Dierenarts/adviseur proefdierwelzijn- en gezondheid (0,6 fte)

Dierenarts/adviseur proefdierwelzijn- en gezondheid (0,6 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
17 nov 6 jan Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij meehelpen onderzoek mogelijk te maken dat ten dienste staat van het welzijn en de gezondheid van mens en dier?

Functieomschrijving

Wil jij meehelpen onderzoek mogelijk te maken dat ten dienste staat van het welzijn en de gezondheid van mens en dier? En wil je een bijdrage leveren aan proefdierwelzijn en -gezondheid en de transitie naar proefdiervrije onderzoeksmethoden? Dan heeft het Gemeenschappelijk Dierenlaboratorium van de Universiteit Utrecht een interessante vacature voor jou waarin je je volop kunt ontwikkelen als dierenarts en adviseur.

Functie
Je werkt samen met proefdierverzorgers en biotechnici van het Gemeenschappelijk Dierenlaboratorium (GDL), proefdierdeskundigen van de Instantie voor Dierenwelzijn Utrecht (IvD) en onderzoekers in het veterinaire en humane gezondheidsveld (Universiteit Utrecht, UMC Utrecht, externen).

Je bent met een collega-dierenarts, verantwoordelijk voor de gezondheid (preventief en curatief) van de proefdieren (onder meer knagers, konijnen, varkens, schapen, geiten, honden en vogels). Daarnaast ontwikkel en implementeer je, als adviseur van het managementteam van het GDL, beleid op het gebied van proefdierwelzijn en -gezondheid en het bewaken van de gezondheidsstatus. Ook lever je een bijdrage aan de transitie naar proefdiervrije onderzoeksmethoden.

Werkzaamheden

  • Je denkt mee met onderzoekers bij het opzetten en uitvoeren van dierstudies en beoordeelt projectvoorstellen en werkprotocollen op veterinaire aspecten zoals microbiële status van dieren, anesthesie, analgesie en te gebruiken medicatie.
  • Je monitort het welzijn en de gezondheidsstatus van proefdieren en je onderneemt actie wanneer er sprake is van ongerief en/of gezondheidsproblemen.
  • Je denkt mee over en levert een bijdrage aan de toepassing van de 3 V’s: vervanging, vermindering en verfijning van proefdiergebruik.
  • Je levert vanuit jouw rol als dierenarts een actieve bijdrage aan activiteiten op het gebied van organisatie- en cultuurverandering binnen het GDL, zoals het strategisch jaarplan, huisvestingsvraagstukken, kennisontwikkeling van de medewerkers en efficiencyverbetering van werkprocessen.
  • Je draagt met je collega-dierenarts bij aan certificerings- en kwaliteitsprocessen binnen het GDL.
  • Je geeft onderwijs in de cursus Proefdierkunde van de faculteit Diergeneeskunde.
  • Je participeert in de consignatiedienst.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Deze functie past uitstekend bij jou als je:

  • als gediplomeerd dierenarts een flinke dosis nieuwsgierigheid en energie hebt om relevante, specialistische kennis te verwerven op het gebied van zowel proefdiergeneeskunde, proefdierkunde als (micro)chirurgie;
  • over goede sociale en communicatieve vaardigheden beschikt. In de Nederlandse taal (minimaal niveau CEFR B2 na een jaar) en Engelse taal (niveau CEFR C1), in woord en geschrift.
  • affiniteit hebt met klinisch werk in een academische onderzoeksomgeving.
  • het boeiend vindt om in een veranderende omgeving te werken, complexe vraagtukken graag projectmatig aanpakt en hierbij resultaatgericht, klantgericht en besluitvaardig te werk gaat.

Arbeidsvoorwaarden

Het GDL biedt een uitdagende en stimulerende werkomgeving waarin professionals worden aangesproken op hun kennis en kunde. Er zijn goede mogelijkheden voor ontwikkeling. Wij bieden een dienstverband van 0,6 fte voor de periode van één jaar. Bij goed functioneren wordt het dienstverband omgezet in een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €5.439,- bruto per maand bij een volledige aanstelling (schaal 11 cao Nederlandse Universiteiten).

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend, zoals minimaal 29 verlofdagen per jaar bij een volledige aanstelling, een regeling studiefaciliteiten en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Binnen het keuzemodel arbeidsvoorwaarden hebben medewerkers bovendien de mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden ‘in te wisselen’. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema's One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa: het Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers.

Het Gemeenschappelijk Dierenlaboratorium (GDL) is onderdeel van de faculteit Diergeneeskunde en ondersteunt onderzoek en onderwijs waarbij proefdieren noodzakelijk zijn, met de 3V’s (Vervangen, Verminderen en Verfijnen) als uitgangspunt. Het GDL levert met name diensten aan de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht. Daarnaast is er een beperkt aantal externe klanten. Het GDL werkt nauw samen met de Instantie voor Dierenwelzijn Utrecht. Het GDL is ISO9001:2015 gecertificeerd en AAALAC geaccrediteerd. Het GDL heeft circa 30 medewerkers in dienst.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Techniek / laboratorium
  • 20—24 uur per week
  • €3974—€5439 per maand
  • Universitair
  • 1200079

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Bolognalaan 50, 3584 CJ, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you