Programmaleider Wetenschappelijk Onderzoek

Programmaleider Wetenschappelijk Onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
10 jan 10 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Denk jij in staat te zijn de wetenschappelijke positie van het Oogziekenhuis naar een hoger niveau te brengen? Heb jij talent voor het schrijven van onderzoeksplannen, subsidieaanvragen en artikelen? Ben jij op zoek naar een baan in de wetenschap met veel zekerheid, waarbij je aanstelling niet afhankelijk is van projectgelden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Jouw rol als

Wetenschappelijk onderzoek is een belangrijke tak van sport binnen het Oogziekenhuis Rotterdam. Dit is ondergebracht bij het Rotterdams Oogheelkundig Instituut (ROI). Het ROI zorgt voor de opzet en uitvoer van nationale en internationale klinische patiëntgebonden studies. Sommige onderzoeken bedenken we zelf (samen met onze oogartsen), sommige onderzoeken voeren we uit in samenwerking met de farmaceutische industrie.

Voor het zelf geïnitieerde onderzoek zijn we op zoek naar iemand die de oogartsen in brede zin kan ondersteunen bij het doen van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Onze oogartsen (Coöperatie Medici Oogzorg Rotterdam, CMOR) leveren topspecialistische zorg en hebben vanuit de klinische praktijk genoeg ideeën voor onderzoek en innovatie, maar door de klinische werkdruk lukt het niet altijd om dit goed op te schrijven, uit te werken, in te dienen, voldoende middelen te vinden en te begeleiden. Tegelijkertijd is er het besef dat we in ons ziekenhuis te maken hebben met een enorme unieke populatie die juist zeer geschikt is voor grootschalig onderzoek én dat het doen van onderzoek essentieel is voor het behouden van onze topspecialistische functie. Hiervoor hebben we een nauwe samenwerking met het Erasmus MC, onder andere met de afdeling Oogheelkunde aldaar, maar ook met de oogpathologie, endocrinologie en immunologie.

In de rol van Programmaleider Wetenschappelijk Onderzoek ondersteun je primair de oogartsen (in opleiding) en de promovendi van het ROI, maar krijg je ook de vrijheid om zelf onderzoeksprojecten te schrijven en te leiden die bijdragen aan de wetenschappelijke uitstraling van Het Oogziekenhuis. Mooi meegenomen: we verwachten je bijdrage aan het binnenhalen van subsidies, maar je aanstelling is daar niet afhankelijk van.

Dit ga je doen

Samengevat ben je één van de boegbeelden van het klinisch wetenschappelijk onderzoek in het Oogziekenhuis. Met behulp van input van de oogartsen werk je onderzoeksideeën uit, doe je literatuuronderzoek, schrijf je subsidieaanvragen, monitor je de voortgang van projecten en ben je mede verantwoordelijk voor publicatie. Je onderhoudt contacten en hebt een relevant netwerk zowel binnen als buiten het Oogziekenhuis. Je stimuleert en ondersteunt zowel de stafartsen als de artsen in opleiding vanaf het eerste onderzoeksidee tot het opschrijven van de resultaten. Daarnaast ben je mede-begeleider van de promovendi van het Rotterdams Oogheelkundig Instituut. Je levert een bijdrage door het uitdragen en valoriseren van (wetenschappelijke) kennis. Tot slot is er ook ruimte voor het initiëren van eigen projecten, mits deze aansluiten bij de wetenschappelijke ambities van het Oogziekenhuis. 

Specificaties

Het Oogziekenhuis Rotterdam

Functie-eisen

Wat heb je nodig

  • Je bent gepromoveerd op een relevant vakgebied
  • Je hebt een Good Clinical Practice (GCP) of BROK certificaat, of de bereidheid deze na indiensttreding te behalen
  • Je bent in staat artsen (in opleiding) en onderzoekers te begeleiden, eventueel in de rol van co-promotor
  • Je hebt relativeringsvermogen, doorzettingsvermogen en humor

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: met uitzicht op een vaste aanstelling.

Wij bieden een professionele organisatie met een goede werksfeer en bevlogen collega’s, waar oog is voor elkaar en voor successen. De afdeling is volop in ontwikkeling en je krijgt de mogelijkheid om je wetenschappelijke carrière naar een hoger niveau te tillen. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO ziekenhuizen. Het salaris voor deze functie is afhankelijk opleiding en ervaring; inschaling vindt plaats in FWG 60 (max. € 4964 bij een voltijdsaanstelling). Bij voldoende kennis en ervaring is FWG 65 bespreekbaar. De aanstelling is eerst voor een periode van 12 maanden, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.  Een groot voordeel is dat je aanstelling of salaris niet afhankelijk is van projectgelden.

 Solliciteer je vanuit het Oogziekenhuis of vanuit een ander ziekenhuis dat valt onder CAO ziekenhuizen? Dan kunnen we ervoor zorgen dat je arbeidsvoorwaarden zo gunstig mogelijk zijn, bijvoorbeeld door het meenemen van PLB-uren en dienstjaren. 

Werkgever

Het Oogziekenhuis Rotterdam is een uniek en toonaangevend ziekenhuis in hartje Rotterdam. Vanuit het ziekenhuis sta je binnen 3  minuten op de Witte de Withstraat en binnen 5 minuten op de Coolsingel, Lijnbaan of metrostation Beurs.

Binnen het ziekenhuis wordt zowel tweede- als derdelijns zorg geleverd, leiden we artsen op tot oogarts en verrichten we wetenschappelijk onderzoek. Met zo'n 600 collega’s zorgen we dag in dag uit voor vele patiënten met allerlei uiteenlopende oogklachten.

Per jaar zijn er 150.000 polikliniekbezoeken en worden 13.500 operaties uitgevoerd binnen 6 snijdende vakgroepen (vitreoretinale chirurgie, glaucoom, cornea, cataract, strabismus en OCPL). Deze operaties worden uitgevoerd binnen het grote OK-complex, bestaande uit 4 operatiekamers en het Dagcentrum, bestaande uit 2 operatiekamers. Binnen het grote OK-complex worden complexe oogoperaties uitgevoerd onder zowel lokale als algehele anesthesie.

Afdeling

Rotterdams Oogheelkundig Instituut (ROI)

Het ROI is een kleine, maar hechte afdeling bestaande uit een team met allemaal verschillende achtergronden en disciplines. Het team bestaat uit onder andere een CTA, research TOA’s, een research verpleegkundige, een management assistente en (op dit moment) 3 full time promovendi. Daarnaast werk je voor de klinisch wetenschappelijke studies het meest samen met de Sr Onderzoeker en met de manager bedrijfsvoering. Het ROI heeft ook een medisch manager, dit is één van de oogartsen die zorgt voor de verbinding tussen het onderzoeksinstituut en CMOR.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • max. €4964 per maand
  • Gepromoveerd
  • SP RO 20230110

Werkgever

Het Oogziekenhuis Rotterdam

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Schiedamse Vest 180, 3011 BH, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you