IT Manager/Afdelingshoofd User Collaboration Services (UCS ) (0,8 - 1,0 fte)

IT Manager/Afdelingshoofd User Collaboration Services (UCS ) (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
18 nov 5 dec Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Je kent de IT-wereld en staat voor het team. Je hebt overtuigingskracht en lef. Je houdt van de dynamiek en de complexiteit van een grote organisatie.

Functieomschrijving

Word jij het verbindende en daadkrachtige afdelingshoofd van onze afdeling User Collaboration Services (UCS)? De afdeling UCS levert producten en diensten voor werkplekken, samenwerken en online communicatie. Hierdoor draagt UCS bij aan optimaal samenwerken binnen de Universiteit Utrecht op een veilige, digitale manier.

Jij bent de energieke en ervaren manager waar we naar op zoek zijn. Je stuurt 4 teams aan, met in totaal 18 medewerkers. Je kent de IT-wereld en staat voor het team. Je hebt overtuigingskracht en lef. Je houdt van de dynamiek en de complexiteit van een grote organisatie. Strategisch en tactisch ben je sterk. Het helpen invoeren van de nieuwe (virtuele) werkplek is voor jou geen probleem.

De afdeling UCS is verantwoordelijk voor:
  • werkplekdiensten voor ruim 15.000 Microsoft- en Apple-werkplekken;
  • online samenwerkingsomgevingen: Office 365 en Surfdrive voor medewerkers en studenten;
  • het faciliteren van printen, scannen en kopiëren voor alle medewerkers en studenten;
  • applicatiediensten voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering (op beheerde virtuele) werkplekken en op BYOD).

Er zijn veel uitdagende projecten. Beweging is er altijd. Jij zet vol overtuiging de koers uit en neemt je team, wat volledig Agile werkt, daarin mee. Je zorgt voor breed draagvlak binnen de universiteit. Bijvoorbeeld voor de herinrichting van Windows-werkplekken en de aanbesteding van Apple- en Microsoft hardware. UCS is verantwoordelijk voor de verdere uitrol van Office 365 en het inrichten van privacy- en securitymaatregelen. UCS werkt veel samen met andere afdelingen, binnen Information and Technology Services (ITS), maar ook zeker daarbuiten. Expertise wordt volop gedeeld, bijvoorbeeld als het gaat om requirements engineering, testen, architectuur en projectmanagement.

Wat ga je doen in deze uitdagende rol? In het kort:
  • Je geeft leiding aan 18 professionals samen met twee (technisch) productmanagers.
  • Jij zet de koers uit en geeft richting, samen met het team. Je bent budgetverantwoordelijk voor UCS.
  • Je bent verantwoordelijk voor de IT-diensten van de afdeling en het boegbeeld van UCS.
  • Je bent een prettige, stevige gesprekspartner voor faculteiten en centrale ondersteunende diensten.
  • Je bent opdrachtgever van changes en projecten. Je vertegenwoordigt UCS in stuurgroepen.
  • Je bent hr-verantwoordelijk voor UCS. Je bent een fijne en stevige gesprekspartner en faciliterende leidinggevende voor je medewerkers. Je hebt oog voor teambuilding en ontwikkeling.
  • Je bent lid van het MT Infrastructuur.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?
  • Je bent een ervaren leidinggevende, die zorgt voor verbinding.
  • Je hebt een hbo of academisch werk-/denkniveau.
  • Je bent gericht op verbinden en samenwerken. Binnen je eigen afdeling en binnen de universiteit. Een manager die inspireert en motiveert;
  • Je bent strategisch en tactisch sterk. Je brengt ons daadkracht en overtuigingskracht. Anderen meekrijgen om te vernieuwen en te veranderen; dat geeft jou energie. Je boekt resultaten.
  • Je hebt een scherp oog voor de best mogelijke dienstverlening. Hoe kan het beter?
  • Je hebt interesse in IT en kennis van het IT-vakgebied.
  • Je staat stevig en bent in control, je neemt verantwoordelijkheid.
  • Je voelt je thuis in een complexe, academische omgeving. Je schakelt moeiteloos met gesprekspartners binnen faculteiten en diensten en met wetenschappers & docenten en studenten.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar met – bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.  Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 4814,- en maximaal € 6181.- (schaal 12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De directie ITS  is onderdeel van de Universitaire Bestuursdienst van de Universiteit Utrecht. Een inspirerende en prettige werkomgeving met leuke collega’s. Je werklocatie is het Utrecht Science Park. Natuurlijk kun je flexibel werken. Information and Technology Services bestaat uit dertien multidisciplinaire afdelingen waarbinnen beheer- en innovatiespecialisten samenwerken. Uitgangspunten hierbij zijn: klantgericht werken, gericht op de betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening. Maar ook: investeren in innovatie en eigentijdse technologie. Daarbij staat veiligheid van de UU-data hoog in het vaandel.

Specificaties

  • IT; Management
  • 32—40 uur per week
  • €4814—€6181 per maand
  • HBO
  • 1200192

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you