Universitair Docent Farmaceutisch Zorgonderzoek (0,8 -1,0 fte)

Universitair Docent Farmaceutisch Zorgonderzoek (0,8 -1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
24 nov 19 dec Utrecht
Wil jij een waardevolle bijdrage leveren aan het farmaceutisch zorgonderzoek? En heb je een passie voor zowel onderwijs als onderzoek? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving

Binnen de afdeling Farmacoepidemiologie & Klinische Farmacologie is farmaceutisch zorgonderzoek in de eerste en anderhalve (transitiezorg) lijn een belangrijk en succesvol onderdeel. Samen met een team van (jonge) onderzoekers neem jij de komende jaren het voortouw in onderzoek op dit gebied en geef je dit verder vorm.

Als Universitair Docent Farmaceutisch Zorgonderzoek:

 • draag je bevindingen van farmaceutisch zorgonderzoek uit naar onderzoekers en de farmaceutische beroepspraktijk, onder andere door wetenschappelijke publicaties, vakpublicaties en voordrachten;
 • begeleid je promovendi en studenten;
 • ontwikkel, coördineer en verzorg je onderwijs op het gebied van farmaceutisch zorgonderzoek;
 • verwerf je middelen voor het verrichten van farmaceutisch zorgonderzoek (acquisitie onderzoeksprojecten);
 • onderhoud je een relevant netwerk onder zorgverleners en zorgonderzoekers in de eerste en anderhalve lijn en bouw je dit verder uit.
 • neem je een actieve rol binnen het Centre for Clinical Therapeutics

Dit is een aanstelling voor 0,8 - 1,0 fte, maar een kleinere aanstelling eventueel in combinatie met een baan bij een andere werkgever is bespreekbaar.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je hebt aantoonbare affiniteit met de farmacie en het werk van de apotheker, bij voorkeur ben je apotheker. Je werkt graag samen in een (multidisciplinair) team en weet mensen te motiveren en verbinden. Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:

 • gepromoveerd met relevante ervaring in (farmaceutisch) zorgonderzoek;
 • netwerker met eigen netwerk binnen de eerstelijns farmacie/gezondheidszorg;
 • ervaring met en passie voor lesgeven, het begeleiden van MSc- en PhD-studenten en/of het coördineren van academische cursussen;
 • bij voorkeur in bezit van een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) of bereid deze te behalen;
 • ervaring met datamanagement en kwaliteitsbewaking;
 • communicatief vaardig in de Engelse en Nederlandse taal.

Arbeidsvoorwaarden

 • Wij bieden een afwisselende functie (0,8-1,0 fte) in een dynamische omgeving. Het betreft een aanstelling voor 18 maanden, met de intentie tot een vast dienstverband.
 • Een voltijd brutosalaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, variërend van € 3.974,- tot €6.181,- (schaal 11-12 van de cao Nederlandse Universiteiten).
 • 8% vakantiebonus en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen en sport. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden zelf uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.

Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Bètawetenschappen bestaat uit een heleboel fundamentele verbindingen. We hebben zes departementen: Biologie, Farmaceutische wetenschappen, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Elk van deze departementen bestaat uit verschillende instituten die zich samen richten op belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Nog fundamenteler zijn de individuele onderzoeksgroepen, de bouwstenen van onze ambitieuze wetenschappelijke projecten. Bekijk voor een impressie Working at the Faculty of Science.

De afdeling Farmacoepidemiologie & Klinische Farmacologie omvat drie onderzoekscentra. Jij bent werkzaam in een van deze centra; het Centrum voor Clinical Therapeutics. Dit centrum richt zich op de gunstige en nadelige effecten van farmacotherapie in zowel eerstelijn, poliklinische als in ziekenhuisomgevingen, waarbij zowel blootstellings- als uitkomstgegevens uit verschillende bronnen (klinisch, apotheek, laboratorium, patiënt) worden gekoppeld. Problemen uit de klinische praktijk worden onderzocht en het onderzoek is daarmee direct relevant voor patiënten en zorgverleners. Het Utrecht Pharmacy Panel for Education & Research (UPPER) netwerk van eerstelijns en ziekenhuisapotheken maakt onderdeel uit van het centrum.

Additionele informatie

Als je vragen hebt over deze functie, stel ze gerust aan: prof. dr. Marcel Bouvy (hoogleraar Farmaceutische Patientenzorg) via m.l.bouvy@uu.nl of 06 22 73 67 33 of dr. Rob Heerdink (universitair hoofddocent Divisie Farmaco-epidemiologie & Klinische Farmacologie) via e.r.heerdink@uu.nl of 06 24 20 94 96.

Heb je een vraag over de sollicitatieprocedure? Stuur dan een mail naar science.recruitment@uu.nl.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Natuurwetenschappen
 • 30—40 uur per week
 • €3974—€6181 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1200691

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Padualaan 8, 3584 CH, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen op onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Als je de expertise en de ervaring hebt om uit te blinken in deze rol, reageer dan via de "Solliciteer" knop!

Gelieve bij te sluiten:
 • Motivatiebrief;
 • Curriculum vitae;

Als deze specifieke functie niets voor jou is, maar je kent iemand anders die misschien wel geïnteresseerd is, stuur dan deze link naar hem of haar door.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen op onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Als je de expertise en de ervaring hebt om uit te blinken in deze rol, reageer dan via de "Solliciteer" knop!

Gelieve bij te sluiten:
 • Motivatiebrief;
 • Curriculum vitae;

Als deze specifieke functie niets voor jou is, maar je kent iemand anders die misschien wel geïnteresseerd is, stuur dan deze link naar hem of haar door.

Solliciteer uiterlijk op 19 dec. 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).