling functioneel beheer SOZ is verantwoordelijk voor het functioneel beheer van de systemen die de lifecycle van de student ondersteunen. Medewerkers van functioneel beheer zorgen ervoor dat gebruikers, studenten, administraties, studieadviseurs, docenten, etc., optimaal gebruik kunnen maken van de onderwijsondersteunende systemen, en dat deze functioneren conform de eisen die voortvloeien uit weten regelgeving evenals de gekozen werkwijze binnen de Universiteit Leiden. Zie voor meer informatie ook de website.

Specificaties

  • Beleid- en staf; IT
  • €3098—€4257 per maand
  • HBO+
  • 13183

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Pieterskerkhof 6, 2311SR, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you