Marine Superintendent

Marine Superintendent

Geplaatst Deadline Locatie
15 dec 3 feb Texel

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij werken in een inspirerende organisatie die het maatschappelijk belang dient? Word jij blij van werken met gepassioneerde collega's die een brede blik op de wereld hebben en in het bijzonder die op en onder de zeespiegel? Reageer dan snel! De afdeling National Marine Facilities (NMF) van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) is op zoek naar een Marine Superintendent.

Functieomschrijving

Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor het technisch en operationeel beheer van de vaartuigen. Je taken bestaan voornamelijk uit:

  • het zorgdragen voor de technische en materiële ondersteuning van de schepen, zowel vooraf als bij eventuele storingen tijdens expedities
  • het zorgdragen dat de schepen tijdig ter inspectie aan de autoriteiten wordt aangeboden
  • het bespreken van onderhoudsschema’s, het plannen van dok- en reparatieperioden en het maken van afspraken met leveranciers en scheepswerven
  • het opstellen van de bemanningsschema's, in goed overleg met de kapiteins
  • het rapporteren en zorgdragen voor het afhandelen van schades aan de schepen met de verzekeringsmaatschappij
  • het zorgdragen voor douaneformaliteiten, bemanningsregistraties en bestellingen voor de schepen
  • het inzetten en benutten van onderhouds- en veiligheidssystemen aan wal en aan boord
  • het samen met de inkoopafdeling contracteren van leveranciers vanuit het onderhoudsbeleid, voor zowel langlopende contracten als ad hoc werk
  • het beheren, optimaal inzetten en rapporteren van budgetten en kosten
  • het aansturen van een internationaal netwerk van agenten en instanties op de locaties die de schepen aandoen

Specificaties

Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ)

Functie-eisen

We zoeken een gemotiveerde en enthousiaste superintendent voor zeegaande schepen met minimaal 3 jaar relevante ervaring, of ruime ervaring in een leidinggevende positie aan boord als scheepswerktuigbouwkundige. 

Je hebt een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur scheepswerktuigkunde. Daarnaast heb je goede communicatieve vaardigheden in zowel in het Nederlands als in het Engels (mondeling en schriftelijk). Je bent in staat risico's te herkennen, op waarde te schatten en te rapporteren. Verder ben je resultaatgericht en kun je goed plannen en organiseren.
We streven ernaar dat ons personeel de diversiteit in de samenleving weerspiegelt, onder andere op het gebied van leeftijd, geslacht en culturele achtergrond. Daarom stellen we het zeer op prijs als kandidaten solliciteren die de diversiteit van het NIOZ kunnen vergroten.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een uitdagende functie in een dynamische organisatie. De aanstelling van deze functie bij het Koninklijk NIOZ geschiedt door NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek). Het betreft een fulltime dienstverband voor de duur van één jaar, wat bij wederzijdse tevredenheid wordt omgezet in een vast dienstverband. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao van de Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen (WVOI).
Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en is conform de CAO-WVOI (salarisindicatie: max. schaal 8). Je ontvangt 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Bij een fulltime dienstverband mag je rekenen op 42 vakantiedagen, goede pensioenvoorzieningen en flexibele werktijden. 

Gedurende je dienstverband stimuleert het NIOZ je professionele ontwikkeling. Hiertoe bieden we je uitgebreide cursusmogelijkheden. Indien nodig helpen wij met het vinden van geschikte huisvesting. Onze CAO kent een ruime tegemoetkoming in de verhuiskosten en uitstekende voorzieningen voor ouderschapsverlof.

Afdeling

Nationale Mariene Faciliteiten

De afdeling Nationale Mariene Faciliteiten (NMF) voorziet onderzoekers die in Nederland werken van schepen, zeegaande apparatuur, datamanagement en gekwalificeerd personeel om deze faciliteiten te bedienen. Om wetenschap op zee mogelijk te maken, exploiteert NMF de nationale onderzoeksvloot van Nederland, bestaande uit 3 onderzoeksschepen: RV Pelagia (24 Fte bemanning), RV Navicula (3Fte bemanning) en RV Adriaen Coenen (1Fte bemanning). Daarnaast onderhoudt en beheert de NMF een gevarieerde pool van zeegaande apparatuur voor gebruik op zowel onze eigen onderzoeksschepen als onderzoeksschepen van derden. Het grootste deel van het NMF-materieel wordt in eigen beheer onderhouden, waardoor een optimale beschikbaarheid wordt gegarandeerd.
Het NIOZ, NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) en de Topsector Water & Maritiem werken samen aan de vernieuwing van de nationale onderzoeksvloot en het materieel. Het eerste schip (Adriaen Coenen) is opgeleverd in 2022 de andere 2 worden opgeleverd in 2023 en 2025.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Techniek / laboratorium
  • Techniek; Natuurwetenschappen
  • HBO
  • AT NIOZ 15122022 Marine Superintendent

Werkgever

Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Landsdiep 4, 1797 SZ, Texel

Bekijk op Google Maps

Interesting for you