Universitair hoofddocent Belastingrecht

Universitair hoofddocent Belastingrecht

Geplaatst Deadline Locatie
8 dec 1 feb Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een bevlogen fiscalist? Wil je ons onderzoeksprofiel op het gebied van belastingrecht verrijken én de fiscalisten van de toekomst opleiden? Zet dan jouw kennis en ervaring in als universitair docent Belastingrecht. Bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit werk je in een omgeving waar grensverleggend onderzoek wordt gedaan, veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk.

Als universitair hoofddocent Belastingrecht ontwikkel, coördineer en verzorg je Nederlands- en Engelstalig bachelor- en masteronderwijs op het gebied van het belastingrecht. Je levert een bijdrage aan het begeleiden van scripties en je ontwikkelt onderzoeksprojecten en -voorstellen, mede met het oog op externe financiering. Ook lever je een substantiële bijdrage aan het vaksectieonderzoek, zowel wat betreft eigen publicaties als innovatie. Verder word je betrokken bij de begeleiding van promovendi en coaching van docenten en behoren bestuurlijke en organisatorische facultaire taken tot jouw takenpakket. In nauwe samenwerking met de hoogleraar Algemeen Belastingrecht/vaksectievoorzitter, geef je vorm aan het beleid op het terrein van onderwijs en onderzoek van de vaksectie Belastingrecht.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je bent een gepromoveerd fiscaal jurist of fiscaal econoom met grondige allround kennis van en inzicht in het belastingrecht.
  • Je beschikt over uitstekende didactische en communicatieve vaardigheden.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.
  • Je onderzoekskwaliteiten blijken uit relevante wetenschappelijke publicaties en een afgeronde promotie.
  • Je hebt interesse voor wat er in de rechtspraktijk speelt.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring op het terrein van universitaire bestuurlijke taken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

  • Het betreft een dienstverband van 0,8-1,0 fte (met een minimum van 4 dagen per week).
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 5.506 en maximaal € 7.362 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 13 of 14).  Afhankelijk van werkervaring is na één jaar bevordering naar schaal 14 voorzien. 
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De vaksectie Belastingrecht maakt deel uit van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. De vaksectie Belastingrecht is verantwoordelijk voor de masteropleiding en post-initiële master Belastingrecht en het fiscaalrechtelijke bacheloronderwijs. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt.

Het onderzoek van de vaksectie Belastingrecht richt zich vooral op het fiscale ondernemingsrecht, de fiscale rechtsbescherming en het Europese belastingrecht. De vaksectie bestaat uit ongeveer 20 personen.

De vaksectie Belastingrecht participeert in de onderzoekscentra Onderneming en Recht (OO&R) en Staat en Recht (SteR). Het OO&R is een samenwerkingsverband tussen de faculteit en een aantal toonaangevende advocatenkantoren en multinationale ondernemingen, dat onderzoek doet op het terrein van het recht dat van belang is voor ondernemingen. SteR is gespecialiseerd in multidisciplinair publiekrechtelijk onderzoek. Het centrum stelt zich ten doel een stimulerende omgeving te bieden voor het verrichten van hoogwaardig, nationaal en internationaal, vernieuwend rechtsgeleerd onderzoek.


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Recht
  • €5784—€7362 per maand
  • Gepromoveerd
  • 1201700

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you