Bewegingstherapeut | Psychomotorisch therapeut Longrevalidatie

Bewegingstherapeut | Psychomotorisch therapeut Longrevalidatie

Geplaatst Deadline Locatie
6 dec 29 dec Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor de afdeling Longrevalidatie zijn wij op zoek naar een enthousiaste en flexibele bewegings- of psychomotorisch therapeut. Wil jij iets betekenen voor patiënten met een chronische longaandoening en de ziektelast en beperkingen die zij ervaren in het dagelijks leven een stukje dragelijker maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als PMT-er begeleid en behandel je zowel klinische als poliklinische patiënten. Dit zijn met name patiënten met een chronische longaandoening die een ernstige ziektelast hebben en beperkingen ervaren in het dagelijks leven. Tijdens de psychomotorische therapie staat het beweeggedrag centraal. Het doel is om een bewegingsverandering tot stand te brengen door middel van interventies gericht op lichaamservaring en/of handelen in bewegingsituaties.

Samen met longartsen, verpleegkundigen, psychologen en andere paramedici in je team werk je interdisciplinair. Je biedt persoonsgerichte zorg van onderscheidende kwaliteit, door aan de persoonlijke doelen van de patiënt te werken. Dit doe je door het zelfstandig begeleiden van zowel individuele patiënten als groepen, in de sportzaal, buiten of in het zwembad. Je begeleidt de patiënt bij het verwerken, de adaptatie en acceptatie van de aandoening, bewegen is hierbij het middel. Je ontwikkelt samen met de patiënt effectieve coping strategieën en het zoekt naar beweegmogelijkheden voor na de revalidatie.

Verder houd je je bezig met:
  • Het zelfstandig functioneren binnen de vakgroep en het behandelteam.
  • Het geven van educaties.
  • Verslagleggen en rapporteren aan het behandelteam.
  • Participeren in werkgroepen.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Ben jij de resultaatgerichte psychomotorisch therapeut die een steentje bij wil dragen aan de begeleiding van onze patiënten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zijn vanaf januari op zoek naar een collega die ons team komt versterken, in verband met zwangerschapsverlof.

Je bent resultaatgericht en weet innovatieve mogelijkheden te bieden voor de revalidatie van onze patiënten. Daarom heb je aantoonbare ervaring in het zelfstandig begeleiden van zowel individuele als groepen patiënten. Je kunt zelfstandig werken, maar ook goed functioneren binnen de vakgroep en het behandelteam.

Verder herken je jezelf in onderstaand profiel:
  • Je hebt een hbo diploma bewegingsagogie of psychomotorische therapie.
  • Je bent in staat om interdisciplinair te werken.
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Van 18-1-2023 tot en met 25-5-2023. Mogelijk verlenging in het kader van ouderschapsverlof.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.905 en € 3.863 (schaal 8) op basis van een fulltime dienstverband.
  • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
  • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
  • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
  • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
  • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Longrevalidatie van het Radboudumc biedt derdelijns longrevalidatie in een interdisciplinaire behandelsetting. Longrevalidatie richt zich op het verbeteren van het lichamelijk functioneren, het verminderen van klachten en beperkingen en het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met complexe chronische longziekten. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het verkrijgen van inzicht in de aandoening en bijbehorende klachten en beperkingen. De afdeling Longrevalidatie is onlangs verhuisd van Dekkerswald naar de campus van het Radboudumc.

Longrevalidatie is een onderdeel van de afdeling Longziekten van het Radboudumc. Met ruim 200 collega's - waaronder longartsen, A(n)IOS, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en consulenten, case managers, longfunctielaboranten en echoscopisten - geven we dagelijks invulling aan persoonsgerichte en doelmatige zorg, waarbij samenwerking en goede sfeer belangijk zijn.

Naast Longrevalidatie wordt longoncologie in de volle breedte aangeboden en is er een expertisecentrum voor pulmonale hypertensie. Daarnaast zijn ook algemene longziekten onderdeel van het aanbod voor patiëntenzorg en hebben wij een uitgebreide consultatieve functie in het Radboudumc. Een ander belangrijk deel van de patiëntenzorg binnen Longziekten ligt bij: astma, COPD, cystic fibrosis en bronchiëctasieën. Daarnaast zijn wij expertisecentrum Tuberculose /Non Tuberculeuze Mycobacteriën (NTM).

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health(care). We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • Paramedische patiëntenzorg
  • Gezondheid
  • max. 24 uur per week
  • €2905—€3863 per maand
  • HBO
  • 174403-P1118310-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you