Data analist Nationale Intensive Care Evaluatie registratie (NICE)

Data analist Nationale Intensive Care Evaluatie registratie (NICE)

Geplaatst Deadline Locatie
24 nov 14 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wees de spil bij het verwerken van intensive care gegevens in Nederland, optimaliseer gegevenskwaliteit en draag bij aan wetenschappelijk onderzoek.

Functieomschrijving

In je rol als data analist, ga je een belangrijke bijdrage leveren aan de missie van de Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) om de kwaliteit van de IC- zorg in Nederland te bewaken en te verbeteren. NICE verzamelt, beheert en bewerkt data over alle opnamen op Nederlandse Intensive Cares en heeft tevens een belangrijke rol in de informatievoorziening rond de COVID-19 epidemie. Ongeveer 80.000 IC-opnamen worden jaarlijks geregistreerd in de NICE-registratie. Met behulp van spiegelinformatie kunnen individuele IC's hun prestaties vergelijken met andere IC's en daarmee achterhalen waar ruimte voor kwaliteitsverbetering van de zorg is. Tevens is de NICE registratie een belangrijke bron voor klinisch onderzoek.

Als data analist zal je je dan ook bezighouden met het genereren van informatie op drie deelgebieden:
 1. kwaliteit van data 2) kwaliteit van IC zorg en 3) onderzoek.
 • Je verzamelt, controleert, analyseert en rapporteert de data die maandelijks door de IC's wordt aangeleverd.
 • Je bent aanspreekpunt voor de deelnemende IC's en voert controles op locaties door heel Nederland uit (audits) om de datakwaliteit van de aanleverende IC's te waarborgen.
 • Verder beantwoordt je vragen vanuit onze deelnemers om hen zo goed mogelijk te ondersteunen bij het juist registreren van de gegevens. Als data analist werk je nauw samen met je collega data analisten, data monitor en onze software engineers.
 • Als data analist verzamel-, controleer-, analyseer- en rapporteer je de data die maandelijks door de IC's wordt aangeleverd en die jijzelf en collega PhD studenten vervolgens kunnen gebruiken voor onderzoek.
 • Je voert on-site controles uit om de datakwaliteit van de aanleverende IC's te waarborgen en beantwoordt de vragen vanuit onze deelnemers om hen zo goed mogelijk te ondersteunen bij het juist registreren van de gegevens.
De taken als Data Analist voer je uit in samenwerking met je collega Data Analisten, Data Monitor en onze software engineers.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde bachelor opleiding waarbinnen data verwerking een belangrijke rol speelt, zoals gezondheidswetenschappen, medische informatiekunde, bewegingswetenschappen of biomedische wetenschappen.
 • Je hebt ervaring met programmeertalen zoals R, SAS en/of SQL;
 • Je hebt affiniteit met en interesse in kwaliteitsevaluaties in de zorg;
 • Kennis over informatiestandaarden in de zorg is een pré
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal en goede communicatievaardigheden
 • Je bent een kandidaat die analytisch en kritisch is en weet data om te zetten in informatie; Je kunt goed zelfstandig aan de slag maar werkt ook graag samen met collega's om de datakwaliteit te optimaliseren. Je hebt een open houding, werkt gestructureerd en nauwkeurig en durft proactief zaken op te pakken die je ziet liggen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien:
 • Een vliegende start van jouw carrière in het onderzoekswerk.
 • Alle ruimte voor jouw drive om de zorg te verbeteren.
 • Een contract voor 1 jaar met uitzicht op verlenging.
 • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
 • Pensioenopbouw bij BeFrank, een modern, begrijpelijk en eerlijk geprijsd pensioen.
 • Uitstekende bereikbaarheid met het OV en vergoeding van een groot deel van je reiskosten. Daarnaast hebben we een goede fietsregeling en voldoende parkeerplaatsen rondom locatie AMC.

Werkgever

Amsterdam UMC

De afdeling Klinische Informatiekunde (KIK) van het Amsterdam UMC locatie AMC verricht wetenschappelijk onderzoek naar de evaluatie van de patiëntenzorg met behulp van technieken uit de informatica, statistiek en epidemiologie. In het kader hiervan beheert de afdeling verschillende grote medische registraties, waaronder de Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) Registratie.

De Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) verzamelt gegevens over alle opnamen op Nederlandse IC's en speelt een belangrijke rol in de informatievoorziening van het aantal opgenomen COVID-19 patiënten in de ziekenhuizen. Ongeveer 80.000 IC-opnamen worden jaarlijks geregistreerd in de NICE-registratie. Met behulp van spiegelinformatie kunnen individuele IC's hun prestaties vergelijken met andere IC's en daarmee achterhalen waar ruimte voor kwaliteitsverbetering is. Tevens is de NICE registratie een belangrijke bron voor klinisch onderzoek. Het is de missie van NICE om de kwaliteit van de IC- zorg in Nederland te bewaken en te verbeteren, in samenwerking met diverse partijen, zoals NVIC en RIVM, via een geïntegreerde, hoogwaardige en innovatieve aanpak. Jij kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Je komt te werken binnen het hechte NICE Research&Support team bestaande uit 13 personen, waaronder twee andere promovendi/data analisten. Je gaat in dit team werken aan uitdagende opdrachten die direct in de praktijk toegepast en gebruikt worden om de kwaliteit van zorg op de intensive care in Nederland inzichtelijk te maken en te verbeteren.

Specificaties

 • Techniek / laboratorium; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); IT; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • 32—36 uur per week
 • €2558—€3422 per maand
 • HBO
 • 7330

Werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you