Tutor (werkgroepdocent m/v) Pedagogische Wetenschappen

Tutor (werkgroepdocent m/v) Pedagogische Wetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
17 nov 15 dec Amsterdam
Lijkt het je leuk om werkgroepen begeleiden binnen de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen? Ben jij de betrokken werkgroepdocent die studenten kan motiveren? Solliciteer dan nu als werkgroepdocent bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Voor het begeleiden van werkgroepen binnen de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen zoeken wij enthousiaste werkgroepdocenten die studenten graag motiveren om actief met de leerstof aan de slag te gaan. In de huidige maatschappij bieden we kleinschalig en activerend onderwijs in een blended vorm: on campus hoorcolleges en werkgroepen worden gecombineerd met online werkgroepen, verdiepende kennisclips en live vragenuren.

Jouw taken
Als werkgroepdocent begeleid je groepen van 16 tot 18 studenten. Je laat studenten met elkaar met de lesstof aan de slag gaan en stimuleert discussies. Je helpt studenten zich te ontwikkelen tot academisch georiënteerde pedagogen, die zichzelf willen blijven inzetten om geëngageerd, geïnformeerd en gewetensvol bij te dragen aan de kwaliteit van de samenleving.

Binnen de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen werken we met een divers team van werkgroepdocenten. Ter uitbreiding van het team zoeken we per 1 februari 2023 (of in overleg eerder):
 • een werkgroepdocent met een achtergrond in en affiniteit met orthopedagogiek of ontwikkelingspsychologie. Als werkgroepdocent ga je, afhankelijk van jouw interesses, aan de slag binnen cursussen zoals Ontwikkelingspsychologie (B1), Gespreksvaardigheden (B1-B2), Praktijken van Pedagogische Hulpverlening (B2), Neuropsychologie voor Pedagogen (B2), Methodologie (B3) of Statistiek (B3)

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Je beschikt over een afgeronde, universitaire masteropleiding Pedagogische Wetenschappen of (ontwikkelings)psychologie
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • Je hebt goede contactuele eigenschappen en hebt bij voorkeur ervaring met het begeleiden van groepen studenten
 • Je bent een enthousiast persoon en ziet het als een uitdaging om studenten te motiveren en tot diepere verwerking van de leerstof te laten komen
 • Indien je ook de klinische vaardigheidsvakken wilt begeleiden: je hebt aantoonbare kennis van en affiniteit met (ortho)pedagogische vaardigheden
 • Affiniteit met neuropsychologie is een pré

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.960 en maximaal €4.670 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel Docent 4 en staat open voor ten minste 0,4 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • goede en voordelige sportfaciliteiten
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden
 • een professionaliseringstraject dat leidt tot deelcertificaten of de afronding van de basiskwalificatie onderwijs (BKO)
NB: het is niet mogelijk vakantie op te nemen op de dagen dat je werkgroepen begeleidt. Wel zijn er zes tentamenweken per jaar, kerstvakantie, een onderwijsvrije week in mei en de zomerperiode waarin je vakantie kunt opnemen.

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. Bij FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling; denk daarbij aan het behalen van je Basiskwalificatie Onderwijs (BKO).

Over de opleiding Pedagogische Wetenschappen
De wijze waarop de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen is vormgegeven, sluit aan bij de kernwaarden van de VU: persoonlijk, verantwoordelijk en open. Door middel van kleinschalig onderwijs, waarbij er meer persoonlijk contact mogelijk is tussen student, tutor en docent, faciliteert en stimuleert de opleiding Pedagogische Wetenschappen de studenten te werken aan de eigen ontwikkeling en verantwoordelijkheid te nemen over hun eigen leerproces.

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande button uiterlijk 12 december 2022. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op de VU.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen:
Naam: Bella van Erp, MSc.
Functie: Bachelorcoördinator
E-mail: PWPA2-coordinatie.fgb@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Lector
 • 15.2—30.4 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • 10600

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 15 dec. 2022 23:58 (Europe/Amsterdam).