Vakhoogleraar & Medisch Afdelingshoofd Orthopedie

Vakhoogleraar & Medisch Afdelingshoofd Orthopedie

Geplaatst Deadline Locatie
9 dec 8 jan Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Je combineert in de functie de rol van vakhoogleraar en medisch afdelingshoofd Orthopedie. Kernwoorden van deze functie zijn verbinden, samenwerken en versterken.

Functieomschrijving

Je geeft leiding aan de klinische activiteiten van de afdeling en draagt bij aan efficiënte en kwalitatief hoogstaande academische zorg. Je levert een bijdrage aan en geeft ruimte voor versterking, uitbreiding en verbinding van de bestaande topreferente functies (TRFs) van de afdeling. Je geeft vorm aan de inbedding van de afdeling Orthopedie binnen het Centrum voor Bewegen van het Maastricht UMC+ en de inbedding van de vakgroep Orthopedie binnen de researchlijn Functioneren, Participeren en Rehabilitatie van de Onderzoeksschool CAPHRI, waarbij je streeft naar een duurzame integratie van het Orthopedie onderzoek binnen deze CAPHRI researchlijn.

Vanuit bewezen expertise initieer en faciliteer je wetenschappelijk onderzoek en ben je zelf actief in onderzoek en bij de begeleiding van promovendi. Je bent eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de inbreng van Orthopedie in de basisopleiding geneeskunde en andere FHML-opleidingen, in samenwerking met de onderwijscoördinator FHML. Als vakhoogleraar ben je ook zelf actief betrokken bij het onderwijs. Daarnaast ben je samen met opleider en met de stafleden Orthopedie eindverantwoordelijk voor de opleiding tot Orthopedisch chirurg.

Jij bent vanuit verbindend leiderschap verantwoordelijk voor het management van de afdeling Orthopedie. Je hebt daarbij aandacht voor en hecht waarde aan de adviserende inbreng van de staf en bent bereid, daar waar wenselijk en mogelijk, taken te delegeren naar stafleden. Een transparante werkwijze met open communicatie met stafleden is hierbij voorwaardelijk. Verder vervul je een leidinggevende rol voor de personeelsleden van de afdeling. Je zoekt hierin actief het contact op, met de intentie de personeelsleden te betrekken bij de afdeling en bij de visie van de afdeling. Je weet een positieve stimulans te geven en het personeel mede-eigenaar te maken van taken binnen de afdeling.

Als vakhoogleraar wordt je aangesteld als voorzitter van de vakgroep Orthopedie. Het onderzoek vanuit jouw rol als leerstoelhouder is ingebed in de school CAPHRI.

Specificaties

Maastricht Universitair medisch Centrum+ (MUMC+)

Functie-eisen

Je bent geregistreerd als orthopedisch chirurg en gepromoveerd. Primair ben je een klinisch actief orthopedisch chirurg met een brede klinische interesse in, en betrokkenheid met, de diverse aandachtsgebieden binnen de orthopedie.

Daarnaast:

  • Ben je intrinsiek gemotiveerd en in staat om de essentiële transitie van samenwerking in de regio op het gebied van 1.5 lijns zorg binnen het beweeghuis, 2e lijns zorg in de Beweeghuis kliniek, alsmede een verhoging van de academische (‘Robijn’) zorg binnen de TRF’s in het Maastricht UMC+, te realiseren.
  • Ben je in staat in te spelen op continue veranderingen in zorg, onderzoek en opleiding en weet je deze te incorporeren in de organisatie. Je beschikt over de daarvoor noodzakelijke kennis van het Nederlandse zorgstelsel, bent flexibel en creëert draagvlak, rekening houdend met individuele posities van alle betrokkenen.
  • Ben je een teamplayer die beschikt over leidinggevende en managementervaring en over organisatorische kwaliteiten met excellente communicatieve vaardigheden en transparantie.
  • Heb je belangstelling en bewezen talent voor (verander)management en ben je een enthousiasmerende en stimulerende persoonlijkheid, in staat om stafleden en artsen in opleiding op inspirerende wijze te motiveren en aan hen leiding te geven.
  • Heb je gebleken ervaring met wetenschappelijk onderzoek en ben je bereid om als hoogleraar onderzoek uit te voeren of aan te sturen dat qua inhoud past binnen de doelen van de vakgroep en bij voorkeur complementair is aan het onderzoek van de bestaande afdelingshoogleraren en UHD’s.
  • Bezit je didactische kwaliteiten voor het adequaat verzorgen van wetenschappelijk en klinisch onderwijs, onderschrijf je de uitgangspunten van het Maastrichtse onderwijssysteem en ben je bereid en in staat invulling te geven aan het onderwijs binnen het vakgebied in de diverse curricula (en daarbuiten). Je beschikt over de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of bent bereid deze te behalen.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar voortuitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 40-48 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.

Wij bieden je:

  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Afdeling

Orthopedie

De afdeling/vakgroep Orthopedie van het Maastricht UMC+ is binnen Nederland een gewaardeerde groep, die diverse academische en niet-academische behandelingsmodaliteiten op hoog niveau aanbiedt en een relevante rol speelt bij zorg-, preventie-, onderzoeks- en opleidingsactiviteiten op regionaal, nationaal en internationaal niveau. De ambitie is dit de komende jaren te versterken en uit te breiden. Dit kan worden gerealiseerd door intensivering van nationale en internationale samenwerkingsverbanden en het verwerven van competitieve financiering voor onderzoek.

De afdeling heeft van oudsher een dubbelfunctie en is niet alleen verantwoordelijk voor de (academische) derdelijnszorg maar ook voor de lokale tweedelijnszorg in Maastricht en omgeving. In samenwerking met reumatologen, revalidatie-artsen, huisartsen en fysiotherapeuten, wordt waar mogelijk de tweedelijnszorg voor musculoskeletale aandoeningen geborgd buiten de muren van het Maastricht UMC+. De genoemde specialismen werken samen in het zogenaamde Beweeghuis Netwerk. Binnen de transmurale multidisciplinaire organisatie van het Beweeghuis staan passende zorg en de juiste zorg op de juiste plek centraal. Poliklinische zorg wordt geleverd in de anderhalve lijn op twee Stadspoli locaties. De operatieve zorg wordt in het Maastricht UMC+ uitgevoerd en zo mogelijk in de Annadal Kliniek, een lokaal zelfstandig behandelcentrum.

De komende tien jaar worden in de gezondheidszorg grote veranderingen verwacht op het gebied van e-health, gepersonaliseerde en multidisciplinaire behandelingen, regeneratieve geneeskunde, preventieve gezondheidszorg (leefstijlinterventies), prediction modeling met machine learning technieken en shared decision making. Dit biedt kansen en mogelijkheden voor ontwikkeling en verdere uitbreiding van expertise. Huidige ontwikkelingen zoals “De juiste zorg op de juiste plek” met het verlenen van zorg in de eerste lijn waar mogelijk en een verdere centralisatie van hoogcomplexe zorg, zijn de wens van patiëntenverenigingen, politiek en zorgverzekeraars en impliceren een intensivering van samenwerking in regionale netwerken met een versterking van de centrale positie van de academische afdeling Orthopedie.

Het vakgebied wordt momenteel in de volle breedte door 13 klinische stafleden (12,6 fte), 2 research stafleden, 1 verpleegkundig specialist, 1 nurse practitioner en een physician assistant uitgeoefend. Research en onderwijs worden verder vormgegeven door vaste aanstellingen van 3 universitair docenten (2,4 fte).

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
  • Gezondheid
  • 40—48 uur per week
  • Gepromoveerd
  • SP PW 20221209

Werkgever

Maastricht Universitair medisch Centrum+ (MUMC+)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P. Debyelaan 25, 6229 HX, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you