Metadataspecialist Open Access

Metadataspecialist Open Access

Geplaatst Deadline Locatie
22 nov 12 dec Enschede

Functieomschrijving

In deze nieuw te creëren functie ben je volop betrokken bij het vormgeven van de diverse workflows binnen het Open Access (OA) proces op de Universiteit Twente, ter ondersteuning van het Digital Competence Centrum (DCC). Je werkt nauw samen met zowel metadataspecialisten als OA collega's om Open Access doelen en de rol van de bibliotheek daarin, nu en in de nabije toekomst, vorm te geven. Goede communicatieve vaardigheden en eigen initiatief zijn belangrijk in deze functie. Het volgen van externe ontwikkelingen op OA-gebied én het vertalen naar interne procesverbetering zijn belangrijke aspecten.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vertalen van de OA-ontwikkelingen en -beleid naar operationele workflows, deze blijven actualiseren en verbeteren, het verbeteren van OA-processen en OA-datakwaliteit en het opstellen van instructies, organiseren van testrondes met medecollega's. Je bent een vraagbak voor je directe collega's t.a.v. Open Access en de schakel tussen jouw team en andere OA-experts binnen de bibliotheek. Tevens ben je verantwoordelijk voor Open Access monitoring rapportage (i.s.m. OA-experts en data-analist) en het monitoren van OA kostenontwikkeling, ontwikkelingen volgen rondom Open Access, Taverne, Plan S, etc. en OA mogelijkheden in licenties met wetenschappelijke uitgevers in kaart brengen i.s.m. licentiemanager.

Specificaties

Universiteit Twente (UT)

Functie-eisen

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau, kennis en ervaring met Open Access en metadateren is een pre;
 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal goed;
 • Je kan uitstekend communiceren, zowel in het leggen van contacten als in het schrijven van documenten of op andere wijze op maat presenteren van informatie;
 • Je kunt goed schakelen tussen het grote geheel en details;
 • Je bent initiatiefrijk, proactief en innovatief.

Arbeidsvoorwaarden

 • Parttime voor 20 uren per week;
 • Wij bieden een interessante functie voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris tussen € 2.818,- en € 3.764,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband en afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring;
 • Daarnaast bieden we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden en een breed pakket aan (interne) opleidingsmogelijkheden;
 • Je ontvangt een vergoeding voor internet en reiskosten woon-werkverkeer of thuiswerken;
 • We bieden een werkplek in een collegiale werkomgeving op een prachtige groene universitaire campus voorzien van sportaccommodaties, winkels en horeca.

Afdeling

Je wordt geplaatst in het team Contentbeheer waar je intensief samenwerkt met 4 metadataspecialisten in Pure (het Research Information System), 1 data-analist en de OA experts binnen de Bibliotheek. Het team maakt gebruik van elkaars kennis en competenties en verdeelt de werklast wanneer dat nodig is. Je krijgt de ruimte voor het creëren van je eigen functie op Open Access/metadata gebied.

Additionele informatie

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met het Afdelingshoofd Olga Steen, mail o.steen@utwente.nl of tel 053-489 2059.

Je kunt tot 12 december 2022 uitsluitend solliciteren door middel van de onderstaande link naar het sollicitatieformulier, vanzelfsprekend dient je sollicitatie voorzien te zijn van een actueel CV en motivatiebrief. Screening kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • IT
 • max. 20 uur per week
 • €2818—€3764 per maand
 • HBO
 • 904

Werkgever

Universiteit Twente (UT)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Drienerlolaan 5, 7522NB, Enschede

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Twente (UT)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 12 dec. 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).