Promovendus UNITE-PD ‘Werkingsmechanismen van loopcompensatie bij de ziekte van Parkinson’

Promovendus UNITE-PD ‘Werkingsmechanismen van loopcompensatie bij de ziekte van Parkinson’

Geplaatst Deadline Locatie
15 nov 13 dec Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Loopstoornissen komen veel voor bij mensen met de ziekte van Parkinson en hebben een negatieve invloed op de kwaliteit van leven. Het toepassen van compensatiestrategieën is essentieel voor de behandeling, maar werkt niet voor iedereen. Zie jij het als uitdaging om deze mechanismen beter te begrijpen en revalidatiebehandeling te verbeteren? Lees dan verder!

Het gebruik van compensatiestrategieën - zoals externe of interne cueing - tijdens de behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson is essentieel om het lopen te verbeteren. Toch heeft niet iedere patiënt hier evenveel profijt van en zijn er ook patiënten bij wie cueing helemaal niet werkt. Een one-size-fits-all aanpak is daarom niet mogelijk. Momenteel begrijpen we het werkingsmechanisme van compensatiestrategieën niet volledig en is het onduidelijk of en hoe de effectiviteit in de loop van de tijd veranderd. Een beter begrip hiervan zal revalidatiebehandeling verbeteren en ervoor zorgen dat compensatiestrategieën op de juiste momenten worden ingezet.

Als junior onderzoeker ben je daarom verantwoordelijk voor het plannen en uitvoeren van metingen en het analyseren van de verzamelde data. Je promotietraject zal begeleid worden door een divers team van zowel clinici als (fundamentele) onderzoekers. Je werkt onder andere samen met dr. Jorik Nonnekes, prof. Vivian Weerdesteyn, drs. Anouk Tosserams, drs. Joris van der Cruijsen en prof. Bas Bloem.

In dit internationale samenwerkingsproject bundelen we een unieke set van complementaire methoden om het werkingsmechanisme van compensatiestrategieën te ontrafelen. In Nederland, België, Italië en Israël zullen we mensen met Parkinson op dezelfde wijze in kaart brengen. Daarna zal ieder centrum zijn eigen expertise toepassen; voor Nijmegen is dit ambulante elektro-encefalografie (EEG).

De verkregen inzichten zullen bijdragen aan gepersonaliseerde behandelingen van loopstoornissen bij de ziekte van Parkinson, en nieuwe fundamentele inzichten over cerebrale compensatie. Deze inzichten en resultaten presenteer je in wetenschappelijke tijdschriften en op (inter)nationale congressen.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Voor dit promotietraject zijn wij op zoek naar iemand die geïnteresseerd is in revalidatie en neurologie, de ziekte van Parkinson en loopstoornissen. Bovendien ben je een ambitieuze en creatieve denker met goede organisatorische vaardigheden.

Je hebt een afgeronde masteropleiding in de medische richting, bijvoorbeeld: cognitive neuroscience, biomedische wetenschappen of geneeskunde. In dit traject werk je samen met een divers team van clinici en onderzoekers, het is dus belangrijk dat je een echte teamplayer bent. Ook beschik je hiervoor over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden. Ten slotte heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als schrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

Inschaling is afhankelijk van vooropleiding. Voor een basisarts is schaal 10 van toepassing; voor overige studierichtingen geldt inschaling in schaal 10A. Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.631 en € 3.336 (schaal 10a/10) op basis van een fulltime dienstverband.
  • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
  • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
  • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
  • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
  • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Als promovendus maak je onderdeel uit van de onderzoeksgroepen van het Radboudumc Expertisecentrum Parkinson en Bewegingsstoornissen en de afdeling Revalidatie. Het Radboudumc is internationaal toonaangevend op het gebied van Parkinson en loopstoornissen.

Radboudumc Expertisecentrum Parkinson en Bewegingsstoornissen
Dit centrum is onderverdeeld in het expertisecentrum 'Parkinson' en het expertisecentrum 'Zeldzame en erfelijke bewegingsstoornissen'. Wij zijn gespecialiseerd in zorg voor mensen met de ziekte van Parkinson, een parkinsonisme of een zeldzame of erfelijke bewegingsstoornis.

Afdeling Revalidatie
Het doel van revalidatie is het leren omgaan met of het verminderen van functiebeperkingen. Het gaat om aangeboren functiebeperkingen of om beperkingen als gevolg van een ziekte of trauma. Revalidatiegeneeskunde vormt met ergotherapie, fysiotherapie en logopedie de afdeling Revalidatie.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health(care). We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2631—€3336 per maand
  • Universitair
  • 172981-P1105582-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you