Wetenschappelijk docent Ethiek en filosofie van de gezondheidszorg

Wetenschappelijk docent Ethiek en filosofie van de gezondheidszorg

Geplaatst Deadline Locatie
17 nov 5 dec Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Omdat we als vakgroep Ethiek van de gezondheidszorg steeds nieuwe activiteiten op ons nemen, is er in ons team ruimte voor een nieuwe collega die in deze dynamische omgeving helpt om ons onderwijsportfolio uit te voeren en te verbeteren. Voel jij je aangesproken en ga je deze uitdaging graag aan? Lees dan snel verder en solliciteer direct!

In deze functie geef je als wetenschappelijk docent onderwijs in ethiek en filosofie van de gezondheidszorg, en in 'health care humanities'. Dit doe in de Bachelor- en Masterfase van de studies Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen en Tandheelkunde en mogelijk ook in postacademiale opleidingen. Daarnaast draag je eventueel bij aan de begeleiding van onderzoeksstages op het gebied van de ethiek en gezondheidszorg en aan coaching van studenten Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen.

Verder werk je actief en innovatief mee aan de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van ons onderwijs. Ook neemt je actief deel aan bijeenkomsten en -activiteiten van het team van ethici en van de afdeling.

Je bent bij voorkeur beschikbaar vanaf 1 februari 2023.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je bent een getalenteerd docent met een open en enthousiaste houding. Je bent collegiaal en flexibel en bereid én in staat om samen te werken in multi- en interdisciplinaire teams. Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van de ethiek en filosofie en minimaal een Master-diploma met een specialisatie in ethiek, medische ethiek, bio-ethiek, en/of praktische filosofie. Bij voorkeur heb je ook al enige ervaring met het geven van onderwijs in ethiek en filosofie aan bachelor- en master-studenten van niet-filosofische studies in de gezondheidszorg. Je hebt interesse in en gevoel voor de praktijk van de gezondheidszorg en je bent in staat ethiek en filosofie concreet en illustratief te vertalen naar die praktijk.

Verder:
  • Je wilt je didactische talenten verder ontwikkelen om bij te dragen aan de ethische vorming en reflectieve vermogens van (aanstaande) professionals in de gezondheidszorg.
  • Een Basis Kwalificatie Onderwijs strekt tot aanbeveling. Als je deze nog niet hebt, kun je die binnen deze aanstelling behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.047 en € 4.800 (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband.
  • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
  • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
  • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
  • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
  • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

IQ healthcare is een afdeling van het Radboudumc met als missie om "met kennis en kunde beleid en praktijk te ondersteunen bij het streven naar goede, veilige en verantwoorde gezondheidszorg." Uitgangspunten daarbij zijn dat de kwaliteit van de zorg beter kan maar ook moet èn dat kwaliteit ook verwijst naar de ethische kwaliteit van zorg, zorgprofessionals, zorgprocessen en zorgsystemen. Vandaar dat er ook een team van ethici verbonden is aan de afdeling.

Vakgroep Ethiek van de Gezondheidszorg
De vakgroep Ethiek van de Gezondheidszorg verzorgt onderwijs, voert wetenschappelijk onderzoek uit, en adviseert en ondersteunt uiteenlopende partijen in de gezondheidszorg bij ethische kwesties. De vakgroep ontwikkelt en verzorgt onderwijs in het kader van de bachelor- en masteropleidingen Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen, en Tandheelkunde van het Radboudumc. Voor dit onderwijs ontvingen we in 2022 de Onderwijsprijs van de Faculteit der Medische Wetenschappen. Verder dragen we ook bij aan (postacademiale) vervolgopleidingen in verpleegkunde, huisartsgeneeskunde, ouderengeneeskunde en diverse andere specialismen in de geneeskunde en organiseren we diverse nascholingsprogramma's voor zorgverleners.

Als team vervullen we belangrijke dienstverlenende functies voor het Radboudumc, bijvoorbeeld door zitting te hebben in ethische toetsings- en adviescommissies, of als gespreksleider bij moreel beraad. Ons onderzoek richt zich vooral op vier thema's:
  • Ethiek van technologie in de zorg.
  • Verschillen, ongelijkheden, en rechtvaardigheid.
  • Ervaringen van en omgang met kwetsbaarheid en lijden.
  • Ethische deliberatie en oordeelsvorming.
In zowel onderwijs als onderzoek maken we gebruik van methoden en bronnen uit de filosofie en ethiek, en uit de 'medical humanities'. Met al deze activiteiten willen we kritisch-constructieve, ethische en interdisciplinaire reflectie stimuleren op 'goede zorg voor ziekte en gezondheid' en hoe die te bevorderen, nu en in de toekomst.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health(care). We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Gezondheid
  • max. 25 uur per week
  • €3047—€4800 per maand
  • Universitair
  • 173123-P1107248-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you