Arts-onderzoeker voor onderzoek gezamenlijke besluitvorming over chirurgie bij lokaal gevorderd pancreascarcinoom

Arts-onderzoeker voor onderzoek gezamenlijke besluitvorming over chirurgie bij lokaal gevorderd pancreascarcinoom

Geplaatst Deadline Locatie
23 dec 30 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als arts-onderzoeker, promovendus of postdoc lever je een bijdrage aan een onderzoek waarin we nagaan hoe mensen met lokaal gevorderd pancreascarcinoom samen met hun zorgverleners beslissen over hun behandeling, vaak gaat dit over het wel of niet ondergaan van een operatie. Je houdt je met name bezig met een grootschalige interviewstudie onder patiënten, naasten, en zorgverleners, en het ontwikkelen van een tool om deze besluitvorming te verbeteren.

Binnen de Dutch Pancreatic Cancer Group is recent een landelijk project gestart waarbij in nauwe samenwerking met internationale expertisecentra de chirurgische en chemotherapeutische behandeling van lokaal gevorderd pancreascarcinoom wordt verbeterd (PREOPANC-4). Door de voorbehandeling met chemotherapie te optimaliseren en patiënten beter te selecteren voor de juiste behandeling, is de verwachting dat meer mensen met dit stadium van alvleesklierkanker toch een operatieve tumorverwijdering kunnen ondergaan en zo een grotere kans hebben op langetermijnoverleving. De chemotherapeutische en chirurgische behandeling zijn echter niet zonder risico's of bijwerkingen. Gezamenlijke besluitvorming tussen patiënt, naasten en artsen is daarom van essentieel belang. Het is echter onduidelijk hoe patiënten, naasten en hun zorgverleners samen beslissen over hun behandeling. Dit ga jij onderzoeken.

Het klinische deel van het onderzoek wordt uitgevoerd door de Dutch Pancreatic Cancer Group, geleid door het Erasmus MC (prof.Van Eijck, dr.Groot Koerkamp), Amsterdam UMC (prof.Besselink, prof.Busch) en Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht (RAKU; prof.Van Santvoort, prof.Molenaar). Als bij het Erasmus MC aangestelde arts-onderzoeker, promovendus of postdoc houd jij je bezig met het onderdeel waarin de besluitvorming wordt onderzocht. Daarbij werk je nauw samen met de clinici en met hoogleraar Medische Besliskunde van het LUMC, prof. Stiggelbout. De werkzaamheden bestaan uit het ontwikkelen, uitvoeren, analyseren en beschrijven van interviews en vragenlijsten. Ook ontwikkel je samen met een ontwerper een tool die besluitvorming over behandeling bij niet-uitgezaaide alvleesklierkanker kan ondersteunen. Daarnaast wordt er een bijdrage aan het onderwijs van de afdeling verwacht.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

Wij bieden jou de mogelijkheid om je affiniteit met kwalitatief en kwantitatief onderzoek te verdiepen en meer ervaring op te doen met het schrijven van wetenschappelijke artikelen.
  • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding (Master) in Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen, of Sociale Wetenschappen.
  • Je kunt goed samenwerken in een multidisciplinair onderzoeksteam en je kunt goed georganiseerd werken.
  • Je bezit uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, in het Nederlands en in het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.
  • Dit deel van het onderzoek gaat op 1 februari 2023 van start. Het streven is om de beoogde kandidaat op deze datum of kort daarna aan te stellen.
  • Het bruto maandsalaris is afhankelijk van je opleiding en werkervaring.
  • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een 13e maand die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
  • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
  • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Werkgever

Erasmus MC

Een gezonde bevolking en hoogwaardige gezondheidszorg door middel van onderzoek en onderwijs. Dat is waar Erasmus MC voor staat. Baanbrekend werk verrichten, grenzen verleggen en een voortrekkersrol vervullen. In onderzoek, onderwijs en gezondheidszorg. Wij zijn mensen uit de praktijk met veel deskundigheid die hard werken om de gezondheidszorg van vandaag en de volksgezondheid van morgen te verbeteren en vernieuwen.

Bij de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg streven we naar de verbetering van de gezondheid van de bevolking op lokaal, nationaal en internationaal niveau door middel van hoogwaardig onderzoek en onderwijs. Ons onderzoek is zeer multidisciplinair en gericht op de ontwikkeling en toepassing van innovatieve methoden. Samenwerking met en direct effect op praktijk en beleid vormen de kern van ons werk. De onderzoekslijn binnen de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg waar jij werkzaam zal zijn is Medische besluitvorming en zorg in de laatste levensfase. Binnen deze lijn werken diverse junior- en senior-onderzoekers aan onderzoek naar maatschappelijke en klinische aspecten van zorg voor mensen met ernstige aandoeningen.

Specificaties

  • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Patiëntenzorg: overig
  • Gezondheid
  • 28—36 uur per week
  • €2631—€3336 per maand
  • Universitair
  • 45.11.22.TG-P1129097-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Dr. Molewaterplein 40, 3015 GD, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you