AIOS Pathologie

AIOS Pathologie

Geplaatst Deadline Locatie
9 dec 8 jan Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als arts-assistent in opleiding tot specialist (AIOS) Pathologie ben je verantwoordelijk voor de diagnostiek van ingezonden cel- en weefselmateriaal van onze patiënten. Hiermee kun je voor onze patiënten echt het verschil maken. Ga jij deze uitdaging met ons aan?

De opleiding is gestructureerd thematisch opgebouwd waardoor alle facetten van de pathologie ruim aan bod komen. Het betreft een brede opleiding, waarbij je in vrijwel alle orgaangebieden wordt opgeleid. De cel- en weefselleer wordt aangeleerd volgens de moderne competentie- en themagebonden opleidingsstructuur. Binnen de thema's wordt de macroscopie (het uitsnijden van grote operatiepreparaten) en microscopie geleerd. Je leert hierbij hoe je moderne technieken waaronder immunohistochemie, moleculaire diagnostiek en kunstmatige intelligentie toepast.

In het begin van de opleiding is er ruime supervisie, maar naarmate de opleiding vordert, werk je steeds zelfstandiger. Hierbij is interactie met de kliniek een belangrijk deel van het werk. Je participeert in veel multidisciplinaire, overwegend oncologische besprekingen, waarbij je veelal onder supervisie van de patholoog, bevindingen vanuit de pathologie bespreekt.

In de moderne pathologie krijgt de moleculaire diagnostiek een steeds groter aandeel. Dit vormt dan ook een belangrijk onderdeel van de opleiding. Daarnaast verricht je zelfstandig onderzoek binnen het vak en word je opgeleid in het verrichten van postmortaal onderzoek via sectie/obductie. In de laatste fase van de opleiding is er ruimte voor persoonlijke invulling van je opleiding en verdieping.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste AIOS met brede interesse in het menselijk lichaam, biologische processen en cel- en weefselleer. Je hebt de opleiding Geneeskunde afgerond of je studeert begin 2023 af. Verder ben je communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk en werk je goed in teamverband. Je kan goed plannen en organiseren en je bent visueel ingesteld. Bovendien beschik je over goed zelfmanagement en analytisch denkvermogen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Voor de duur van de opleiding.

De opleiding begint in 2023 voor de duur van vijf jaar. Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris tussen de € 3798 en € 5230 (schaal 11A) op basis van een fulltime dienstverband.
  • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
  • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
  • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
  • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
  • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Pathologie heeft een moderne en volledig uitgeruste werkomgeving waarbinnen ruim 150 medewerkers zich inzetten voor onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg. Naast de standaard histo- en cytotechnische verrichtingen, voeren we een groot aantal aanvullende onderzoekstechnieken uit zoals immunohistochemie, in situ hybridisatie, diverse moleculaire technieken en elektronenmicroscopie.

Ons wetenschappelijk onderzoek bestrijkt een breed scala van ziekten met inbegrip van genetisch onderzoek en onderzoek naar klinische toepassingen van digitale pathologie. De staf bestaat uit 16 enthousiaste pathologen en 5 moleculair biologen die jou graag het vak willen leren. Er heerst een laagdrempelige sfeer en er is ruimte voor persoonlijke invulling van de opleiding. We werken voor het overgrote deel met digitale microscopie in plaats van de conventionele lichtmicroscopie.

De afdeling Pathologie verzorgt de opleiding tot klinisch patholoog. Deze opleiding van vijf jaar vindt voor het grootste deel plaats op de afdeling Pathologie in het Radboudumc. Tevens zijn er twee perifere stages van zes tot acht maanden in gelieerde opleidingsziekenhuizen: het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem of laboratorium PAMM in Eindhoven.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health(care). We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • Medisch personeel (anios, aios, specialist)
  • Gezondheid
  • max. 46 uur per week
  • €3798—€5230 per maand
  • Universitair
  • 174643-P1120229-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you