Project manager onderzoeksconsortium ProtectMe

Project manager onderzoeksconsortium ProtectMe

Geplaatst Deadline Locatie
28 nov 7 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij geïnteresseerd in het welbevinden van jongeren? Heb jij organisatietalent? Ben jij graag de spil in het web van een onderzoeksconsortium? Lees dan snel onze vacature, want dan ben jij de projectmanager die we zoeken!

Functieomschrijving

Geestelijke gezondheid van jongeren staat onder druk. Met een groot wetenschappelijk consortium gaan onderzoekers van de TUDelft, Erasmus MC en Erasmus Universiteit nieuwe oplossingen voor jongeren ontwikkelen en testen bijv. eHealth applicaties.

Om het interdisciplinaire PROTECT-Me consortium succesvol te laten samenwerken en functioneren zijn op zoek naar een projectmanager die samen met onderzoekers werkt aan het verbeteren van mentale gezondheid van jongeren.

Als projectmanager zorg jij dat de samenwerking soepel loopt. Je bent in nauwe samenspraak met de consortiumleiders en met ondersteuning van externe management-experts verantwoordelijk voor het succesvol inregelen van de governance en samenwerking binnen het project. Je bent de spil in het team die de voortgang bewaakt en daartoe een samenwerkingsstructuur opbouwt. Ook leg je formele procedures rondom het project vast en borg je deze. Denk hierbij aan het formaliseren van de samenwerkingsovereenkomst, maar ook aan het nakomen van alle milestones binnen het project. Je inspireert met deze krachtige ondersteuning onderzoekers om effectief samen te werken en hun doelen te bereiken.

Je bouwt actief mee aan een levendige community rondom mentaal welbevinden van jongeren. Binnen het project ben je het eerste aanspreekpunt voor de subsidieverstrekkers, de partners, betrokkenen en de andere stakeholders. Je communiceert met partners over project-gerelateerde onderwerpen. Ook organiseer je interactieve bijeenkomsten voor de betrokken onderzoekers, partners en stakeholders, waarbij je creatieve werkvormen inzet. Tijdens de bijeenkomsten zorg je ervoor dat alle besproken acties opgevolgd worden. Voor al deze werkzaamheden werk je nauw samen met de verantwoordelijke projectleiders en consortiumpartners waardoor je inzicht krijgt in onderzoek op wereldniveau. Ook kan je rekenen op ondersteuning van de Convergence, en communicatie-afdelingen van de drie instituten.

Tot slot, is een belangrijk aspect van jouw rol het bewaken van de projectvoortgang en het opstellen van voortgangsrapportages. Dit communiceer je met de relevante partijen. Verder zorg je in samenwerking met de projectcontrollers voor een correcte (financiële) projectadministratie, en maak je samen met de inhoudelijke projectleiders plannen voor toekomstige inverdienmogelijkheden en investeringen.

Hoe zou je werkweek eruit kunnen zien?

Op maandag heb je een online meeting met een paar onderzoekers. Samen bepaal je hoe het communicatieplan eruit gaat zien. Hier ga je de rest van de dag mee aan de slag. Op dinsdag komen alle onderzoekers bij elkaar op de Convergence Square, onze ontmoetingsruimte. Je hebt een leuke interactieve werkvorm bedacht zodat iedereen elkaar beter leert kennen. Je modereert de sessie en zorgt voor sfeer. Na afloop praat je gezellig na. Op woensdag ga je aan de slag met de organisatie van een stakeholder meeting. Je regelt een mooie plek, maakt een draaiboek en zorgt dat een levendig event wordt. Donderdag doe je projectadministratie. Je administreert de financiën, en kijkt nog eens nauwkeurig of iedereen zijn taken heeft uitgevoerd en herinnert ze vriendelijk. Je luncht met je collega’s op de EUR. Ook heb je intervisie met je mentor, waarbij je tips en tricks krijgt om het project effectief te managen. Aan het einde van de dag leef je je uit in ons universiteitssportcentrum en kijk je tevreden terug: Alles loopt op rolletjes.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent in staat om het grote plaatje te zien, en te prioriteren. Je hebt een pro-actieve houding en je werk nauwkeurig. Verder beschik je over een creatieve flexibele mindset, ben je hands-on en heb je affiniteit met wetenschappelijk onderzoek.

Verder beschik je over:

 • Een afgeronde universitaire of HBO opleiding
 • Enige ervaring als projectmanager en/of management assistentie, bij voorkeur binnen een universiteit of andere kennisinstelling;
 • Ervaring met de organisatie van events/meetings;
 • Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal (C1).

Het is een pre als je ervaring hebt met:

 • stakeholder management
 • financieel / administratief beheer van projecten
 • het begeleiden van workshops als moderator

Als deze vacature je aanspreekt, maar je twijfelt of je DE persoon bent, voel je vooral uitgenodigd te solliciteren. We bouwen een consortium dat bestaat uit diverse mensen die ieder op hun eigen unieke manier een bijdrage leveren. Complementariteit is wat we zoeken, geen homogeniteit, omdat we geloven dat ons onderzoek en onze samenwerking daar beter van wordt.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden

 • Een dynamische omgeving in opbouw, waarin jij een belangrijke rol kan spelen en kan leren
 • Autonomie om hierin een actieve rol te spelen en naar eigen inzicht je werkzaamheden vorm te geven
 • Een interdisciplinaire werkomgeving, met jonge en meer ervaren onderzoekers en maatschappelijke partners, waarbij innovatieve ideeën ontwikkeld worden
 • Een kans om een bijdrage te leveren aan mentaal welbevinden van jongeren
 • Een projectmanagement coach die je begeleidt om te groeien in je functie en kansen om hierin cursussen te doen.
 • Werktijden in overleg (hybride mogelijkheden) – Standplaats Rotterdam Campus Woudestein

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is zo snel mogelijk en de functie is gevestigd in Rotterdam, bij ESSB. Je krijgt in de eerste instantie een jaarcontract. Daarna behoort een vast contract tot de mogelijkheden, afhankelijk van functioneren en ongewijzigde omstandigheden binnen de organisatie. De functie bedraagt 0.7-1FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.960,- en € 4.670,- bruto per maand (schaal 10), conform de CAO-NU.. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

 

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

De projectmanager wordt aangesteld bij de Erasmus School of Social en Behavioural Sciences. Deze faculteit kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. De ESSB telt meer dan 400 medewerkers.

Meer informatie over het consortium:

De urgente en complexe maatschappelijke uitdagingen van deze tijd vragen om convergentie; het overschrijden van grenzen tussen instituten en disciplines om nieuwe perspectieven en oplossingen te creëren. Om deze reden bundelen de TU Delft, het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam hun krachten in de Convergentie. Binnen het convergentie thema Health & Technology vormen we nieuwe kaders die wetenschappelijke ontdekkingen en technologische innovatie op het gebied van gezondheid en gezondheidszorg bevorderen. Dit doen we door te werken aan baanbrekend onderzoek en innovatie gebundeld in 10 internationaal toonaangevende onderzoeksflagships.
 

Het PROTECT-Me project, waarbinnen deze projectmanager zal werken, heeft tot doel welzijn van Nederlandse jongeren tussen de 12 en 25 te optimaliseren. We ontrafelen de vroege kenmerken van geestelijke gezondheidsproblemen en creëren nieuwe manieren om emotionele problemen eerder en beter op te sporen en jongeren sneller te verwijzen. We bouwen aan een nieuwe generatie gebruiksvriendelijke en kosteneffectieve innovatieve tools voor jongeren en professionals, waaronder eHealth toepassingen. Zo dragen we bij aan veilige en toegankelijke tools ter preventie van emotionele problemen. In een consortium van ongeveer 25 onderzoekers komen medische wetenschappen, sociale en geesteswetenschappen en technologie samen om deze grote transitie in de geestelijke gezondheidszorg te bevorderen, voor degenen die ons het meest nodig hebben: Onze kinderen, onze toekomst.     

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • max. 28 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • HBO
 • ESSB/DPECS/28112022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you