Communicatiemedewerker / Webredacteur Onderwijs

Communicatiemedewerker / Webredacteur Onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
15 nov 30 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Houd je van het duidelijk overbrengen van complexe informatie? Kun je je goed verdiepen in verschillende doelgroepen en droge, feitelijke teksten vertalen naar aantrekkelijke, makkelijk leesbare content, passend bij de betreffende doelgroep? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren naar de functie van communicatiemedewerker onderwijs bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Wat ga je doen?

Je werkt als communicatiemedewerker onderwijs bij het Education Service Centre (ESC) van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Het ESC houdt zich bezig met ondersteunende processen voor studenten en het onderwijs en de communicatie daarover met studenten en docenten. Jouw schrijfvaardigheden en heldere adviezen zorgen ervoor dat onze studenten en docenten goedgeïnformeerd zijn. Het is daarbij belangrijk dat je je niet alleen kunt verplaatsen in de doelgroepen, maar dat je ook de informatie-eigenaren die input aanleveren over een onderwerp kunt overtuigen van het belang van de door jou gekozen communicatiestrategie (waaronder bijvoorbeeld de gekozen tone of voice en de geselecteerde communicatiemiddelen). Wij communiceren met studenten in zowel Nederlands als Engels.

Belangrijk in deze functie is dat je je verdiept in alle regels en processen die met het onderwijs binnen de faculteit te maken hebben, zodat je deze informatie begrijpelijk kunt maken voor studenten en docenten. Denk hierbij aan informatie over de vakaanmelding, het indienen van verzoeken bij de Examencommissie, voorzieningen bij tentamens, het aanvragen van het diploma en de inhoud van de Onderwijs- en examenregelingen en het Examenreglement. Bij veranderingen zorg jij dat de informatie op de studentenwebsite juist en duidelijk is. Je schrijft nieuwe teksten, bewerkt teksten die je krijgt aangeleverd en signaleert wat het effect is van een verandering door alle communicatie heen. Dit doe je natuurlijk niet alleen. Er is altijd een informatie-eigenaar binnen het ESC betrokken, met wie je nauw samenwerkt.

Daarnaast heb je veel contact met je collega's van de onderwijsbalie om te kunnen signaleren waar rechtenstudenten vragen over stellen en hoe verbeteringen in de communicatie kunnen leiden tot minder vragen. Tot jouw werkzaamheden behoren verder de webredactie van de onlangs geheel vernieuwde site student.uva.nl en het verzorgen van de overige communicatie-uitingen. Dit betreft het opmaken en versturen van e-mailings aan studenten en docenten, communicatie-uitingen voor evenementen (zoals liftposters), het plaatsen van informatie op online schermen, het maken van banners op de digitale leeromgeving Canvas en het plaatsen van posts op social media. Je analyseert de beschikbare statistieken om te zien in hoeverre informatie gevonden wordt en voert op basis daarvan verbeteringen door.

Je overlegt regelmatig met de communicatiecollega's van de faculteit (team Marketing & Communicatie), die zich ook met studentencommunicatie bezighouden. Daarnaast neem je deel aan UvA-brede afstemmingsbijeenkomsten en overleg je waar nodig met collega's van andere faculteiten en de centrale redactie van de studentensite over aanpassingen in UvA-brede informatie.

Het betreft een nieuwe functie. De taken die tot deze functie behoren, zijn momenteel verdeeld over verschillende collega's. De aanleiding voor het creëren van deze functie is dat er behoefte is aan meer specifieke communicatie-ervaring, coördinatie, overzicht en tijd. Jij vindt het dan ook éxtra leuk dat het een nieuwe functie betreft, zodat je het initiatief kunt nemen om de communicatie richting rechtenstudenten naar een hoger niveau te tillen.

Samengevat houd je je bezig met:
  • vertalen van complexe informatie naar heldere boodschappen voor studenten en docenten in de tone of voice van de UvA;
  • adviseren en overtuigen van ESC-collega's over de inhoud en vorm van communicatie-uitingen en bij veranderingen vroegtijdig meedenken over de communicatie richting studenten en docenten;
  • onderhouden en verbeteren van de studentensite in het CMS Kentico en coördineren van processen daaromheen;
  • schrijven, redigeren en versturen van e-mailings in CanopyDeploy;
  • opbouwen en bijhouden van kennis over regels en processen die relevant zijn voor het ESC;
  • analyseren van informatiebehoeften van studenten en op basis daarvan doorvoeren van verbeteringen;
  • afstemming met collega's van het ESC en Marketing & Communicatie binnen en buiten de faculteit;
  • andere communicatie-uitingen verzorgen, zoals Canvasbanners, informatie op de online schermen en liftposters;
Daarnaast willen we graag dat medewerkers binnen het ESC elkaar zoveel mogelijk ondersteunen in piektijden en bij ziekte. Om die reden is het denkbaar dat je ook op andere vlakken binnen het team werkzaamheden zal verrichten.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je:
  • hebt minimaal enkele jaren ervaring in een communicatiefunctie;
  • hebt een afgeronde HBO-/WO-opleiding in de richting van communicatie of digitale media;
  • hebt bij voorkeur enige ervaring als webredacteur en hebt affiniteit met de doelgroep studenten;
  • hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring binnen het hoger onderwijs of hebt affiniteit met het opdoen van kennis over regels en processen binnen het ESC en wil daar ook echt in investeren;
  • beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, en in het Nederlands én Engels;
  • bent flexibel, dienstverlenend en kan je goed inleven in de wensen van collega's, studenten en docenten;
  • bent zelfstandig en proactief, kan goed plannen en bent in staat mee te denken over en mee te werken aan het verbeteren van processen en het verhogen van de efficiëntie en het vergroten van de effectiviteit van de communicatie.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een tijdelijk dienstverband van 30,4 uur (0,8 fte) per week voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband, met een proeftijd van twee maanden. Op deze functie is het UFO-profiel Redacteur 4 van toepassing. In deze functie val je hiërarchisch onder het hoofd van het ESC.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, € 3.098 tot € 4.257 bruto per maand (salarisschaal 9) op basis van volledige werktijd (38 uur per week), exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder?
  • een zeer betrokken team met collega's die veel plezier hebben in hun werk, altijd klaar staan voor studenten en erg op samenwerken zijn gericht;
  • een inspirerende werkplek in een academische omgeving en de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken;
  • diverse mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld in de vorm van trainingen.

Werkgever

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 42.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

Betrokken, verantwoordelijk en met een open blik. Zo kijken we bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid naar de rol van het recht in een (internationale) samenleving die voortdurend verandert. Met ruim 5.000 studenten en 550 medewerkers zijn we een van de grotere juridische faculteiten in Nederland. We leiden juristen op die het recht effectief weten in te zetten met als doel daadwerkelijk bij te dragen aan oplossingen voor de samenleving. Met vernieuwend en grensverleggend onderzoek spelen we in op maatschappelijke ontwikkelingen. Zo houden we altijd de verbinding met de samenleving.

Het ESC bestaat uit circa 45 medewerkers en draagt zorg voor alle student- en onderwijsondersteuning voor de faculteit. Het gaat dan om zaken als toelating van studenten, inrichting van het Studenten Informatie Systeem (SIS), vakaanmelding, cijferregistratie, diplomering, roostering van de onderwijsprogramma's, informatieverstrekking aan studenten en docenten, (studie)begeleiding van bachelor- en masterstudenten, ondersteuning van ICT in het onderwijs en juridische en administratieve ondersteuning van de Examencommissies. Kenmerkend van het ESC dat er met veel betrokkenheid, enthousiasme en kwaliteitsbewustzijn wordt samengewerkt aan het zo goed mogelijk laten lopen van processen voor onze studenten en docenten.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • €3098—€4257 per maand
  • HBO+
  • 10870

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you