Projectleider biorisk en polio (RIVM)

Projectleider biorisk en polio (RIVM)

Geplaatst Deadline Locatie
6 dec 8 jan Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zoeken een enthousiaste projectleider die ons kan helpen met het implementeren van processen naar de regels zoals opgesteld in het Global Action Plan voor de uitroeiing van het poliovirus. Met jouw werkzaamheden lever jij een belangrijke bijdrage aan de uitroeiing van polio. Je krijgt de vrijheid om processen te verbeteren en als aanjager de teams inhoudelijk de juiste kennis mee te geven om te voldoen aan de GAPIV norm.

Functieomschrijving

Om overzicht op de voortgang te hebben, de teams aan te sturen en te verbinden, de juiste doelen te behalen en de vastlegging op de juiste manier laten doen hebben wij een projectleider nodig. De projectleider moet tevens specialistische kennis hebben op het uitvoeren van FMEA risicoanalyses en de medewerkers trainen en begeleiden voor de audit.

  • Jouw hoofdtaak is om actief het project aan te sturen. Je borgt de voortgang, lost knelpunten op en werkt actief samen met het team aan het behalen van resultaten. Door jouw kennis van kwaliteitsmanagement weet je de teams inhoudelijk de juiste kennis mee te geven om de tekortkomingen op te lossen en hierbij te voldoen aan de GAPIV norm;
  • Daarnaast identificeer je mogelijk andere tekortkomingen die nog niet in beeld waren en verbeter je pro-actief processen en het algemene kwaliteitssysteem;
  • Je zorgt ervoor dat de organisatie en andere stakeholders goed op de hoogte zijn van de voortgang;
  • Het begeleiden van de audit in juni is onderdeel van de functie.

Je rapporteert aan het management team van het centrum waar deze afdeling onder valt en werkt nauw samen met betrokken medewerkers.

In deze positie werk je veel samen met partijen op alle niveau’s binnen het RIVM. Je helpt het RIVM bij het verkrijgen van de GAP accreditatie die door de WHO is opgesteld. Op dit moment is er slechts één laboratorium in de wereld die over de deze GAP accreditatie beschikt.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde wetenschappelijke opleiding of promotie op een bio-medisch onderwerp;
  • Je hebt uitgebreide ervaring als projectmanager van omvangrijke projecten met veel stakeholders;
  • Je hebt uitgebreide kennis van kwaliteitssystemen op het niveau van GMP/GLP, bij voorkeur GAPIII of GAPIV;
  • Je hebt uitgebreide ervaring met het begeleiden van audits in een laboratoriumomgeving;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en hebt ervaring in het schrijven van beleidsadviezen en rapportages in beide talen.

Binnen het RIVM wordt veel in teams gewerkt, dit geldt ook voor onze afdeling. We zoeken daarom een echte teamplayer en vanuit je rol als projectleider iemand met een natuurlijk verbindend vermogen.

Omdat het RIVM een maatschappelijk zichtbare organisatie is waar ad-hoc maatschappelijke issues worden behandeld, kan de werkdruk verschillen. We zoeken iemand met een pro-actieve en flexibele instelling, die ook als het drukker is goed kan functioneren.

We hebben een strakke planning, we hebben ook jou nodig om onze doelen binnen die planning te behalen. Bij tegenslag, geef jij niet op.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 24 maanden met kans op verlenging.

  • Salarisniveau: schaal 11
  • Maandsalaris: Min €3.503 – Max. €5.343 (bruto)
  • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
  • Contractduur: 24 maanden voor de duur van het project
  • Minimaal aantal uren per week: 30
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Afdeling

Virologie (RIVM)

Je komt terecht op onze afdeling Virologie van het Vaccinatieprogramma. Deze afdeling doet diagnostiek, laboratoriumsurveillance en specifiek onderzoek naar de belangrijke infecties waartegen gevaccineerd wordt in het Rijksvaccinatieprogramma. Dat gebeurt veelal in samenwerking met epidemiologen, immunologen en clinici in binnen- en buitenland.

Binnen de afdeling wordt op moleculair en immunologisch niveau gewerkt aan mazelen, bof, rubella, hepatitis B, humaan papillomavirus en poliovirus. In 2015 heeft de WHO het Global Action Plan, GAPIII, voor het minimaliseren van poliovirus faciliteits-geassocieerde risico’s gepubliceerd. Sinds juli 2022 is de GAP norm iets aangepast en geldt de GAPIV norm, deze omvat strenge eisen waar poliovirus faciliteiten aan moeten voldoen. Afgelopen jaren hebben wij hard gewerkt aan het realiseren van conformiteit met deze norm. Op dit moment zijn er nog enkele tekortkomingen die vóór juni 2023 opgelost moeten zijn. Diverse teams werken aan het oplossen van de tekortkomingen en het doorvoeren van proces-en kwaliteitsverbeteringen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
  • Natuurwetenschappen
  • 30—36 uur per week
  • €3503—€5343 per maand
  • Universitair
  • AT JS 20221206

Werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you