Behandelaar immigratie dossiers (0,50 fte) bij het Knowledge Centre for International Staff (KCIS), Maastricht University

Behandelaar immigratie dossiers (0,50 fte) bij het Knowledge Centre for International Staff (KCIS), Maastricht University

Geplaatst Deadline Locatie
15 nov 1 dec Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Knowledge Centre for International Staff is op zoek naar een collega die ondersteuning biedt op het gebied van verblijfs- en werkvergunningen aan (nieuwe) internationale medewerkers die in dienst komen bij de Universiteit Maastricht.

Ben jij die enthousiaste, accurate en klantgerichte collega, en heb je belangstelling voor het verwelkomen en begeleiden van nieuwe internationale medewerkers bij de UM? Dan willen we graag kennis met je maken.

Wat ga je doen?

Je maakt deel uit van het KCIS-team (6 medewerkers), een expertisecentrum binnen de HR-afdeling van de UM. KCIS wordt ingeschakeld op het moment dat de universiteit een internationale medewerker aanwerft. In het proces is KCIS een belangrijke sparringpartner voor leidinggevenden, HR-medewerkers, externe instanties en voor internationale medewerkers zelf.

Als behandelaar heb je een eigen portfolio aan dossiers en zorg je binnen dit gebied zelfstandig voor het uitvoeren van aanvraag- en registratieprocessen voor nieuwe buitenlandse medewerkers (incoming staff) en hun gezinsleden op basis van o.a.: de vreemdelingenwet (inreisvisa, verblijfsvergunningen), de wet arbeid vreemdelingen (tewerkstellingsvergunningen) en de wet BRP (inschrijving BRP, BSN-verstrekking).

Je bent binnen het hele proces aanspreekpunt voor de betrokkenen en laat de indiensttreding zo soepel mogelijk verlopen.

Binnen het KCIS-team waak je samen met je collega’s over de informatievoorziening, processen en ontwikkelingen, volg je relevante ontwikkelingen op landelijk en internationaal niveau en neem je deel aan landelijke overleggen. Ook het beoordelen en aanvragen van de 30% regeling behoort tot het takenpakket van KCIS.

De aangeboden positie is er een met veel verantwoordelijkheid in een dynamische en internationale omgeving.

Je speelt een cruciale rol op een belangrijk moment in het persoonlijk leven van een nieuwe medewerkers bij de UM: door jou loopt de immigratie soepel en blijven de formaliteiten en procedures overzichtelijk en behapbaar voor de nieuwkomer. Daardoor is er meer tijd en aandacht voor hun nieuwe baan bij de UM en is de kans groter dat de nieuwe medewerker succesvol zal zijn in zijn nieuwe aanstelling.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Waar zijn we naar op zoek?

Wij zoeken een aanpakker met een hbo denk- of opleidingsniveau en een actieve belangstelling voor het verwelkomen van nieuwe buitenlandse medewerkers (hospitality). Kennis van wet- en regelgeving op het gebied van internationale arbeid is wenselijk, maar niet absoluut noodzakelijk. Je beschikt over interculturele communicatieve vaardigheden en hebt een groot empathisch vermogen. Je bent stressbestendig en kunt goed zelfstandig werken. Je bent in staat om met diverse doelgroepen medewerkers, collega’s en klanten om te gaan.

Aan een goede uitdrukkingsvaardigheid, zowel mondeling als schriftelijk in het Engels en in het Nederlands worden hoge eisen gesteld. Voor deze functie geldt een minimale taalvereiste, Nederlands en Engels: B2. Maastricht University biedt de nodige faciliteiten aan om aan deze taalvereisten te voldoen.

Qua persoon
Je werkt secuur, kunt het overzicht bewaren en plant de werkzaamheden zelfstandig. Verder zoek je de samenwerking en verbinding met collega’s, andere teams en afdelingen. Je bent ondernemend, analytisch en zelfstandig in staat om vragen te vertalen naar oplossingen waarbij je de medewerker niet uit het oog verliest.

Competenties: flexibel inzetbaar, accuraat, klant betrokken, omgevingsbewust, samenwerkend, organisatiesensitief, resultaatgericht.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,5 fte) voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. De functie is ingeschaald in schaal 8 conform UFO-profiel projectleider, functieniveau 3 (op fulltime basis max € 3.764 bruto per maand).

Startdatum: 01.02.2023

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience. Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

Specificaties

  • HRM
  • max. 19 uur per week
  • €2818—€3764 per maand
  • HBO
  • AT2022.498

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you