Docent Strafrecht

Docent Strafrecht

Geplaatst Deadline Locatie
21 nov 30 nov Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een gemotiveerde jurist met passie voor het strafrecht? Heb je de ambitie om met jouw betrokken onderwijs de volgende generatie juristen te inspireren? En wil jij graag rechtswetenschappelijk onderzoek doen? Dan ben jij nodig bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit.

Als docent Strafrecht verzorg je een deel van het strafrechtelijk onderwijs binnen de vaksectie Strafrecht & Criminologie. Je onderwijstaken bestaan mede uit het verzorgen van werkgroeponderwijs, het beoordelen van essayopdrachten en het begeleiden en beoordelen van bachelor- en masterscripties. Je hebt daarnaast de ambitie om promotieonderzoek te verrichten. Het strekt tot aanbeveling om een (concept) onderzoeksvoorstel te hebben. Je onderwijstaak is vastgesteld op 70% en de onderzoekstaak voor het promotieonderzoek op 30%.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt een (bijna) afgeronde master rechtsgeleerdheid met een strafrechtelijke specialisatie.
  • Je bent enthousiast en hebt doorzettingsvermogen, wilskracht en het vermogen tot het zelfstandig uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.
  • Je hebt een sterk analytisch vermogen.
  • Je bezit uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels.
  • Je hebt bij voorkeur aantoonbare didactische vaardigheden of je bent bereid om dergelijke vaardigheden snel eigen te maken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 jaar met promotieambitie.

  • Het betreft een dienstverband van 1,0 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 2.960 en maximaal € 4.670 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 6 jaar waarbij onderzoekstijd wordt benut voor het verrichten van een promotieonderzoek.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De vaksectie Strafrecht & Criminologie van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt.

De vaksectie Strafrecht & Criminologie, bestaande uit 24 medewerkers, verzorgt onderwijs in de verschillende fasen van de rechtenopleiding. Naast het verzorgen van het onderwijs is een belangrijke taak van de vaksectie het doen van (grensoverschrijdend) onderzoek op verschillende vlakken van het materiële en formele strafrecht, het penitentiaire recht en de criminologie. De vaksectie participeert in het onderzoekscentrum Staat en Recht (SteR). SteR is gespecialiseerd in multidisciplinair publiekrechtelijk onderzoek, waarbij veel aandacht uitgaat naar het positieve recht en rechtsdogmatiek, versterkt met empirisch, sociologisch en filosofisch onderzoek.  Het centrum stelt zich ten doel een stimulerende omgeving te bieden voor het verrichten van hoogwaardig, nationaal en internationaal, vernieuwend rechtsgeleerd onderzoek en bekendheid te geven aan de onderzoeksresultaten door middel van nationale en internationale gezaghebbende publicaties, voordrachten, congressen en symposia.


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar; PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Recht
  • €2960—€4670 per maand
  • Universitair
  • 1200475

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you