Contentspecialist onderwijs

Contentspecialist onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
21 nov 11 dec Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een creatieve en talige contentspecialist die onze studenten en docenten met woord én beeld informeert en motiveert? Werk je graag in een jong team en spreekt het hoger onderwijs jou aan? Dan ben jij nodig als contentspecialist onderwijs binnen de Faculteit der Sociale Wetenschappen!

Als contentspecialist onderwijs van de Faculteit der Sociale Wetenschappen zorg je ervoor dat studenten zich door aantrekkelijke en tijdige communicatie betrokken voelen bij hun opleiding en dat zij goed geïnformeerd hun studie kunnen volgen. Ook docenten voorzie je op het gangbare moment van de juiste praktische informatie, zodat zij hun onderwijs optimaal kunnen verzorgen.

Je vormt een brug tussen het onderwijsinstituut en de docenten en studenten in de opleidingen. Je focust daarbij op speerpunten uit het onderwijsjaarplan, zoals onderwijsinnovatie, studentenbegeleiding en docentenprofessionalisering. Je werkt nauw samen met een collega die de facultaire studentcommunicatie verzorgt en collega's binnen de onderwijsorganisatie. Samen ontwikkelen jullie een communicatie-jaarkalender met belangrijke momenten in het academisch jaar. Je bent een actieve deelnemer binnen de community voor studentcommunicatie, waar je informatie ophaalt, signaleert en omzet in content.

Je benut de bestaande communicatiekanalen (nieuwsbrieven, websites, digitale leeromgeving, mail, social media etc.) om met treffende content in te spelen op de informatiebehoeften van studenten en docenten. Je vertaalt onderwijsbeleid, best practices en ervaringen van docenten en studenten naar nieuwsberichten, testimonials of social media posts. Je stemt de informatie op de verschillende kanalen goed op elkaar af. Waar nodig breid je de huidige informatievoorziening uit met bijvoorbeeld campagnes, filmpjes of podcasts.

Momenteel werkt de Radboud Universiteit aan het omzetten van haar huidige websites naar een ander systeem; Drupal. Het doel daarvan is meer klantgerichte en meer geharmoniseerde informatievoorziening. De komende tijd is dit een belangrijke klus voor jou en jouw afdeling. Ook de huidige facultaire studenten-website (STIP) en de studiegidsen worden omgezet naar Drupal.

Binnen de afdeling Communicatie & Marketing werken we graag klantgericht en data gestuurd. Dat betekent dat je jouw activiteiten bijstuurt op basis van analyse van jouw resultaten. Samen met je collega's van studentenwerving, studentencommunicatie en alumnirelaties draag je zo zorg voor verdere verbetering van onze student- en docentcommunicatie.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau, met een afgeronde opleiding in de richting van communicatie of journalistiek.
  • Je beschikt over enkele jaren ervaring als contentspecialist of communicatiemedewerker in een grote organisatie.
  • Je schrijft vlot en hebt talent voor het maken van treffende content, in taal en beeld, passend bij het kanaal en de doelgroep.
  • Je beschikt over goede netwerkvaardigheden en beweegt je gemakkelijk tussen meerdere teams.
  • Je bent in staat om onderwijsinformatie te vertalen naar acties en middelen voor docenten en studenten.
  • Je hebt oog voor uiteenlopende perspectieven en belangen en je creëert draagvlak voor jouw communicatielijn.
  • Je neemt graag initiatief, bent vindingrijk en staat voor jouw aanpak.
  • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Werkervaring in het hoger onderwijs is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

  • Het betreft een dienstverband van 0,8 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 2.818 en maximaal € 3.764 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 8).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

Aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen verdiepen we ons in het gedrag, voelen en denken van mensen. Mens en maatschappij vormen de focus van ons werk. We kijken binnen die context naar thema's als het gedrag en de psyche van de mens, onderwijs en opvoeden, communicatie, maatschappij en cultuur. De faculteit biedt onderwijs aan 6.000 studenten en heeft 700 medewerkers in dienst. De zes opleidingsclusters (Psychologie, Artificial Intelligence, Pedagogische Wetenschappen en Onderwijswetenschappen, Communicatiewetenschap, Sociologie en Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie) zijn ondergebracht in het onderwijsinstituut Sociale Wetenschappen. Dit onderwijsinstituut staat onder leiding van een onderwijsdirecteur. Het onderwijsinstituut en de opleidingen worden ondersteund en geadviseerd door een facultaire afdeling bestaande uit onderwijsondersteuners en -adviseurs.

Je bent werkzaam binnen de facultaire afdeling Communicatie & Marketing. Dit is een jonge, actieve afdeling verantwoordelijk voor de interne, externe en corporate communicatie van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. De afdeling zorgt voor de uitvoering van diverse communicatie-uitingen en activiteiten zoals studentenwerving, studentcommunicatie, online communicatie en corporate communicatie. Daarnaast adviseert ze het faculteitsbestuur, opleidingen en onderzoeksinstituten over het communicatiebeleid. De afdeling bestaat uit het afdelingshoofd, twee communicatieadviseurs, drie communicatiemedewerkers, een alumni officer, een webmaster en student-assistenten.



Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • max. 32 uur per week
  • €2818—€3764 per maand
  • HBO
  • 1200543

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you