Hoofd SOSZ

Hoofd SOSZ

Geplaatst Deadline Locatie
9 jan 31 mrt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden is op zoek naar een 

Hoofd Science Onderwijs- en Studentzaken (SOSZ)
Vacaturenummer: 22-874

Samen met jouw collega’s ondersteun jij de onderwijsprocessen binnen de faculteit op professionele wijze en geef je de dienst Onderwijs- en Studentzaken verder vorm. Als Hoofd SOSZ heb je een goed ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en de academische wereld. Je bent een verbinder en door samen te werken bereik je de gewenste verandering. Je geeft (indirect) leiding aan een team, waarbij je jouw stijl van leidinggeven kunt aanpassen aan de situatie. Ook zorg je voor een sfeer waarin talenten tot hun recht komen. Je werkt als Hoofd SOSZ samen met de diensthoofden van het Faculteitsbureau, de acht instituten waarin de opleidingen worden verzorgd en onderhoudt contact met het centrale expertisecentrum Studenten- en Onderwijszaken. Je rapporteert aan de Directeur Bedrijfsvoering. 
Binnen de dienst SOSZ vindt een doorontwikkelingstraject plaats waarbij de inrichting van de dienst(verlening) en de positionering van de dienst als partner in de onderwijsorganisatie centraal staan. Daarnaast wordt de structuur van de dienst herbekeken. In de komende periode worden hier belangrijke stappen in gezet. Als hoofd SOSZ speel je hierin een centrale rol.  

Werkzaamheden 

  • In de faculteit ben je het gezicht van de dienst SOSZ en je vertegenwoordigt de faculteit en haar onderwijsbelangen actief binnen en buiten de Universiteit Leiden. 
  • Je neemt - samen met het team - initiatief tot en draagt bij aan het ontwikkelen van onderwijsbeleid, kwaliteitszorg en onderwijsvernieuwing,  
  • Je vertaalt beleid naar uitvoering en draagt mede zorg voor de implementatie daarvan. 
  • Met de vice-decaan (portefeuillehouder onderwijs) overleg je regelmatig, en stel je de agenda op voor het overleg met de opleidingsdirecteuren van de instituten binnen de faculteit. 
  • Samen met de vice-decaan draag je binnen de universitair-brede overleggen bij aan het universitaire onderwijs beleid. 
  • Je bent lid van het facultaire diensthoofden team en draagt vanuit die positie bij aan een overstijgende visie op de facultaire dienstverlening. 
  • Je geeft integraal leiding aan (de medewerkers van) de dienst SOSZ, en faciliteert hun ontwikkeling. 
  • Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de dienst, zoals personele en financiële zaken. 

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Profiel 

  • Je hebt inzicht in en ervaring met het adviseren over en begeleiden van (verander-) processen in een complexe onderwijsomgeving en gaat soepel en adequaat om met de verschillende belangen. 
  • Je bent een ervaren, academisch opgeleide onderwijsmanager met brede ervaring in het hoger (universitair) onderwijs. 
  • Je hebt affiniteit met bètawetenschappen, kennis van de ontwikkelingen in het hoger onderwijs en je bent op de hoogte van relevante wet- en regelgeving. 
  • Je hebt ervaring met leidinggeven aan professionals en met het optreden als adviseur van het bestuur/de directie van een organisatie. 
  • Je bent een proactieve leidinggevende met een analytische blik en een pragmatische aanpak. 
  • Voor onvoorziene problemen die zich voordoen in de organisatie en de dagelijkse onderwijsomgeving kun je op slagvaardige wijze en met improvisatie en flexibiliteit oplossingen bieden. 
  • Communicatief ben je sterk, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels. 

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden 
Een uitdagende functie in een inspirerende, dynamische omgeving met de mogelijkheid om (verder) sturing te geven aan de verandering van de dienst en bij te dragen aan de professionalisering van de grootste faculteit van de Universiteit Leiden. 
Je krijgt een arbeidsovereenkomst conform de CAO Nederlandse Universiteiten voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 5.506,- en maximaal € 6.702,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 13). 
Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op onze website

Werkgever

Universiteit Leiden

Beschrijving organisatie en afdeling 
De Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden gedreven door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen. 
Het onderzoek binnen de faculteit varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens acht bachelor- en twaalf masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 2300 medewerkers en meer dan 5000 studenten. 
De faculteit is gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Raadpleeg voor meer informatie de website van de faculteit. 
De afdeling Science Onderwijs- en Studentzaken van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen ondersteunt en faciliteert de onderwijsorganisatie van de gehele faculteit. De afdeling bevat de volgende onderdelen: de Studenten Administratie, de Teacher Support Desk, Ambtelijk secretariaat examencommissies, Onderwijs & Beleid, waaronder Bureau Internationalisering, Facultaire onderwijscoördinatie, Career Services en de coördinatie van het Honours College.  

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 22-874

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311 EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you