Postdoc onderzoeker project ‘de missing link' brandwondenzorg

Postdoc onderzoeker project ‘de missing link' brandwondenzorg

Geplaatst Deadline Locatie
28 nov 8 jan Beverwijk

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij bijdragen aan verbetering van de kwaliteit van de Nederlandse brandwondenzorg en wil je graag een spil zijn in een innovatief uitdagend project? Heb je affiniteit met zorg en met (pre-) klinisch wetenschappelijk onderzoek? Ben jij in staat om klinische en pre-klinische data met elkaar te verbinden, en ben je goed in coördineren en organiseren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Voor een nieuw innovatief project: ‘De missing link’ zijn wij per direct op zoek naar een Postdoc onderzoeker als coördinator van het project de missing link (0.6-1.0 fte)

Nadat de brandwonden genezen zijn resteren de littekens. Patiënten kunnen daar hun hele leven last van blijven houden. De kwaliteit van de littekens meten we door middel van de Patient and Observer Scar Assesment Scale (de POSAS), een Patient Reported Outcome Measure (PROM). De in Nederland ontwikkelde POSAS wordt inmiddels wereldwijd gebruikt voor littekenmetingen (zie ook www.posas.nl). De POSAS was ook de eerste litttekenschaal die de mening van de patiënt erbij betrok. De brandwondencentra hebben een gezamenlijk registratiesysteem waarbij veel data verzameld wordt o.a. over littekens (POSAS) en kwaliteit van leven. Daarnaast wordt er veel laboratoriumonderzoek gedaan om beter te begrijpen waarom en hoe een litteken ontstaat en hoe dat beïnvloed kan worden. 

Om de complexe processen die een rol spelen bij de littekenvorming na een brandwond beter in kaart te kunnen brengen, is input vanuit de kliniek nodig op patiëntniveau. We begrijpen steeds beter dat het herstel van de huid na brandwonden beïnvloed wordt door een complex samenspel van een breed scala aan factoren. Dit kunnen factoren op celniveau zijn tot aan maatschappelijke en sociale factoren. De wetenschap die zich hier mee bezig houdt, complexity science, een nog jonge wetenschap, helpt om deze systemen en factoren beter te begrijpen (zie artikel in bijlage 1).

Wij willen de uitkomstmaten van de kliniek gaan koppelen met de data van de laboratoria en zo tot (wiskundige) modellen komen zodat we de littekenkwaliteit en ontwikkeling van het litteken over de tijd proberen te voorspellen. 

Het project

Het doel van het project is om klinimetrie uit de kliniek (zoals litteken metingen), te koppelen aan onderzoek in het laboratorium en te verbinden aan wiskundige modellen, om het verloop van wond en littekengenezing beter te voorspellen en behandelingen meer op maat te maken.

Wij zoeken jou 

Als Postdoc onderzoeker ga je beginnen met het uitwerken van het projectplan ‘The Missing Link’. Je bent verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van de projectactiviteiten waarbij de uitkomstmaten van de patiënt (in het bijzonder de POSAS) gekoppeld worden aan data van basaal onderzoek: ‘de missing link’. Je hebt daarom een belangrijke spilfunctie tussen artsen en onderzoekers in de kliniek, het laboratorium, data scientists en wis- en natuurkundigen die betrokken zijn bij dit project. Je taken zijn o.a. 

  • het omzetten van POSAS patiënten scores naar klinimetrische waarden en deze helpen te vertalen voor de wiskundige voor de te bouwen wiskundige modellen (jaar 1 en 2); 
  • het testen van wiskundige modellen (in samenwerking met wiskundige) en de uitkomsten benutten om richting te geven aan nieuw celbiologisch onderzoek (jaar 2); 
  • het in balans brengen van de drie pijlers; klinische uitkomsten, celbiologische testen en wiskundige modellen in een netwerk, waarin modellen zelflerend zijn: uitkomsten van onderzoek per pijler wordt benut om verbeteringen aan de modellen beter te maken (jaar 3 en 4). 
  • Het coördineren van de POSAS studies en meedenken over vervolgstudies. Te zijner tijd zal je ook een junior onderzoeker (mede)begeleiden die de POSAS litteken schaal voor kinderen beschikbaar maakt. Je werkt nauw samen met de projectcoördinator uitkomsten registratie, postdoc onderzoeker systeembiologie, en de andere onderzoekers en zorgverleners in de brandwondenzorg. 

Specificaties

Nederlandse Brandwonden Stichting

Functie-eisen

  • Je bent een enthousiaste onderzoeker en je bent gepromoveerd.
  • Je hebt interesse in verschillende vakgebieden, waaronder klinimetrie (o.a. PROM’s), en vindt het interessant om inzichten uit het ene vakgebied te gebruiken en toe te passen in een ander vakgebied.
  • Je werkt graag samen met mensen met allerlei verschillende achtergronden, en kan hierin snel schakelen.
  • Je vindt het interessant om met data te werken en kan hierin zelfstandig aan de slag, en je vindt het leuk om dit af te wisselen met coördinerende taken waarin je samenwerkt met patiënten, zorgverleners en onderzoekers. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: met de intentie tot verlenging tot eind project.

Wij bieden een contract voor 1 jaar (0.6 – 1.0 fte FTE), met de intentie tot verlenging tot eind project (3 jaar). Inschaling gebeurt conform de cao-ziekenhuizen in, afhankelijk van opleiding en ervaring (maximaal brutosalaris €4.755 euro per maand bij een fulltime aanstelling (= 36 uur/week) exclusief 13e maand, 5,5 week verlof en goed pensioenfonds van Zorg en Welzijn). Daarnaast bieden we je de kans om je door middel van verschillende cursussen verder te ontwikkelen.

Werkplek en -omgeving 

Je werkplek bevindt zich bij de Nederlandse Brandwonden Stichting in Beverwijk. Echter als coördinator ben je ook af en toe te vinden in het onderzoekslaboratorium, het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, in het Maasstad Ziekenhuis (Rotterdam) of het Martini Ziekenhuis (Groningen). Het is ook mogelijk om deels vanuit huis te werken. Je bent onderdeel van een enthousiast en dynamisch team, zowel bij de brandwondenstichting, als in de brandwondencentra.  

Werkgever

Brandwondenwondenzorg Nederland

Wij, de brandwondencentra van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en het Martini Ziekenhuis in Groningen werken samen als Brandwondenzorg Nederland. Samen zijn we verantwoordelijk voor de opvang en behandeling van de patiënten met ernstige brandwonden.

Dankzij onze intensieve samenwerking leveren we topklinische zorg, realiseren we toonaangevend wetenschappelijk onderzoek en bieden hoogwaardig onderwijs op nationaal en internationaal niveau.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 22—38 uur per week
  • max. €4755 per maand
  • Gepromoveerd
  • SP BR 20221128

Werkgever

Nederlandse Brandwonden Stichting

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Zeestraat 29, 1941 AJ, Beverwijk

Bekijk op Google Maps

Interesting for you