Relatiemanager/Fondsenwerver Vrienden Diergeneeskunde (0,8 – 1,0 fte)

Relatiemanager/Fondsenwerver Vrienden Diergeneeskunde (0,8 – 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
21 nov 9 dec Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een succesvolle fondsenwerver en heb je affiniteit met dieren? Dan ben je geknipt voor de functie bij Vrienden Diergeneeskunde.

Functieomschrijving

De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht speelt vaak een rol bij het zoeken van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken rond diergezondheid en dierenwelzijn. Dat kan in de vorm van kennisontwikkeling en - overdracht, specifiek wetenschappelijk onderzoek of nieuwe behandelmethoden. Een groot deel daarvan kan worden bekostigd via de reguliere universitaire geldstromen. Maar er zijn niet altijd (voldoende) middelen beschikbaar.

Daarom is sinds 2016 het fonds Vrienden Diergeneeskunde actief. Dit fonds zet zich om aanvullende middelen te werven voor wetenschappelijk onderzoek, veelbelovende behandelingen en innovatieve projecten die het welzijn en de gezondheid van dieren en de relatie tussen mens en dier duurzaam verbeteren. Het fonds is ondergebracht bij de ANBI-stichting Utrechts Universiteitsfonds.

Functie
Voor het fonds zoeken we een Relatiemanager/Fondsenwerver. Er ligt al een stevige basis voor de fondsenwerving. Jij kan hierop verder bouwen in samenwerking met onze junior fondsenwerver. Je bent een deskundige gesprekspartner voor onze onderzoekers, clinici en docenten. Je scout en screent nieuwe projectideeën die kunnen bijdragen aan het verhogen van de maatschappelijke impact van de faculteit Diergeneeskunde. Je onderneemt acties die nodig zijn voor het verkrijgen van fondsen en gaat daartoe relaties aan met (vermogens)fondsen en met potentiële particuliere en private schenkers. Je evalueert de fondsenwerving en de lopende projecten en draagt nieuwe projecten aan voor de Bestedingsadviescommissie. Je maakt deel uit van het multidisciplinaire team van het Research Support Office (RSO) van de faculteit Diergeneeskunde. Het RSO ondersteunt onderzoekers bij het vinden van externe financiering voor hun onderzoek en het maken van goede afspraken met derden. Het team bestaat o.a. uit een grants advisor, business developers, contractmanagers en projectmanagers. Je werkt daarnaast nauw samen met onder andere de collega’s van het Utrechts Universiteitsfonds en de afdeling Marketing, Communicatie en Multimedia van de faculteit.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Als Relatiemanager/Fondsenwerver heb je een uitstekende neus voor kansen. Je schakelt soepel tussen de diverse belangen van de verschillende publieke en private stakeholders.

Je hebt/bent:
  • academisch werk- en denkniveau en aantoonbaar kennis van en expertise in fondsenwerving en filantropie;
  • kennis van de veterinaire sector (een pre, maar is niet noodzakelijk);
  • initiatiefrijk en resultaatgericht;
  • goed in anticiperen op ontwikkelingen die van belang zijn voor de verwerving van nieuwe fondsen;
  • kennis, ervaring en uitstekende communicatieve vaardigheden waardoor je mensen en organisaties weet te mobiliseren en te enthousiasmeren;
  • een getalenteerd netwerker en beschikt idealiter over een relevant netwerk dat je graag voor de faculteit wil ontsluiten;
  • kennis van de relevante wet- en regelgeving en de administratieve en financiële procedures die horen bij fondsenwerving, of bent bereid je dit snel eigen te maken.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar met – bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 4.814,- en maximaal € 6.181,- (schaal 12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema's One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa: het Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers.

Het fonds Vrienden Diergeneeskunde geloven in het vinden van duurzame oplossingen voor urgente vragen op gebied van diergezondheid en dierenwelzijn. De dierenartsen en onderzoekers van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht  zetten zich dagelijks in om het welzijn en de gezondheid van dieren langdurig te verbeteren. Wetenschappelijk onderzoek en innovatieve projecten zorgen ervoor dat er dieren straks nog beter geholpen kunnen worden - en dat er nieuwe inzichten komen in hoe wij mensen met vergelijkbare aandoeningen kunnen helpen. Helaas komen dergelijke projecten vaak niet in aanmerking voor financiering vanuit de reguliere universitaire financieringsbronnen. Daarom zet Vrienden Diergeneeskunde zich in om deze projecten alsnog mogelijk te maken. Bekijk voor een impressie One Medicine in beweging, samen bewegen is samen leven!

Specificaties

  • Management
  • 28—40 uur per week
  • €4814—€6181 per maand
  • Universitair
  • 1200302

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Yalelaan 7, 3584 CL, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you