Programmamanager Onderzoekscentra Sociale Wetenschappen

Programmamanager Onderzoekscentra Sociale Wetenschappen

Published Deadline Location
17 Nov 22 Dec Amsterdam

Job description

Heb je affiniteit met de sociale wetenschappen? Ben jij op zoek naar een functie waar je jouw organisatorische en communicatieve vaardigheden in kwijt kan?

Dan is de functie Programmamanager AISSR onderzoekscentra bij het Amsterdam Institute for Social Science Research wat voor jou!

Als programmamanager AISSR onderzoekscentra ben je de organisatorische spil in een omvangrijk netwerk van onderzoekers. Je bent verantwoordelijk voor het initiëren, organisatorisch ondersteunen en communiceren van wetenschappelijke activiteiten van de verschillende interdisciplinaire AISSR-onderzoekscentra. Daarbij gaat het met name om lezingen, workshops en conferenties en werk je samen met uiteenlopende partijen, waaronder het management van de centra, onderzoekers en medewerkers van het AISSR-bureau. Je verzorgt ook de financiële afhandeling van de activiteiten. De programmamanager is primair verantwoordelijk voor de praktische ondersteuning (van catering tot afspraken inplannen) maar kan idealiter ook het gesprek aangaan met de directeuren en onderzoekers over de ontwikkeling van de centra.

Voor meer informatie over de AISSR-onderzoekscentra: https://aissr.uva.nl/our-research/affiliated-centres/affiliated-centres.html

Wat ga je doen
 • Communicatie en zichtbaar maken van activiteiten van de onderzoekscentra naar externe gremia middels de centra-, AISSR- en facultaire websites, de nieuwsbrieven en social media in samenwerking met de communicatiemedewerker van de AISSR en anderen;
 • Bevorderen van de interne communicatie tussen leden van de centra;
 • Het editen van teksten van de centra;
 • Voor vergaderingen verzamelen van basisgegevens; coördineren van de planning; opstellen van agenda's en notuleren;
 • Bijhouden en archiveren van de administratie;
 • Managementinformatie verzamelen en bijdragen leveren aan het schrijven van (jaar)verslagen;
 • Liaison met de programmamanagers van de AISSR inzake doeltoekenningen van of aan de centra;
 • Liaison met de secretariaten van de AISSR en de diverse afdelingen binnen Sociale Wetenschappen inzake inbedding visiting scholars; kantoorruimte visiting scholars en huisvesting;
 • Budgetbeheer van de centra.

Specifications

University of Amsterdam (UvA)

Requirements

Je hebt:
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Aantoonbare administratieve en organisatorische ervaring;
 • Een uitstekende beheersing van het Engels in woord en geschrift;
 • Voldoende beheersing van het Nederlands in woord en geschrift en de intentie om je hier verder in te ontwikkelen;
 • Aantoonbare affiniteit met de Sociale Wetenschappen;
 • Affiniteit met de universitaire context is een pré.
Je :
 • Bezit academisch werk- en denkniveau;
 • Bezit een proactieve, coöperatieve en flexibele werkhouding;
 • Werkt zelfstandig en gestructureerd;
 • Houdt van een afwisselend takenpakket met uiteenlopende verantwoordelijkheden.

Conditions of employment

We bieden een fulltime dienstverband, 38 uren per week voor een periode van 12 maanden met een proeftijd van twee maanden, bij voorkeur met ingang van 1 januari 2023. Bij gebleken geschiktheid en ongewijzigde omstandigheden is een vast dienstverband mogelijk. Het UFO-profiel Projectleider is van toepassing. Aangezien we de vacature graag snel invullen is het aan te bevelen om snel te reageren en niet af te wachten tot het laatste moment.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €2818 tot €4257 bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur per week), volgens salarisschaal 8-9. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder
 • een uitdagende functie met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie;
 • een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
 • een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega's;
 • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Employer

Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Over de afdeling

Het Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR) binnen de FMG richt zich op onderzoek in historisch, vergelijkend en empirisch perspectief naar wording en werking van hedendaagse samenlevingen in onderlinge vervlechting. Het onderzoeksinstituut verenigt de afdelingen Politicologie, Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies, Sociologie en Antropologie. De AISSR biedt een promotieopleiding aan promovendi en is een organisatie voor hoogwaardig onderzoek, blijkend uit een duidelijke wetenschappelijke missie en kwalitatief goede onderzoeksprogramma's, waarin binnen- en buitenlandse onderzoeksgroepen samenwerken aan maatschappelijk belangrijke thema's. Het onderzoek vindt plaats in de disciplinaire programmagroepen, maar onze onderzoekers werken ook samen in verschillende interdisciplinaire onderzoekscentra rondom thema's als migratie, Europa, urban studies, duurzaamheid, kansengelijkheid en gender & sexualiteit.

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Additional information

Voor vragen over de functie of de afdeling kun je tijdens kantooruren contact opnemen met:
 • Yomi van der Veen, managing director AISSR
T: +31 20 525 2745 of y.m.vanderveen@uva.nl

Specifications

 • Support staff (clerical, administrative, facility)
 • Behaviour and society
 • max. 38 hours per week
 • €2818—€4257 per month
 • Higher professional education +
 • 10877

Employer

University of Amsterdam (UvA)

Learn more about this employer

Location

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

View on Google Maps

Interesting for you

X

Apply for this job

Apply for this job

This application process is managed by the employer (University of Amsterdam (UvA)). Please contact the employer for questions regarding your application.

Thank you for applying

Please contact the employer for questions regarding your application.

Tip: save this job as favorite in your AcademicTransfer account. This gives you an immediate overview and makes it easy to find the job later on. No account yet? Create it now and take advantage of other useful functionalities too!

Application procedure

Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we sollicitatie graag tegemoet. Je kunt via onderstaande link online solliciteren. We ontvangen graag een motivatiebrief en cv als pdf-bestand.

De reactietermijn sluit op 22 december 2022. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

Application procedure

Application procedure

Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we sollicitatie graag tegemoet. Je kunt via onderstaande link online solliciteren. We ontvangen graag een motivatiebrief en cv als pdf-bestand.

De reactietermijn sluit op 22 december 2022. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

Make sure to apply no later than 22 Dec 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).