Persvoorlichter/Team Lead Public Engagement (0,8-1,0 fte)

Persvoorlichter/Team Lead Public Engagement (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
24 nov 21 dec Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij een groot hart voor wetenschap én een goed gevoel voor media(relaties)? Join us en draag jouw steen bij aan de gezondheid van dier en mens.

Functieomschrijving

Heb jij een groot hart voor wetenschap én een goed gevoel voor media(relaties)? Ben je een bevlogen (leidinggevende) persvoorlichter/woordvoerder die de kracht kent van impactvolle storytelling? Join us en draag jouw steen bij aan de gezondheid van dier en mens. 

Wie zijn wij?
De faculteit Diergeneeskunde bouwt bruggen tussen wetenschap en maatschappij, verzorgt (inter)nationaal geaccrediteerd onderwijs en levert innovatieve specialistische zorg in ons academische dierenziekenhuis. Samenwerking staat bij ons centraal. We betrekken de maatschappij, opdrachtgevers en (internationale) vakgenoten bij ons werk. Zo doen onze virologen en epidemiologen baanbrekend onderzoek naar Covid-19 bij dieren en voegen we betekenisvolle kennis toe aan diergezondheidszorg, de kringlooplandbouw, antibioticaresistentie, microplastics, dierenwelzijn, etc. Onze faculteit heeft wereldwijd een stevige top-3 positie in de QS Global University Ranking en we lopen als Universiteit Utrecht voorop in de Open Science-uitdaging om wetenschap meer open, betrouwbaar en relevant te maken voor de samenleving.

De faculteit heeft plek voor een Persvoorlichter/Team Lead Public Engagement. In deze functie ben jij het aanspreekpunt van de faculteit voor de media. Je schakelt dagelijks met journalisten. Je bent goed op de hoogte van wat er in de faculteit speelt en weet je in- en externe contacten goed te benutten zodat de juiste verhalen het juiste podium krijgen. Soms schrijf je zelf, soms redigeer je. Soms voer je zelf het woord, soms adviseer je. Waar nodig geef je (media)trainingen. Je prioriteert in de dagelijks binnenkomende persvragen om ze door onze organisatie te laten beantwoorden én je brengt het verhaal van Diergeneeskunde herkenbaar naar buiten. Zo draag je via de media bij aan het ontstaan van een vruchtbare dialoog tussen onze experts en hun stakeholders. Je bent een energieke en ervaren voorlichter. Je deelt je tijd naar eigen inzicht flexibel in en, net als de media zelf, vlam je op de momenten dat het erop aan komt.

Je hebt een zichtbare taak in de organisatie en werkt nauw samen met het bestuur van de faculteit en collega’s binnen de universiteit. Je vormt een goed duo met onze medior persvoorlichter. Je hebt grote media-thema’s onder je hoede, zoals de stikstofproblematiek, vogelgriep en het tekort aan dierenartsen. Daarnaast help je vanuit jouw leidinggevende rol je teamgenoten van Public Engagement, en zie je toe op een efficiënte taakverdeling.

Wij geloven dat diversiteit van medewerkers en studenten het academisch debat verrijkt en dat iedereen gelijke kansen verdient. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Douglas Dorothal vertelt hier meer over. 

Team
De afdeling Marketing, Communicatie en Multimedia is ingericht langs verschillende doelgroepen die we graag bij/binnen de faculteit betrekken en bestaat uit vier Engagement Teams:
  • Employee Engagement (interne communicatie)
  • Student Engagement (onderwijsmarketing en multimediale docent-ondersteuning)
  • Stakeholder Engagement (wetenschapscommunicatie)
  • Public Engagement (persvoorlichting, socials & patiëntcommunicatie)

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

  • een goed media-netwerk en gevoel voor kansen;
  • uitstekende diplomatieke vaardigheden en je bent in staat om complexe informatie te vertalen naar heldere en begrijpelijke boodschappen voor relevante partijen;
  • affiniteit met het veterinaire veld en Life Sciences;
  • 5-8 jaar werkervaring waarvan minimaal 5 jaar als persvoorlichter/woordvoerder/journalist.
We hopen een inspirerende sparringpartner te ontmoeten die vakinhoudelijk sterk is, strategisch en conceptueel kan denken en het niet erg vindt om zelf de handen uit de mouwen te steken. Iemand die gemakkelijk schrijft, stressbestendig, verbindend en overtuigend is. Een teamplayer die over grenzen heen kijkt en warme relaties bouwt.

Arbeidsvoorwaarden

Jij krijgt:

  • een maatschappelijk relevante werkomgeving. We dragen bij aan de gezondheid van dier, mens en milieu vanuit onze primaire taken onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg.
  • een rol als leidinggevende voor het team Public Engagement met een fotograaf, grafisch vormgever, beeldredacteur, communicatieadviseur en twee persvoorlichters (jij bent er een van). Samenwerking, plezier en resultaten staan bij ons centraal.
  • een uitdagende functie in een academische setting waarbij alle ruimte is voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • de mogelijkheid om jouw werk zo in te richten dat er voor jou een goede balans is tussen werk en privé. Ook zijn er verschillende goede verlofregelingen.
  • een groot aanbod van culturele activiteiten en aantrekkelijke regelingen, bijvoorbeeld als je een fiets wilt aanschaffen of wilt sporten in de sportschool.
  • een bruto maandsalaris - afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring - tussen € 4.814 en maximaal € 6.181, op basis van een fulltime werkweek van 38 uur. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Diergeneeskunde  is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema’s One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa: het Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • 36—40 uur per week
  • €4814—€6181 per maand
  • Universitair
  • 1200474

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Yalelaan 9, 3584 CL, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you