Ervaren onderzoeker bestuur en beleid groene leefomgeving

Ervaren onderzoeker bestuur en beleid groene leefomgeving

Geplaatst Deadline Locatie
6 dec 21 dec Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren beleidsonderzoeker die wil bijdragen aan onderzoek naar complexe governance vraagstukken rond de groene leefomgeving? Heb je goede projectleidersskills en een brede integrale blik, lees dan snel verder!

Nederland staat voor grote uitdagingen bij het verduurzamen van de leefomgeving, behoud van biodiversiteit, verduurzaming van de landbouw, de woningbouwopgave, aanpassing aan klimaatverandering en reductie van CO2-uitstoot. Dit vraagt om adequaat beleid en effectieve samenwerking tussen overheid, markt en samenleving. Beleidsonderzoek kan hieraan bijdragen door middel van beleidsevaluaties, beleidsanalyses en concrete adviezen. De uitdagingen van deze tijd vragen om degelijk beleidswetenschappelijk onderzoek, maar ook om onderzoek en adviezen die tot stand komen in interactie met overheden, maatschappelijke organisaties en andere actoren.

Wij zoeken daarom gedreven onderzoeker met een degelijke kennis van bestuurskundige concepten en kwalitatieve onderzoeksmethoden. Je bent ook in staat om onderzoekresultaten, samen met betrokken beleidsactoren, te vertalen naar concrete beleidsadviezen. We zoeken een beleidsonderzoeker die ook als projectleider in staat is multidisciplinaire onderzoeksprojecten te trekken. Daarin bewaak je vanuit je beleidswetenschappelijke expertise de kwaliteit, draag je zorg voor wetenschappelijke output en draag je bij aan de integratie met andere sociaalwetenschappelijke en natuurwetenschappelijke expertisegebieden.

Je werkt aan verschillende projecten, zoals evaluaties van integrale gebiedsprocessen, sectorale of integrale beleidsprogramma's of het ontwerp van nieuw beleid. Daarbij ligt de nadruk momenteel nog sterk op het beleid voor het landelijk gebied maar zijn er mogelijkheden om dit uit te breiden naar de stedelijke omgeving. Mogelijke opdrachtgevers zijn de Rijksoverheid, provincies, het Planbureau voor de Leefomgeving of andere lokale/internationale overheden.

We zoeken meerdere collega's. Dus als je voldoet aan een deel van de gevraagde inhoud, vragen we je ook om te reageren. Basisvereisten zijn altijd dat je projectleiderscapaciteiten hebt en een academisch profiel.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • Academische opleiding in de bestuurskunde of beleidswetenschappen, of een andere opleiding met een beleidsoriëntatie. Als je gepromoveerd bent is dat een pre.
  • Aantoonbare ervaring met (kwalitatieve) sociaalwetenschappelijke onderzoeksmethoden zoals het uitvoeren van casestudy onderzoek in opdracht van of t.b.v. overheden.
  • Aantoonbare projectleiderscapaciteiten
  • Je hebt ervaring met de acquisitie van projecten of hebt de ambitie om je daarin verder te bekwamen
  • Een vlotte pen en sterke communicatieve vaardigheden
  • Naast het Nederlands beschik je over een goede beheersing van het Engels (C1 niveau)
  • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring
  • Kennis van één of meer van de volgende expertisegebieden is een pré: omgevingsbeleid, natuurbeleid, duurzaamheid, integrale gebiedsprocessen, transities in het landelijk gebied of de stedelijke omgeving, burgerparticipatie, de omgevingswet.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
  • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra compensatie uren op te bouwen;
  • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
  • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €3.527,- tot maximaal €6.229,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 11-12). Bovendien is een deeltijdaanstelling bespreekbaar.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers (6.400 fte) en 13.200 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.
Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Team Regionale Ontwikkeling en Ruimtegebruik
Team Regionale Ontwikkeling en Ruimtegebruik is een team van ruim 30 gedreven onderzoekers, die zich richten op integrale gebiedsgerichte vraagstukken in de regio en in de stad. Vanuit sociaal-wetenschappelijke en technische expertise benaderen we vraagstukken zo integraal mogelijk. Dit zijn vaak complexe vraagstukken waarbij actuele maatschappelijke opgaven samenkomen. Zoals biodiversiteit, toekomstbestendige landbouw, de energietransitie, circulaire economie en klimaatadaptatie.
We werken nationaal en internationaal samen met en voor overheden, private partijen, andere kennisinstellingen, burgerinitiatieven. Voorbeelden van onze producten en diensten zijn (beleids)evaluaties en -adviezen, toekomstvisies, data, wetenschappelijke publicaties, strategieën, kaarten, lezingen, visualisaties.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Landbouw
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • P1076817-4

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you