International Student Advisor - Bachelor Admission

International Student Advisor - Bachelor Admission

Geplaatst Deadline Locatie
24 nov 7 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Vind je het leuk om internationale studenten te begeleiden in het aanmeldingstraject en werk je graag in een internationale academische omgeving? Wij zijn op zoek naar een International Student Advisor voor het Engelstalig bacheloronderwijs bij de Vrij...

Functieomschrijving

Als International Student Advisor binnen het Degree Mobility Team ben je dagelijks in contact met inkomende internationale studenten die toelating zoeken tot een van onze Engelstalige bachelorprogramma's. Jouw belangrijkste taak is het informeren en adviseren van de zeer cultureel diverse doelgroep studenten gedurende het gehele proces van aanmelden en toelaten.
  • informeren van internationale studenten, voornamelijk via email, social media, telefoon en onderwijsbeurzen
  • voorlichten en adviseren over het aanbod aan programma's, toelatingseisen en het studeren aan de Vrije Universiteit Amsterdam
  • verwerken van de aanmeldingen en het waarderen van de buitenlandse diploma's
  • bieden van onsite ondersteuning voor studenten tijdens de aankomst- en introductieweken
  • bijdragen aan de ontwikkeling en algehele verbetering van de programma's en processen als ook aan de vooraf opgestelde doelstellingen van het team
  • evalueren en analyseren van data van de programma's waarvoor je verantwoordelijk bent
  • bijdragen aan een positieve teamgeest en een open werkcultuur
  • actief deelnamen aan diverse overleggen binnen en buiten eigen dienst als ook deelname in diverse programma's en projecten

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

Jouw motivatie en gedrevenheid om bij te dragen aan goede administratieve processen om studenten te kunnen helpen hun onderwijsdromen te realiseren staat voor ons bovenaan de selectiecriteria. En verder:
  • afgeronde opleiding op hbo- of universitair niveau
  • kennis van het Nederlandse onderwijssysteem is een must
  • ervaring met internationalisering van het hoger onderwijs als ook affiniteit met internationale studentenmobiliteit
  • ervaring met het waarderen van buitenlandse diploma's is een pre
  • vloeiend in Nederlands en Engels is een must, zowel schriftelijk als mondeling
  • goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling
  • een sterke servicegerichte en proactieve houding
  • interculturele sensitiviteit is een must

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.818 (schaal 8) en maximaal €3.764 (schaal 8) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Medewerker internationalisering 3 en staat open voor ten minste 1 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • korting op (en af en toe exclusieve toegang tot) theatervoorstellingen en cursussen van cultuurcentrum Griffioen
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
  • de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Student- & Onderwijszaken
De dienst Student-en Onderwijszaken maakt succesvol doceren, studeren en ontspannen mogelijk.

Werken bij SOZ is werken in het hart van de VU. Samen met collega's in de faculteiten verzorgen we, met bijna 300 medewerkers, uitstekende dienstverlening voor VU studenten en medewerkers. We ondersteunen onze (internationale) studenten gedurende hun studieloopbaan, van studiekeuze tot en met diplomering. Met onze bijdragen aan innovatief onderwijsbeleid en onze hulp bij systematische onderwijsverbeteringen ondersteunen we de kwaliteitscyclus van het onderwijs,. Ook verzorgen we sport en cultuur voor iedereen op de VU en daarbuiten.

International Office
Het International Office bereidt internationaliseringsbeleid voor, adviseert hierover en biedt services aan studenten en buitenlandse gasten van de universiteit. Het International Office wordt aangestuurd door de drie Afdelingshoofden International Mobility, International Relations en Centrum voor Internationale Samenwerking. Deze vacature valt binnen de afdeling International Mobility.

De afdeling International Mobility is verantwoordelijk voor het bevorderen van internationale mobiliteit van studenten en medewerkers. De afdeling bestaat uit drie teams en verwerkt de centrale aanmeldingen van internationale studenten in diploma- en contractonderwijs, verzorgt de diplomawaardering van buitenlandse getuigschriften en verwerkt de aanvraag van visa, verblijfsvergunningen en tewerkstellingsvergunningen voor studenten en gasten. Daarnaast geeft International Mobility voorlichting aan VU-studenten over studeren in het buitenland, beheert diverse fondsen en uitwisselingsprogramma's en ondersteunt de huisvestingsvraag voor buitenlandse studenten en gasten van de VU.

Degree Mobility Team
Het Degree Mobility team houdt zich bezig met het centraal voorlichten en selecteren van internationale studenten voor de Engelstalige opleidingen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Naast het beoordelen van diploma's en het behandelen van toelatingsverzoeken richt het team zich op de onboarding van internationale studenten door ze kennis te laten maken met de Nederlandse onderwijscultuur, de VU-gemeenschap en hun VU-opleiding gedurende de eerste maanden van hun verblijf in Nederland. De VU streeft ernaar de aansluiting tussen studenten en hun opleiding te versterken en de kwaliteit en diversiteit van de instroom te borgen. Het Degree Mobility team bestaat uit twee subteams: Bachelor Admission en Master Admission.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • max. 38 uur per week
  • €2818—€3764 per maand
  • HBO
  • 13205

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you