Junior onderzoeker

Junior onderzoeker

Geplaatst Deadline Locatie
10 jan 2 feb Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je bestudeert de ervaringen van (jonge) inwoners van Heerlen-Noord en uitkeringsgerechtigden in Heerlen die deelnemen aan de initiatieven van de gemeente. Wat maakt dat inwoners meedoen? En wat vinden ze ervan? Naar dergelijke vragen verricht je kwalitatief onderzoek.
Bij aanvang van het onderzoeksproject voer je verkennende gesprekken met experts van de gemeente Heerlen en bestudeer je de informatie die zij aandragen. Vervolgens ontwikkel je een interviewgids in samenwerking met de experts van de gemeente. Je vraagt ethische goedkeuring voor het onderzoek aan, werft onderzoeksdeelnemers en neemt semigestructureerde interviews af. Deze interviews zet je met behulp van software om in woordelijke transcripties die je thematisch analyseert. Over dit onderzoek lever je een rapport op voor de gemeente. Verder presenteer je je bevindingen tijdens een symposium en werk je aan een wetenschappelijke publicatie.

Je maakt deel uit van de vakgroep Arbeids- en organisatiepsychologie van de faculteit Psychologie van de Open Universiteit. Bij het verrichten van het onderzoek word je begeleid. Hiernaast zijn er bijeenkomsten waarbij ook stakeholders van de gemeente Heerlen aanwezig zijn.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

Je hebt een voor het project relevante academische masteropleiding afgerond, zoals bijvoorbeeld psychologie en beschikt over enige ervaring met het uitvoeren van kwalitatief onderzoek. Je bent proactief, kunt goed zelfstandig werken en samenwerken. Hiernaast heb je affiniteit met sociaaleconomische problematiek.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van één jaar, met de mogelijkheid van verlenging.

Dienstverband voor 0,9 fte en voor de duur van één jaar. Afhankelijk van of er subsidie wordt verkregen, is er eventueel een mogelijkheid tot verlenging. Deze verlenging kan betekenen dat je doorgroeit naar een promotietraject.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 10 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt bij een omvang van 0,9 FTE maximaal € 4.522,- bruto per maand op fulltime basis.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd, hybride werken en betaald ouderschapsverlof.

Bij het hybride werken wordt er zowel thuis als op kantoor gewerkt. Uitgangspunt hierbij is dat medewerkers met een fulltime dienstverband minimaal twee dagen per week aanwezig zijn op de campus in Heerlen.


 


 

 

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op acht wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.
 

Afdeling

Faculteit Psychologie

De faculteit Psychologie is sterk in onderwijs, onderzoek en valorisatie. De faculteit biedt een wetenschappelijke bachelor en master Psychologie. De masteropleiding Psychologie heeft vijf varianten: Arbeids- en organisatiepsychologie, Gezondheidspsychologie, Klinische kinder- en jeugdpsychologie, Klinische psychologie en Levenslooppsychologie. Daarnaast maakt de masteropleiding Gezondheidswetenschappen organisatorisch onderdeel uit van de faculteit. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats binnen het onderzoeksprogramma ‘Understanding human change in a dynamic, digital era’.

 

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 34.2 uur per week
  • Universitair
  • AC/FAC/PSY/23004

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you