Promovendus 'Retraining the fatigued brain (REFAB)'

Promovendus 'Retraining the fatigued brain (REFAB)'

Geplaatst Deadline Locatie
18 nov 8 dec Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor Tilburg School of Social and Behavioral Sciences zijn wij op zoek naar een Promovendus ‘Retraining the fatigued brain (REFAB)’ (1,0 fte, 4 jaar).

Functieomschrijving

De departementen Medische en Klinische Psychologie, Human Resource Studies en Tranzo (GGZ Breburg) zijn op zoek naar een enthousiaste promovendus op het project ‘Retraining the fatigued brain (REFAB) evaluating personalized cognitive rehabilitation treatment in burn-out and somatic symptom disorder’.

Cognitieve klachten beïnvloeden het dagelijks functioneren van mensen met een somatisch- symptoomstoornis en mensen met burn-out. Het doel van dit promotieonderzoek is om nieuwe inzichten te verwerven over deze cognitieve klachten en de behandeleffectiviteit van cognitieve revalidatietherapie op deze klachten te evalueren. De onderzoeker zal dataverzameling doen op klinisch gebied, middels neuropsychologisch onderzoek, en neurobiologische en stress fysiologische metingen doen bij individuen met burn-out en somatische symptoomstoornis. Het schrijven van wetenschappelijke publicaties en het presenteren van de resultaten behoort ook tot de taken van de onderzoeker. De onderzoeker werkt samen in een team met verschillende experts vanuit diverse academische disciplines en met professionals uit GGz Breburg zal zowel op de universiteit als bij GGz Breburg werkzaam zijn.

Projectomschrijving
Burnout en somatisch-symptoomstoornis (SSS) zijn geassocieerd met verminderde kwaliteit van leven en gaan gepaard met hoge (zorg)kosten. Cognitieve klachten zorgen hierbij voor zogenaamd 'hersen vermoeidheid’ wat voor een groot gedeelte van deze disruptie in het dagelijks leven zorgt. Daarnaast maakt een hoge heterogeniteit in symptomen dat de behandelsuccesen van reguliere therapieën als cognitieve gedragstherapie achter blijven. Een relatief nieuw behandelprotocol, gericht op cognitieve klachten, genaamd cognitieve revalidatietherapie, maakt het mogelijk om gepersonaliseerd een cognitieve revalidatie aan te bieden voor mensen met burn-out of SSS. 

Deze studie richt zich op het evalueren van de effectiviteit van gepersonaliseerde cognitieve revalidatietherapie met betrekking tot het verminderen van cognitieve symptomen in burn-out en SSS. Er wordt onderzocht in welke mate deze cognitieve problematiek middels neuropsychologisch onderzoek (objectief) en vanuit zelfrapportage (subjectief) aanwezig zijn voorafgaand aan de cognitieve revalidatie en in welke mate deze na de behandeling zijn verbeterd. Daarnaast wordt er onderzocht of deze veranderingen ook neurobiologisch objectiveerbaar zijn.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Wij zoeken een PhD-kandidaat met 

  • Affiniteit en ervaring in de neuro-, medische of klinische psychologie 
  • In het bezit van een BAPD/LOGO verklaring of equivalent
  • Speciale interesse in het aandachtsgebied van de combinatie van lichamelijke en psychische klachten
  • Ervaring of affiniteit met psychofysiologie
  • De volgende eigenschappen: analytisch, proactief, flexibel, goede contactuele eigenschappen, doorzettingsvermogen
  • U bent pragmatisch en vindt het prettig om in een project te werken met afwisselende taken en strakke deadlines 
  • U beheerst zowel de Engelse als Nederlandse taal in woord en geschrift

Arbeidsvoorwaarden

Tilburg University kent een goed arbeidsvoorwaardenpakket. Het betreft een dienstverband volgens het UFO-profiel (universitair functie ordenen) van promovendus. De aanstelling geldt eerst voor een periode van 12 maanden en bij goed functioneren wordt het contract verlengd met 36 maanden. 
Het salaris bedraagt bij aanvang van het dienstverband € 2.541,- bruto per maand bij een voltijdse (1.0 fte) aanstelling en groeit door tot een salaris van € 3.247 in het vierde jaar.

De voorkeur gaat uit naar een indiensttreding per 1 februari 2023. 

Werkgever

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Tilburg University is een moderne gespecialiseerde universiteit. Het onderwijs en onderzoek van de Tilburg School of Social and Behavorial Sciences (TSB) zijn georganiseerd rond de thema’s Health, Care & Well-Being, en People, Work, & Organizations. Met een inspirerende werkomgeving daagt de school haar medewerkers uit om hun ambities te verwezenlijken. Betrokkenheid en samenwerking zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.
Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 40 uur per week
  • €2541—€3247 per maand
  • Universitair
  • 21173

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you