Junior Onderzoeker

Junior Onderzoeker

Published Deadline Location
23 Dec 23 Jan Amsterdam

You cannot apply for this job anymore (deadline was 23 Jan 2023).

Browse the current job offers or choose an item in the top navigation above.

Job description

Ben jij een (bijna) afgestudeerde psycholoog of pedagoog en heb je interesse in een boeiende baan aan de Universiteit van Amsterdam? Bij de afdeling forensische orthopedagogiek loopt een onderzoek naar gehechtheid bij gezinnen met een kind tussen de 2 en 5 jaar. We zoeken een junior onderzoeker om na te gaan in hoeverre de relatie tussen gehechtheid en psychosociale ontwikkeling afhankelijk is van de specifieke ouder-kind dyade: is deze samenhang anders voor de vader-zoon, vader-dochter, moeder-zoon of moeder dochter dyade? De junior onderzoeker gaat zich verdiepen in deze vraag door middel van secundaire analyses op een bestaand databestand. Daarvoor zoeken we iemand die houdt van statistische analyses en van schrijven.

Wat ga je doen

Je gaat je verdiepen in de relatie tussen gehechtheid en psychosociale ontwikkeling vanuit een dyadisch perspectief: heeft de gehechtheid met vader of moeder een andere impact voor jongens of meisjes? Je verdiept je eerst in de literatuur over dit onderwerp. Vervolgens doe je statistische analyses op data van ruim 400 gezinnen, die reeds verzameld zijn. Je schrijft twee artikelen over deze gender-gerelateerde wisselwerking tussen opvoeder en kind.

Specifications

University of Amsterdam (UvA)

Requirements

Je ben geïnteresseerd in de relatie tussen gehechtheid en psychosociale ontwikkeling bij jonge kinderen vanuit een dyadisch perspectief. Je kunt adequate statistische analyses doen en je vindt het leuk je hierin te verdiepen. Je schrijft makkelijk in het Engels, en je wil graag in internationale tijdschriften publiceren. Je kunt goed zelfstandig werken, maar je staat ook open voor discussie met collega's over het onderzoek in een breder onderzoeksteam. Je bent ambitieus en ziet deze functie als een mooie gelegenheid om verder te groeien.

Jouw ervaring en profiel:
  • (bijna) afgestudeerd in één van de sociale wetenschappen (bij voorkeur psychologie of pedagogiek) of een research master volgend;
  • ruime kennis op het gebied van statistische analyses;
  • goede beheersing van de Engelse geschreven taal (this vacancy is also suitable for native English speaking applicants).

Conditions of employment

We bieden een parttime dienstverband voor 17,1 uur per week (0,45 fte) voor een periode van 18 maanden met een proeftijd van twee maanden, bij voorkeur met ingang van 1 februari 2023. Het is mogelijk om tijdens dit dienstverband trainingen te volgen, en het is ook mogelijk om nationale en internationale bijeenkomsten bij te wonen. Het UFO-profiel Onderzoeker 4 of Student-assistent (afhankelijk van de eis (bijna) afgestudeerd of een research master volgend) is van toepassing.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring en profiel bij aanvang van het dienstverband, €2960 (Onderzoeker 4, salarisschaal 10.0) of € 2611 (Student-assistent, salarisschaal sas 4) bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur per week). Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder
  • een uitdagende functie met ruimte voor eigen ontwikkeling bij een inspirerende organisatie;
  • een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
  • een team van deskundige en bevlogen collega's;
  • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Employer

Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Over de afdeling Forensische Orthopedagogiek

De afdeling Forensische Orthopedagogiek doet onderzoek naar de oorzaken en achtergronden van (ernstig) probleemgedrag bij jongeren en gezinnen. Bovendien doet de afdeling onderzoek naar preventie van en interventies voor dit probleemgedrag. Daarnaast wordt er onderzoek uitgevoerd naar de ontwikkeling van instrumenten voor het in kaart brengen van problematisch gedrag. Het onderzoek is ondergebracht in het Research Institute of Child Development and Education (RICDE): https://cde.uva.nl/

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specifications

  • Postdoc
  • Behaviour and society
  • max. 17.1 hours per week
  • University graduate
  • 11052

Employer

University of Amsterdam (UvA)

Learn more about this employer

Location

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

View on Google Maps

Interesting for you